Regisztráció Blogot indítok
Adatok
fh_laca

0 bejegyzést írt és 35 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Joomla blog VirtueMart 2.0.2 2012.02.27 09:34:29
Megjelent a VirtueMart 2.0.2-es változata, amit én személy szerint nagyon vártam, olyan fejlesztések és bugfixek vannak benne, amik nagyon hiányoztak.Lista és letöltés itt...
Kezd mindennapjaink normális üzemmenetének részévé válni, hogy halálra kínzott, fára felakasztott kutyák, macskák és mellettük pózoló szarháziak fotóit nézegetjük - lassan, ha akarjuk, ha nem. Facebookon, e-mailen, bulvárlapokban és ki tudja még hány helyről ömlik felénk…..
no emisszió Rékasi és a petárda 2011.12.31 11:10:28
Sajnos nem tudom pontosan, szó szerint idézni Rékasi Károlyt. Definíciója a megfelelő tűzijáték-rakétáról valahogy úgy szól: legyen minél fényesebb, hangosabb és magasabb. A közismerten agyhalott celeb ezt annak kapcsán fejtette ki az egyik kereskedelmi tévé közszolgálati…..
fh_laca 2011.12.31 16:08:52
@Reggie: Nem kurvára mindegy, hogy mivel riasztja szét az állatokat????
fh_laca 2011.12.31 19:16:17
@chipanddale74: Csak ismételni tudom magamat: nem kurvára mindegy, hogy mitől riadnak meg az állatok? A vadon élő állatokról hogyan és ki gondoskodjon? A faluban, falu mellett élő állatokról (lovak, marhák, disznók, vadak) már nem is beszélve. Ha a dohányosokat lehet diszkriminálni, akkor miért nem zárják le pl. a Kossuth téri metróállomást, aztán oda bárki lemehetne petárdázni, rakétázni, csillagszórózni, vagy amit akar.
Majd ha lesznek reszkető, karámból, ólból, házból kitörni vágyó állataid, akik addig az adott helyen biztonságban érezték magukat, akkor talán megérted ezt a problémát.
no emisszió Vadásszunk most mi! 2011.12.29 22:39:24
Mindezidáig egyedülálló - bár szomorú és megrázó - lehetőséget kínált az élet arra, hogy minden tisztességes, jóérzésű ember összefogjon. Hangsúlyozom: mindenki. Vadász és természetvédő, jobboldali, zöld, baloldali, atompárti és szélenergia-rajongó. Hungarista és…..
Rendszeresen visszatérő és nyilvánvalóan igaztalan vád a Kereszténydemokrata Néppárttal szemben az, hogy nincsen arcuk, nincs karakterük, szürke, beazonosíthatatlan politikai erő. Csak olyan tudatlan, rosszindulatú ember állíthat ilyet, aki egyszerűen nem veszi a fáradságot arra,…..
no emisszió Vona, a paksi kópé 2011.12.18 20:08:35
Vannak olyan magyarországi állami nagyvállalatok amelyek, valamilyen - egyelőre megmagyarázhatatlan - parajelenséggel egyszerűen elbűvölik, mi több, szabályosan elvarázsolják az oda ellátogató politikusokat. Az egyik ilyen a Paksi Atomerőmű, ahonnan az elmúlt húsz évben még…..
    Egy német házaspár, Anna és Richard Wagner egyedülálló hagyatéka 45 egymást követő évben készített karácsonyi fotóval szemlélteti a német középosztály életét a múlt század első felében. A gyermektelen pár 1900 és 1944 között minden…..
fh_laca 2011.12.07 10:31:49
Árva macskákért kampányol a Sugarbird. Bár még nem jött el a karácsony, a macskabarátok számára mindenképpen ünnep lesz már a mostani hétvége is, hiszen nemzetközi macskakiállítás lesz Békásmegyeren, ahol helyet és lehetőséget kapnak árva, mentett, többnyire sokat…..
fh_laca 2011.12.06 13:39:59
@Goose-T:
Pont az árva macskákért tesz az a bizonyos S******* is, nem az árva macskáktól lett ismert, elismert. Szerintem nagyon is tiszteletre méltó dolog, hogy ilyen emberek, cégek felvállalnak ilyen nemes feladatot a válság ellenére is.
