Regisztráció Blogot indítok
Adatok
somogyi83

0 bejegyzést írt és 43 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
mise en place Kovász 3. nap 2013.04.08 21:17:50
Kinézetre ugyan alig változott a kovászod, de belül annál inkább. Napról napra aktívabbak az élesztőgombák és a baktériumok. Holnap viszont könnyes búcsút kell vennünk az eddig elkészített kovász 3/4-től, tehát: keverd össze jól a kovász 3/4 részét vedd  ki az…..
somogyi83 2013.04.10 10:45:41
@miseenplacehungary: jah, értem, ok, akkor szorgosan dobálom majd kifelé a 3/4-ed részét :)
somogyi83 2013.04.10 10:46:57
@Piréz Robert: srácok a koli közös tusolójában nyulat nyúztak, ki voltak aggatva a kis bundácskák :)
Panelben is megoldható bármi, csak akarni kell :)
mise en place Kovász 1. nap 2013.04.06 19:40:56
Ha követted a leírtakat, akkor egy kis gusztustalan valami figyel a tálad alján. Igen, ebből lesz majd neked frankó kenyered, bár most még elég bénán néz ki szegény. Pedig nagyon is él, és holnapra beindulnak a kis élesztőgombák és baktérium haverjaik. Nyugi, ez az állapot nem…..
mise en place A kovász 0. nap 2013.04.05 18:58:29
Na, ha beszerezted a lisztet, a joghurtot és a vized sem zárták el, akkor vegyél elő egy zárható edény. A célnak bármi megfelel, egy nagyobb befőttesüveg vagy egy tál, amit majd gondosan lezársz frissen tartó fóliával.A következő feladatok pontos betartásával el is indulsz a…..
Mintha a saját történetemet olvasnám. Nos, én feladtam és elhelyezkedtem egy szakképzettséget nem igénylőmunkahelyen. Két diplomával, két nyelvvizsgával lettem szobalány: WC-t takarítok, ágyazok, takarítok, négykézláb mosok fel fürdőszobákban, szőrt szedegetek le a…..
somogyi83 2013.04.02 18:51:23
@némafilm: milyen ideális világban? be kell érnem 8ra dolgozni- beérek. ha valami közbejön, szólok, elnézést kérek. munkát adnak, határidővel- határidőre elvégzem. az alap, hogy jól végzem el, ha valamit elrontok, nem próbálom megmagyarázni, elnézést kérek és legközelebb jobban figyelek. dolgozni kell, nem dumálni, mindent meg-,és kimagyarázni. mindenki jön a jogaival. persze, van a munkavállalónak joga, de csak akkor ha a kötelességét teljesítette. és ez nem az ideális világ, ez a való világ. 6. éve dolgozok ugyanott, és nem vagyok senkinek a senkije. lehet, hogy nekem azért megy, mert én ezt láttam otthon, mert a szüleim is 20. éve dolgoznak ugyanott.
somogyi83 2013.04.02 20:45:28
@Zabaalint: vannak olyan helyzetek, amikor muszáj közmunkásokat foglalkoztatni, hidd el, nem én találtam ki.
somogyi83 2013.04.02 20:46:03
@némafilm: jah, értem...így már világos
Egy olyan kérdésben fordulnék Önökhöz, amely még nem meríti a terror fogalmát, viszont munkáltatóm információ közléskézsége a munkavállalói irányába kimerül azzal, hogy "ez így változott és kész" vagy durvábban fogalmazva "nézz magadnak utána". A téma körbejárásakor…..
Kínosan túlhúzott siratóval és javarészt közepesen izgalmas táncokkal tért vissza képernyőre a Szombat esti láz, az RTL ki tudja hányadik rangú showműsora, amit akkor kapnak elő a kalapból, amikor akarnak - például ha egy új csatornát kell szépen felépíteni. Ami a Super…..
Amennyiben van olyan története, amit szívesen megosztana másokkal is, esetleg furcsa, megdöbbentő interjúban vagy munkahelyi szituációban volt része, akkor írja meg nekünk a munkahelyiterror@gmail.com címre! Ha munkajogi segítségre szorul, írjon a munkahelyiterrorjog@gmail.com…..
Oláh Gergő vagy Antal Timi? Végül is oly mindegy, a lényeg, hogy jó hangú énekesek kerültek a döntőbe, akik tényleg megérdemlik, hogy nyerjenek egy szakajtónyi pénzt, lemezszerződést, lakást, kocsit, lakótelepet, szigetet, kisebb banánköztársaságot, vagy amit adnak nekik…..
