Regisztráció Blogot indítok
Adatok
Kicsi Séf

24 bejegyzést írt és 4 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Kinga mesélt egy whiskys brownie receptről, amit nemrég sütöttek meg Attilával és ez hozta az ötletet, hogy én is megpróbálkozzak vele. Hozzávalók: 27 dkg étcsokoládé 10 dkg vaj 3 tojás 20 dkg cukor 1 dl whisky - nálunk épp Johnnie Walker Red volt itthon (foglalkozási ártalom) egy fél…..
A receptért köszönet illeti Tamást, akinek pénteken volt a szülinapja, és ha nem mutatja meg nekem ezt a receptet bő egy éve, akkor valószínűleg a mai napig úri huncutságnak tartom a mango chutney-t. Hozzávalók 2 főre: 40 deka csirke 4 ek mangó chutney 1 konzerv kókuszkrém 1 kis fej…..
Hozzávalók: 30 deka füstölt sajt 20 deka repa 1 alma 2 gerezd fokhagyma 1/2 vöröshagyma 1 szál póréhagyma 1 nagy pohár tejföl majonéz só, bors Opcionális hozzávaló: kockázott bacon pirítva A répát, almát és a füstölt sajt lereszelem és összekeverem a kockára vágott vöröshagymával és…..
Hozzávalók: 20 deka répa 20 deka paradicsom 1/2 vörösagyma 1 darab főtt kápiapaprika pirospaprika, bors, chili A főtt répát a felvágott paradicsommal, felkockázott hagymával és a kápiapaprikával összeturmixolom, belekeverem  fűszereket és kész is vagyunk. Piritósra…..
Hozzávalók 2 karalábé 2 golden/zöldalma 1 szál póréhagyma lestyán, oregáno, őrölt zellerlevél, bors, só, egyéb fűszerek ízlés szerint   A karalábét megpucolva megfőzöm, míg puha nem lesz, aztán összeturmixolom a felvágott almával és póréhagymával és végül…..
Hozzávalók: 30 deka lencse 1,5 fej lilahagyma 1 gránátalma 20 deka kockázott bacon babérlevél citromos balzsamecet mézesmustár A lencsét beáztatom kb egy órára annyi vízbe, hogy épp ellepje, majd felteszem főni a babérlevéllel. Miután puhára főtt, leöntöm róla a…..
Akinek nem tiszta, hogy mi is az a nemszületésnap, az vagy most nézze meg az Alice Csodaországban című rajzfilmet, vagy keresse fel EZT a youtube videot gyorstalpalóért. Hozzávalók: kókuszzsír - 1-2 ek 40 deka étcsokoládé (ezután már igen nehéz elszúrni) 3 tojás 1 natúr…..
A töltelékhez: 25 dkg csiperke gomba 1-2 szál póréhagyma 1 közepes cukkini 10 dkg margarin 15 deka sonka csíkokra vágva - értelemszerűen a vega verzióból hagyjuk ki ;o) 2 evőkanál tejföl 15 deka reszelt (füstölt) sajt 2 tojás só, bors, paprika, rozmaring A…..
30 deka finomliszt 20 deka teljeskiörlésű liszt 2 tojás 2 deci tej 10 deka olvasztott margarin 15 deka olívabogyó negyedelve (vagy ízlés szerint aprítva) 15 deka fetasajt kockára…..
Előbbit hidegen, utóbbit melegen ajánlom. Fotó egyelőre nincs, de a receptet nem szeretném elfelejteni.Hozzávalók (4-6 főre):fél kg csiperke gomba 1-2 centis szeletekre vágva2 zeller szár vékony szeletekre vágva1 fej vöröshagyma felkockázva2 póréhagyma felkarikázvasok margarin…..
 Az elso kajas poszt ota voltam 1-2 uj helyen, persze fotot most se csinaltam... na de azert az elmenyt megosztom! :) Meg nehany tipikus kajat kihagytam a listabol a multkor, meg 1-2 receptet is talaltam (nyugalom, azert nem megy at a blog gasztro-blogbaJ). Tipikus kaják folyt.: Tapioca:…..
Egyszerű, de mutatós reggeli (mellé). Hajrá!Hozzávalók:tojás (amennyit szeretnénk belőle)szendvicszöldségek (paprika, retek, uborka, ami van otthon - ebben itt a képen pl. spenót is van)fűszerek ízlés szerint (mondjuk amivel a tojásrántottát a leginkább szeretjük)a tetejére…..
