Regisztráció Blogot indítok
Adatok
Evetta

26 bejegyzést írt és 12 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
    "... Analisa Scalzi..."       Reggel fél hét volt. Laura hosszú, nehéz órákat tudhatott maga mögött. Gyuszi váratlan hazatérése, sok – sok megbeszélnivalót hozott magával. S ők ketten, rászánták az…..
" ...Döbbenet..."   A „hármak” csapata, lehorgasztott fejjel hagyta el a Titanilla utcát. Még ahhoz sem volt kedvük, hogy egymást cukkolják. Hú, pedig Alex, egész nap arra a pillanatra készült, amikor Laurának szegezheti a nagy kérdés: Vajon…..
 "Az utolsó csepp" Azok, akik ismerték Gróf Kökényessy Andrást, becsülettel meggyászolták, megsiratták, anno halálhírét véve. Azok, akik ismerték és szerették, jól tudták, a Gróf alázatos, igazságos, egy tisztalelkű nemesember, aki bizony nem terem…..
         " Valter és a "Zöld" macska."  A Zöld Macska, egy ócska kis csehó volt, a Titanilla utca és az Akácos fasor sarkánál. Remek kilátást biztosított, a nem messzi épült Borostyán térre, ahol nyári…..
Kezdet és vég A csillagerdei vadászat, bizony, messzi földön közismert volt. Híre, még az Óperencián túlra is eljutott volna, ha létezett volna Óperencia. Miben rejlett kivételessége? Mivel tűnt ki a hétköznapi vadászatok közül? Nemes egyszerűséggel szólva: sok…..
" Múlt és Jelen "      Laura versenyt futott a széllel, legalább is az autója, aminek a gázpedálját tövig taposta. A nő, aki néha átesik a ló másik oldalára, szeret sértegetni, vagdalkozni, de ami a vezetést illeti, mindig betartja a…..
Evetta 2011.03.04 19:40:35
    " Versenyfutás az idővel "     A vekker kitartóan csörömpölt, talán már a szomszédos villában is megunták eszeveszett „muzsikáját” csak épp Laura - akinek a füle mellett visított - tért magához oly keservesen. Amikor…..
    „Ajándék”            Szigetvár hercegét nem izgatta túlságosan nevelt lánya haldoklása. „ Egy fattyúval kevesebb” mondogatta is magában, ezzel szemben, persze mindent megtett, hogy felesége…..
        „ A küldönc”     1868-at jegyzett a naptár. Az ország látszólag lecsendesedett. Nem ostromolták már háborúk, s a nemesség és parasztság közötti „piszkálódás” is elcsitult. Már nem is…..
            „ Úrkökény új élete”      Szinte senki nem számolta már az éveket, amelyek sebes paripaként loholtak, egyike a másik után. A sok – sok elfeledett nap hónapokat szült, melyekből…..
        2. Fejezet„ másnap…”     Biztos nem ismeretlen senki előtt sem, az a csúnya, visító hang, amit a macskák bagzás közben produkálnak. Vagy mondjuk, ott van még az ódivatú késélező, az a típus,…..
 KIZÁRÓLAG CSAK NAGYKORÚ OLVASÓK SZÁMÁRA!!!!   1.  Fejezet    „ a ballépés”  Vegyes izgalommal topogtam az Arenali móló sarkánál. Innen már jól látszottak az aréna fényei. Nem épp tegnap volt, hogy Mallorcán…..
Evetta 2011.01.23 21:05:34
7. Fejezet    Másnap, pontosan délelőtt 11 00 órakor, megérkezett a háromfős kis csapat a Titanilla utcába, hogy belekóstoljanak Bíró Hunor meséjének ízébe. Az öreg szépen kiöltözött az alkalomhoz, csak a kockás pléd mely a lábát fedte, nem hiányozhatott.…..
           Előszó   „….Biztosra veszem, hogy nem létezik nő a földön, aki élete során akár csak egyetlen alkalommal is, de ne tette volna fel magában a nagy kérdést: vajon hol rontottam el az életem??…..
6. Fejezet" Laura ismét bekavar" Alex, a fürdőszoba tükör előtt állva piperkőcen készülődött: gondosan bekente kiborotvált arcát azzal a minőségi arcszesszel, amit a központban dolgozó nők a „bugyi nedvesítő” jelzővel illettek. Haját precízen…..
 5. Fejezet"Találkozás az öreggel" Alex a megadott címhez érkezve - jelen esetben egy harmadik kerületi, jócskán elhanyagolt külsejű panelházsor - nehéz szívvel, parkolta le metálzöld Astráját. A környék egy cseppet sem tűnt biztonságosnak, olybára, hogy…..
  4. Fejezet II. rész"Alex embere"    A Pikkoló felé vezető, kb. két perces úton, Valter úgy csacsogott, mint egy tini lány. S bár Alex nem kérte, tisztességesen bemutatkozott neki. Elmondta honnan is érkezett, mivel foglalkozik, továbbá azt, hogy a…..
Evetta 2010.12.30 16:22:53
@RicaWhimsy:
Tudod kell egy kis biztosíték, hogy újra benéztek:-))))) Jó csak vicceltem... Ami Valtert illeti fontos szerepet kap majd...Üdv. E
 4. Fejezet II. rész" Alex embere" -         A feltárás a végéhez közelít, mi lesz ezután? A hegy eltűnt, és a nagy semmi bizony szemet szúrt a szemfülesebb újságíróknak, mint a mellékelt ábra is mutatja. Félreértés ne…..
4. FEJEZETA kutatás folytatódik     -         Elbűvölő ugye – suttogta  Judit, olyan halkan, hogy épp csak eljutott Laura füléhez-         Elbűvölő…, nincs is jobb szó…..
    ÜNNEPI FORGATAG      Hótól tocsogó cipőm sarka, kitartóan koptatta az úri Pláza még úribb járólapját. … Áldottam aprócska eszemet, hogy a magas sarkú, kontra lapos sarkú csatában, végül az utóbbi mellett voksoltam. Egy…..
  ÚRKÖKÉNY LEGENDÁJA- Laura és Gyuszi -      A nap második fele úgy telt, mint általában. Laura betipegett meleg irodájába, összeegyeztette a híreket, felhörpintett egy jó erős feketét, kizárólag tejpor nélkül, és egyetlen kockacukrot…..
ÚRKÖKÉNY LEGENDÁJA"LEHULL A LEPEL" Épp olyan, amilyenre azt egy festő megálmodhatná, márha rátalál az ihlet nevű álom a jó művészre. Nem.. még vásznon sem láthattam hasonlót – szögezte le elméjéből kipattanó gondolatára válaszolva Laura –…..
    Bizony sokadszorra érte a lélegzetelállító pirkadat az erdő mélyén sátorozó csapatot. A 65. reggelen is, épp olyan szájtátva figyelték a természet ajándékát, mint annak előtte az összes többi 64-en.-         Milyen…..
  „Huncut mosollyal érkezett a hajnal. Fürgén kukucskált ki a sűrű, tojáshabra emlékeztető pára mögül. Kipihenten ébredezve, újult erejű, villogó fogú mosolyával, végül áttörte a hálót, ami a Csodahegy csücskét, még mindig karanténban tartotta. Micsoda…..