Amennyiben van olyan története, amit szívesen megosztana másokkal is, esetleg furcsa, megdöbbentő interjúban vagy munkahelyi szituációban volt része, akkor írja meg nekünk a munkahelyiterror@gmail.com címre! Ha munkajogi segítségre szorul, írjon a munkahelyiterrorjog@gmail.com…..
somogyi83 2012.10.27 16:51:03
@bertrollnok: Az a baj, hogy ezzel nem én baszok ki a munkavállalóval, hanem ő baszik ki a céggel. 3 napig nem jelentkezik, elindul a rendkívüli felmondási procedúra, mert nem igazolja, hogy mi van vele (táppénz, rendkívüli szabadság, stb.) a cég meg ott áll, hogy le kell bérszámfejteni, utalni, kiléptetni, stb. Meg persze egy csomó papírmunka mindent lejegyzőkönyvezni, hogy nem jelentkezett, nem telefonált, és ha 500 ember bérszámfejtését intézi a munkaügy elég havonta egy ilyen ember és teljesen fel tudja borítani a teljes bérszámfejtési menetet és a becsületesen dolgozó, munkába járó emberek isszák meg a levét.(Csúszik a fizetés, a cafetéria, stb)
Nálunk az első lépés mindig az, hogy mi keressük a munkavállalót (egyébként ez is röhejes!), hogy mi van vele, persze b*szik felvenni a telefont, amikor meg megkapja a kilépőpapírjait, azonnal telefonál, hogy a cafetéria nem jól lett neki elszámolva. (olyankor tud telefonálni)
Szóval a munkavállaló sokkal jobban kitol a céggel, mint a cég vele.
Egyébként meg ha nem megyek dolgozni valamiért, az első, hogy tájékoztatom a felettesem, hogy mi a helyzet, tudjon róla. De nem szó nélkül tűnök el egy hétre. De ez most mellékes.
Én azt javaslom a posztolónak, hogy "rúgassa ki" magát, mert a jogosan járó, ledolgozott pénzét meg kell kapnia és még csak várnia sem kell rá hónapokat, mert a felmondás napján ki kell fizetnie a cégnek az összes járandóságát!
Bezony, már csak alig harmincat-negyvenet kell aludni, ha minden igaz, és jön a tavalyi tévés évad egyik legszórakoztatóbb reality-műsora, az Éden Hotel második évada, a műsorvezető továbbra is Horváth Éva, a szereplők meg szingli fiúk és lányok, akiknek párt kell találni…..
somogyi83 2012.02.02 07:41:20
Az alábbi kérdésre az egyik lehetséges válasz:  szét kell osztani a megmaradt vagyont, a részjegyek arányában, gyakorlatban valószínű erre nem kerül sor. Tisztelt Zugügyvéd!Kérdésem nem valami fajsúlyos, de szerintem érdekes és leginkább elvi szemszögből…..
somogyi83 2011.11.10 08:52:59
@kuki123: Mert ugye a Jobbikban nem ülnek HÖK-ösök! Ugyanmár...Staudt Gábor, Szávay István, ELTE-s hallgatói vezetők, konkrétan HÖK elnökök voltak. És persze talpig becsületesek...én meg most jöttem a hathuszassal...
Varánusz Szövegértelmezés 2010.12.09 12:30:00
 Rogán Antal az Infórádióban:A magán-nyugdíjpénztári vagyon ügyéről Rogán Antal úgy nyilatkozott: még ma is sokan azt gondolják Magyarországon, hogy ez az ő saját megtakarításuk. 1997. évi LXXXII. törvény, 5.§ szerint:(4) A pénztártag követelése - a…..
somogyi83 2010.12.10 15:17:54
@Pajtás: ez nagyon ott van :) publikáld valahol, amíg lehet :)
biztonságos? Nem a tiéd 2010.12.10 12:18:00
Kedves olvasó. Remélem nem hiszed azt, hogy neked Magyarországon bármilyen megtakarításod, vagy félretett pénzed lehet? Ha eddig így gondoltad, akkor jól figyelj, mert csak egyszer magyarázom el.Az a pénz nem a tiéd. Amikor jövedelemre teszel szert, például megkapod a havi fizetésed…..
somogyi83 2010.12.10 15:06:58
@pokesz70: Zseniális :)
Andrea öccse a buta jogszabályok hálójában vergődik, szerencsére azért nem szó szerint, mindenesetre jól megszívta. Legálisan akart nyári diákmunkát vállalni, de hiába van érvényes diákigazolványa augusztus végéig, nem kötöttek vele szerződést. Ahhoz ugyanis…..
somogyi83 2010.07.01 08:26:50
@Wurlitzer Ádám:
Naaaaaa, azért az egy kicsit más...
Ha végzel BSC-n mi alapján akarsz köztársasági ösztöndíjra pályázni?
Honnét tudod, hogy fel fognak venni MSC-re?
Öt éve eltörölték, mert minek, most meg bevezetik, mert kell. Ő a szóbeli felvételi. 2005-ben jött helyette a kétszintű érettségi, hogy majd az kiváltja. Most még sem jó. Személytelen a rendszer, előadóikat vakon töltik meg az egyetemek és főiskolák. Mégis inkább újra…..
somogyi83 2010.06.30 15:37:22
@zulu: Csatlakozom hozzád.