Talán Bono is az afrikai éhezőket kihasználva akar még híresebb lenni?
Sajnálom, hogy az önzetlenség, az állatok iránti feltétlen szeretet, mint alternatíva, fel sem merült benned.
Igen pikáns nemzetpolitikai, környezetpolitikai és diplomáciai helyzetbe került a magyar kormány, amely most - helyesen és tisztességesen - nem adta hozzájárulását a tervezett verespataki, cianidos technológiára épülő aranybánya-beruházáshoz. (Mint emlékezetes, egy ehhez…..
no emisszió Stresszteszt, rajtunk 2011.08.02 06:41:06
Igaztalanul vádolják sokan azzal a Nemzetközi Atomenergia Ügynökséget és a mögötte álló kormányokat, hogy a japán atomkatasztrófa után elvégzett úgynevezett stressztesztek nem érnek semmit, és nem lehet belőlük komoly következtetéseket levonni. Nekem viszont kifejezett…..
Pisztácia Kedvenc étteremek 2011.05.12 06:39:00
Előző postban írtam, hogy mikor “írói” válságban vagyok, akkor elmegyünk étterembe. Nálunk több kedvenc étterem is van, attól függően, hogy éppen mit kívánunk és milyen hangulatunk van.Amikor háziás ízekre, nagymama húslevesére- vagy egy finom kárpáti…..
fh_laca 2011.04.10 20:51:26
@DHOPW42: RESPECT!!!
Milyen jól kezdődik a tavasz, április első hétvégéjén hatalmas macskakiállítást szervez a Felis Hungarica Győrben, az Egyetemi Csarnokban. Az egész hétvégés macskabanzájon rengeteg macska, igazán különlegesek is megtekinthetőek lesznek, és nemzetközi szintű verseny lesz…..
fh_laca 2011.03.31 21:45:45
@citrix: Szerénkét ne sértsük meg! :) Ők is bejöhetnek, ha rendben vannak a papírjaik!
@voodoux: Nem tudja, reméli. De ismerve a felhozatalt, a szervezők belefektetett munkáját és az okosok süketelését (ebbe a halmazban vagy Te is), biztosítottnak tűnik a hangulat és a hatalmasság. Ha nem hiszed, győződj meg erről személyesen.
Üdv:
Pál Laca
szervező
December 15-én pályázatot hirdettünk A macskák jobb életéért címmel, amit a Ford Máté támogatott.  Állat- és főként macskaszeretetüket több alkalommal is bebizonyították, a jelenlegi felajánlással pedig remélik, hogy valóban jobb lesz az élete a macskáknak, emellett…..
fh_laca 2011.02.03 18:45:24
@SzeCi:
Kedves Ágnes!
Nem a Felis Hungarica nevében írtam, csak be akartam kalibrálni magamat, hogy tudják, tartozom valamilyen szinten a macskákhoz.
Nem, nem akartam pellengérre állítani, megtette ezt Ön saját magával. Tudom, nem akar foglalkozni a Juniorral, sőt gratulál nekik, de a következő hozzászólásában már megint nekik megy.
Mi ez, ha nem kipellengérezés?
Én nem ismerem sem Önt, sem a Junior alapítvány működtetőit, nem voltam elfogult sem, de az, amit és ahogyan Ön ír, teljesen lejáratja az egész macskamentő/ védő küldetést. Az átlag emberek elolvassák eme blog hozzászólásait és hanyatt dobják magukat.
Őszintén sajnálom, hogy nem tudtam türtőztetni magamat és vitába szálltam Önnel...
Félek, rosszat, nagyon rosszat tett a fenti megjegyzéseivel az összes macskaőrült társadalmi megítélésében.
