Regisztráció Blogot indítok
Adatok
Fogsz, Mulder?

0 bejegyzést írt és 3 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
A korábbi riasztó Homár-posztok ellenére naiv ügyfélnek sikerült betalálnia a Europa Connects kft-t, akik már meg sem próbálták imitálni a nyelvoktatást, hanem simán csődöt jelentettek. Legalábbis Bogi nővérének, hiszen a nyilvános cégadatok alapján a cég még életben van.…..
Fogsz, Mulder? 2010.09.30 17:39:08
Én tanítottam ebben az iskolában, és nekem is tartoznak egy elég komoly összeggel, annak ellenére, hogy a megtartott órák után számlát állítottam ki, azt befogadták, stb.
Úgy tudom, hogy több (vagy esetleg az összes) kollégának is tartoznak, mint ahogy a telefonos szervezőknek, az oktatásvezetőknek és kb. mindenkinek, aki valaha ott dolgozott. Tehát nemcsak a beszállítóknak és a hallgatóknak.
A pénzem megszerzésére én elkezdtem bejárni a törvényes utat. Mint kiderült, az egyetlen lehetőség a fizetési meghagyás írása, majd a felszámolási eljárás megindítása, csakhogy a fizetési meghagyás az a követelt összeg 3%-a, a felszámolás pedig 50000 Ft-ba kerül. Magyarul nagyon sok. A lehetőség a pénzhez jutásra pedig nagyon kevés.

Egy korábbi Homár-posztban már volt róla szó, hogy a nyelviskola vezetői (M. Cs. és kedves neje, Mné Z. N.) profitorientáltak és alpáriak. Ezeket a véleményeket csak alátámasztani tudom, de még hozzátenném azt, hogy a nyelvoktatáshoz teljesen inkompetensek, talán nem is beszélnek idegen nyelveket, de a tanárokat valami elképesztő felsőbbrendűségi tudattal kezelik, és úgy beszélnek velük, mint a kutyákkal. (Eredetileg azt akartam írni, hogy bár a tanárok az alvállalkozóik, mégis úgy kezelik őket, mint az alkalmazottakat, de akkora tiszteletet azért nem mutatnak.) Emellett több tanárt is kirúgtak amiatt, mert szólni mertek az elmaradt fizetés miatt. Persze ezeket a kirúgásokat fröcsögő indulatok, üvöltözések, válogatott trágárságok kísérték Z.N. részéről.
El lehet képzelni, hogy ezeknek a kollégáknak mennyire fizettek.
Azt, hogy ezek után tulajdonképpen hogy áll anyagilag az iskola, nem tudom. Kb. 1 hónappal ezelőtt a cégbíróság szerint még nem volt ellene felszámolás. Azt látom, hogy maga az épület nyitva van, és hirdetnek más jellegű tanfolyamokat. Azt hiszem, elkezdtek szakképzésben utazni, és az is lehet, hogy az már egy másik cég.
Mindenesetre anyagilag megérheti nekik, a M. családnak ugyanis még mindig megvan a bmw-je, a másik ügyvezető pedig audival furikázik (vagy fordítva).
Fogsz, Mulder? 2010.09.30 17:42:37
@Dr Gregory House:
De, róluk, és a poszt minden szava igaz (Nem én írtam)
Fogsz, Mulder? 2010.09.30 20:03:19
@enamel: igen, ez tűnik még a legjárhatóbb útnak, és pont az a szomorú, hogy okosabbat én sem tudtam kitalálni