Neha lesz ilyen poszt is, ha valami klassz helyen jarok, vagy uj kajat ismerek meg. Mult hetvegen itt voltak Carlos szulei, veluk voltunk ket jo helyen is. Mindketto rodizio volt, de mas jellegu. A rodizio olyasmi, mint az all you can eat, fix ar van, zabalj! De itt meg felallni sem kell erte,…..
Avagy a tökéletes hétvégi reggeli. Hozzávalók: 2 púpozott evőkanál cukor 2 csapott kiskanál fahéj fél csomag sütőpor 1 bögre liszt 1 bögre tej 2 ek étolaj egy csipet só olaj a kisütéshez Keverd össze alaposan a hozzávalókat, elő a…..
Kicsi Séf 2011.10.22 17:05:51
Kefires sütemény. Egyszerű, gyors, könnyű. Jelen esetben szilvával, soksoksok szilvával. De szabadon tölthető, keverhető, borítható bármivel, az alaprecept attól változatlan.Szóval a tészta:1 nagy pohár (350/375g) kefir3/4 kefires pohárnyi étolaj1 kefires pohárnyi cukor2 kefires…..
Fitness. Welness. Ápdét 1-es. (Na jó, talán nem annyira...) Hozzávalók: Tészta: 40 dkg étcsoki 20 dkg margarin 20 dkg liszt 10 dkg cukor 4 ek kakaópor 1 csomag sütőpor 4 tojás 2 dl tejeskávé   Túrókrém: 500 g túró 2 ek tejföl 2…..
Egyszerű, nehéz elrontani, könnyű vele sok embert jóllakatni. Ha nem árultam volna el a címben, akkor mondjuk jóeséllyel a bundás kenyér és a rántotta is az első 3 tippben lenne, de már sejthető, hogy a rakott krumpliról van szó. Mint korábban említettem, otthon kisebségben…..
Korán reggel emiatt semmiképp se kelj fel! (2 verzióban) Hozzávalók (Kevésbé egészséges): 30 dkg répa 5-10 dkg mogyoró (nem sózott) 1 csomag sütőpor 30 dkg finomliszt 10 dkg rétesliszt 5 dkg margarin 20 dkg cukor 2 ek étolaj 1,5 dl tej 1…..
Hozzávalók (4 személyre)  80 dkg csirkemell vagy comb filé 1 nagy fej vöröshagyma méz mustár só, bors, cukor, fahéj 2 bögre rizs mazsola 2 dl tej  Egy edényben keverjük össze a mustárt és a mézet 1:1 arányban (vagyis 2 ek mézhez adjunk…..
Hozzávalók:   5 dkg margarin 1 tojás 1,5 deci tej 1 csomag sütőpor 20 dkg + 2 ek cukor 2 ek kakaópor 80 dkg liszt borsmenta kivonat étcsokoládé a töltelékhez     A tejet összekeverjük a kakaóporral, 2 ek cukorral és 2 kiskanál…..
 Figyelmeztetés: A legjobb hatás érdekében érdemes a tésztát 1 éjszakára állni hagyni!  Még dolgozom a recept tökéletesítésén, de ha már nem tudom hova fejleszteni, akkor frissítem.   Hozzávalók: 1 kg burgonya (hámozva, kockákra vágva) 4…..
Az egyik barátnőmnél főztünk. Szakdolgozatírás közben az embernek nincs túl sok ideje/energiája főzni, úgyhogy valami egyszerű étellel próbálkoztunk. Jól sikerült!Hozzávalók (2 személy kiadós ebédjéhez/vacsorájához):makaróni tészta (a kifőzéséhez laj és só)1 szál…..
Nagy adaggal érdemes kezdeni. Úgyis elfogy. Hozzávalók (nagy muffinforma esetén 25-30 darabhoz):   2 tojás 4 deci tej 1,2 kg liszt 40 dkg cukor 10 dkg margarin 0,5 deci tojáslikőr 2 csomag sütőpor étcsokoládé tölteléknek 1 csomag…..
"Ha minden bedől, egy finom karfiolleves kihúzhat az őszi megfázásból, és segít a határidős munkát is befejezni." Hozzávalók:1 közepes fej karfiol1 fej vörös hagyma2 sárgarépa1 paprika (tetszés szerint)1 dl tejföl2 evőkanál lisztkicsi olaj2 evőkanál ecet2…..
Péksütemény, ropogtatnivaló, vendégváró, ahogy szeretnéd. A hűtőben pihent egy adag gomba, ami már a rakott sütőtökbe nem fért bele, olyan szomorúan nézett rám, valamit kezdeni kellett vele.   A töltelékhez: 25-30 dkg csiperke gomba 2 gerezd fokhgyma 1 fej…..