Nem attól lesz több diák, hogy magasabb a ponthatár.

a pontszám eldönti, hogy ki az a pl. 200 ember, akit az adott szakra felvesznek. egy rangsor igazából. ha a 200. ember a jogszabályi minimum pontszámmal rendelkezik, akkor is felveszik, és ha 479 ponttal, akkor is.

a ponthatárt nem úgy húzzák meg, hogy összeül pár nagyfejes, aki eldönti, mennyi legyen idén pl. az ELTE jogon a ponthatár, hanem egy algoritmus sorolja be a delikvenseket.
Somos Ákos és a máltai stáb kiváló hangulatban a szombati Anglia-USA meccs előtt. A buszban Ákos megénekeltette a máltai operatőrlányt: Mandy és a Wavin' flag. ..
Kettős Mérce LMP! Lépj vissza! 2010.04.14 06:22:00
Vagy betollak a Fidesz seggébe...
somogyi83 2010.04.14 14:32:52
Egyébként már az elején el kell mondani, hogy Gergő mindent megtett a Magyar Televízió választási műsorában: effektíve elpusztult a képernyőn… Félreértés ne essék! Nem ő szerencsétlenkedett, hanem az egész állami monstre szervezet, amely igyekszik televíziónak hívatni…..
somogyi83 2010.04.12 22:08:24
Nem tudom, ti melyik adót néztétek, mert a legjobb választási műsort az M1 adta.
Nem túl szerencsés egy rádiót és egy tv-t összehasonlítani, mert kicsit mások az adottságok, nem olyan egyszerű képet és hangot adni valahonnét, míg a rádiónak ez egy kicsit egyszerűbb.
A két kereskedelmi tv bénázása sokkal nagyobb blama volt szerintem
A két sportriportert szétszedni pedig azért pofátlanség szerintem, mert ők arra készültek, hogy az este folyamán csorognak az eredmények és szép színes grafikonokat kell majd elemezniük. (Azért a két sportriportert ültették be a stúdióba, mert gyakorlottak a monitorozásban, vagyis beszél valamiről, de közben már a következő témát keresi, több monitort figyel egyszerre) De az OVB-nek hála nem ez történt, hanem megjelentek a majdnem végleges adatok, azokból kellett böngészni, Egyszerűen nem erre készültek.
Én élveztem az M1 adását, ha valami, akkor ez tényleg interaktív volt, mert Török Gábor blogjában felvetett témákkal is foglalkoztak. Mi ez, ha nem interakció :)
Arról, hogy a pártok prominensei egyidőben nyilatkoznak, arról nem a TV tehet. Orbán Viktort élőben láthattuk, Mesterházyt szintén, Vonát lekeverték (szerencsére) pont akkor, amikor elkezdett volna antiszemita nézeteket vallani, az viszont tény, hogy Dávid Ibolyát felvételről láthattuk, de csak azért, mert az MSZP-vel egyidőben tartott sajtótájékoztatót.Dönteni kellett.
Én remélem, hogy a 2. foduló közvetítése is hasonlóan jó lesz!
Hajrá Gergő!!!
Konzervatórium Tegnapról holnapra 2010.04.12 09:05:00
Tegnap este kilenc körül azt találgattuk, hogy a választási műsorokba súlyos pénzeket és még súlyosabb szakértőket invesztáló média, vagy az urnazárás után két órával még mindig tömött sorokban szavazni vágyó állampolgárok gyújtják fel előbb az OVB épületét. Az…..
somogyi83 2010.04.12 15:28:58
@kíváncsivagyok: egyet értek veled, várom már, hogy azok, akik most megválasztottál Orbán Viktort "vezérnek" mikor mennek ellene tüntetni, mikor támadják meg a TV székházat, mikor szedik fel a macskakövet az útról!
Én nem leszek ott, mert szerintem nem ez a megoldás, de nem mondom, hogy nem fogom mosolyra húzni a szám szélét egy kicsit a tv előtt...
A politikát Viktor vitte az utcára, neki is kell visszahozni onnét.
Közeledik az urnazárás ideje, egyre közelebb vagyunk a bizonyossághoz. Foglaljuk hát össze, hogy milyen kérdésekre kaphatunk ma este választ.1. Mekkora volt a választási részvétel, a korábbiakkal összehasonlítva ez magasnak vagy inkább alacsonynak számít?2. Voltak-e meglepő…..
somogyi83 2010.04.11 20:41:44
@1sportember: én is ott szavaztam, és én azt is észre vettem, hogy nem csak egy füzet volt lefűzve, hanem több.
tehát valószínűleg nem is kellene számozgatni...
somogyi83 2010.04.11 20:43:53
@török gábor: küldjek egyet? :)
milyet szerettek?