Regisztráció Blogot indítok
Adatok
missmedic

0 bejegyzést írt és 2 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Kedves Praxis-blog olvasók! Régóta olvasom a blogot, de most írok először, mert szerencsére eddig nem volt rossz tapasztalatom egyik kórházban sem. Egy év diplomás ápolói képzés után és most elsőéves orvostanhallgatóként úgy gondoltam, nem igazán láthatok bele abba, hogy egy…..
missmedic 2010.09.29 19:37:20
@Rotoxis:
Nem célom főorvosképzőre járni, igazán félreértetted.
Akartam ápolóként dolgozni a nyári szünetben, az otthoni kórházban nem tudtak felvenni embereket, mert nem volt pénz kifizetni őket, hiába mondtam, hogy engem nem a pénz hajt, hanem szimplán érdekel a dolog, de az meg adminisztrációs problémákhoz vezetett volna, ha "ingyen" dolgozom... (akkor miért lehet ingyen, szekundánsként dolgozni a mentőállomásokon a mentőtiszt-tanulóknak?) Pesten a női II-es klinikán, a PIC-en (mert a neonatológia érdekel) csak 8 órás munkaidőben lehet dolgozni, legalább 4 hónapig, azt meg suli mellett nem tudtam vállalni... úgyhogy ennyit az öntudatomról. Megjegyzem első év végén 4 hét ápolástan gyakorlatot kell végezni minden orvostanhallgatónak.
Realizáltam a tényt, hogy az osztályon összesen 2 darab nővér volt jelen, de akkor, abban a kb. 2 és fél órában, amikor látogattunk, nem csináltak semmit és én ezeket találtam nagymamám környezetében. Ebből következtettem arra, hogy nem dolgoznak megfelelően, ebben persze nyilván benne van az, hogy a saját hozzátartozómmal történt ez, de úgy érzem van bennem annyi empátia, hogyha egy vadidegennel történt volna, akkor is hasonlóképp reagáltam volna.