Regisztráció Blogot indítok
Adatok
Frickó

0 bejegyzést írt és 6 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Azt hiszem mindenki egyetért abban, hogy Budapesten közlekedni nagyobb kihívás, mint más magyarországi városokban. Hogy a közlekedési morál itt a legrosszabb, nagyjából igaz is lehet, saját tapasztalataimból is ezt látom. Ugyanakkor adódnak például Szegeden is veszélyes…..
Frickó 2011.06.21 12:20:53
@egygrafikus: "Nem tudom, hogy érték el Spanyolországban, de arrafelé ha egy gyalogos tétován megközelíti a zebrát, a négysávos úton az összes autós egyszerre nyom egy satuféket..."

Annyira odafigyelnek a zebránál, hogy egy alkalommal nagyon siettem a szállásomra, ezért bár piros volt a lámpa, mivel balról senki, leléptem, hogy ha a jobbról jövő autós elment, átszaladok. Csakhogy ő lelassított, és átengedett, miközben neki volt zöld! Az egy hónap alatt kevesebb autós volt, aki nem állt meg nekem, mint itthon egy átkelésnél.
Orbán Viktor levelet írt a rendőröknek. Hopp, azt elfelejtettem mondani, hogy ez másfél éve volt.   Most már más szelek fújnak. Visszamenőlegesen el akarják venni a korkedvezményes nyugdíjat a rendvédelmisektől, ami érthető módon nekik nem tetszik. Az Országgyűlés…..
w Davaj csaszi 2010.11.25 00:09:00
Egyszer még választást is lehetett nyerni azzal a csekkel, amin a nyugdíjasoktól állítólag elvett 19 ezer forint szerepelt. Az akkori váltópárt lobogtatta, harsányan hirdetve, hogy ők majd megadják, amit a Fidesz nem - mert amúgy az a pénzt nem elvették, csak nem adták meg az…..
Frickó 2010.11.25 14:00:22
Most baromi hosszan tudnék írni a magánnyugdíjpénztárakról, hogy miért járhatnánk jól hosszútávon a 3 pilléres rendszerrel, miért is találták ezt ki annak idején. A gond, hogy hiába próbálnám elmagyarázni a dolgokat, mert aki nem érti, az nem is fogja megérteni, mert valószínűleg nem akarja. Így csak fortyogok magamban az emberek tudatlansága/szemellenzőssége miatt...
De! Az is igaz, hogy senki nem birtokolja a bölcsek kövét, nem csak az az út lehet jó, amit én annak gondolok, korántsem biztos, hogy nekem van igazam. Így hát várom (remélem), hogy valami jó sül ki a mostani lépésekből. Viszont még így is van két gondom: az egyik az AHOGY rákényszerítenek minket, mnyp tagokat arra, hogy "önként" adjuk oda a pénzünket. Ez tényleg már zsarolás kategória. A másik dolog, hogy én pl. magam nyilatkoznék, hogy az összes mnyp-i megtakarításom vándoroljon az államhoz, ha(!) tudnám, hogy azt értelmes dolgokra költik, aminek következtében később jobb lesz. Pl. az államadósságot 80%-ról 70%-ra csökkentenék. Már azzal is jól járnánk, hogy kisebbek lennének a kamatkiadások, ami ekkora összegnél már nem kevés. A gond, hogy a költségvetés alapján sokkal valószínűbb, hogy ezt a töménytelen mennyiségű pénzt elherdálják pár év alatt, ezt viszont már kevésbé tudom jó szemmel nézni.
Ezen kívül még felmerül bennem egy-két kérdés:
- Annak, aki nem akar visszalépni az állami rendszerbe nyilatkoznia kell. Ezzel bizony ő bekerül egy nyilvántartásba. Nem lesz-e (a nyugdíjkorhatárig hátralévő évekre vonatkozó állami nyugdíjának megtagadásán kívül) egyéb módon hátrányosan megkülönböztetve?
- Aki kitart a mnyp-ak mellet, kompenzálva lesz a 14 hónapos elvonás miatt. Miből? Hogyan?
- A visszatérőknek egyéni számlát vezetnek be. Bár elméletben ez két hónap alatt megvalósítható, a gyakorlattal szemben még mindig vannak kételyeim. Ráadásul: az egyéni számlákon elhelyezett összeg ugyanúgy a jelenlegi nyugdíjakra fog menni, tehát engem ugyanúgy a jövőbeni munkavállalók befizetéseiből fognak kifizetni, tehát mi garantálja, hogy ezt megkapom? Az hogy megígérik?
Egy biztos, ezeket a pénzeket valamilyen számlán forgatni kell (gondolom nem a nyugdíjfolyosító pincéjében őrzik majd). Szerintem valaki ezzel jól fog járni. Ismertek olyan bankot/bankvezért, amelyik kormányközeli kapcsolatokkal rendelkezik? Nyugdíjcéllal vásárolnék a részvényeiből. :)
Stefó küldte el egy induló vállalkozás linkjét, amelyik nagyjából a multi level marketing beszervezős-jutalékos rendszerének megfelelően tervez alapvető élelmiszereket árulni. Ez nem lenne önmagában akkora durranás, ha nem lenne ellenállhatatlanul vicces, ahogy a klasszikus…..