Tudja, az ezerfejű zsűri (a net-társadalom), nagyon érzékenyen reagál az álszentségre és az arcátlanságra is (anonimitás rulez!). Itt és most lereagálták többen az Ön verbális ámokfutását. Kell-e ennél komolyabb észérvet Ön elé tártom?
Az összes kommentelőre tett bántó megjegyzését már ki sem vesézem (fecserészős rész).

Sok sikert a mentésekhez, ellátáshoz, neveléshez, örökbe adáshoz és kisebb arcot, elhivatottabb kommunikációt kívánok a mindennapi élethez!

Pál Laca
magánember
Az idei év utolsó nagy macskás eseményének a helyszíne a Békásmegyeri Közösségi Ház lesz, ezen a hétvégén, a Felis Hungarica egyesület szervez kiállítást. 13 országból érkeznek kiállítók, hogy szebbnél szebb macskáikkal elkápráztassák a közönséget. A felhozatal is…..
fh_laca 2010.12.08 14:05:09
@Goompah: még annyit, hogy BURMA, nem burmai! :) A burmai az a birman (burmai szent templom macska). Burma > burmese, nem melléknevesítjük! :)
fh_laca 2010.12.08 14:18:28
@Nayime: Félre ne érts! Nem Téged akartalak bántani. SŐT! Egy jelenséget írtam le, amivel mi, tenyésztők nap, mint nap találkozunk.
Az, hogy nekem mennyibe kerül egy új vérvonal beszerzése Amerikából, Ausztráliából, arra nem gondolnak azok, akik sápítoznak az összegen. A gond ott kezdődik, amikor Lexust akarnak egy Moszkvics áráért... Ekkor szoktam menhelyre irányítani az érdeklődőt.
Nekem eszembe sem jutna alkudozni egy élőlényen, akit meglátok és megszeretek. Innentől nem pénzkérdése a dolog. Ha házikedvencre vágyom, akkor evidens, hogy NEM fogok pénzt adni érte. Nekünk is vannak házimacskáink (8), a legtöbbet mentettük, befogadtuk.
fh_laca 2010.12.08 14:35:49
@Nayime: Nem, nem javarészt, sőt. Állíthatom, hogy több cicát adtunk örökbe, mint amennyiért pénzt kaptunk. Ezért hívjuk hobbinak! :)
De, aki arra akarja megvenni, hogy neki ilyen legyen, kitűnő vérvonal, pedigré, eü. garancia, stb. az fizesse meg az árát. Szívesen elmeséljük mindenkinek, hogy mi mennyibe kerül. Ha megmarad az sem baj. Elég nagy a ház, elférünk! :)
Tenyésztésre nagyon ritkán adunk el cicát, ha igen, akkor komoly szerződéssel, Magyarországra még szerződéssel sem adunk tenyésztésre.
XVI. Benedek pápa szereti a macskákat, ő is büszke tulajdonosa egy fekete-fehér házi macskának, akit Chicónak hívnak. A cica Tübingenben (Németország) él az egyházfő bajor otthonában. Georg Ratzinger atya, a pápa bátyja elmesélte, hogy gyermekkoruk óta él macska a…..
fh_laca 2010.11.25 11:08:41
@Jerky_Master:
Márpedig ez egy házimacska, hiszen háznál van!:) Nézd meg a whiskas-macskát (amerikában élő házimacska), az csak ránézésre hasonlít a brit ezüst tabbyre... Az ilyen csíkos britek úgy lettek, hogy kék britet keresztezték házimacskával. A szín bejött, viszont megmaradt a szőrhullás.
Mint mindenhol, így a macskatémában is megjelentek a haszonlesők, akik kizárólag nyers profitra törekszenek, más nemérdekli őket. Minél kisebb a ráfordítás, annál nagyobb a nyereség, ez az egyetlen vezérlő elvük. Pedig ha tenyésztőkről beszélünk, akkor itt életekről,…..
fh_laca 2010.10.20 13:10:41
@Sixx! Anyádat is nyuggernek hívod?:
Biztosan állíthatom, hogy egy időben és egy helyen készültek a fotók. A hatásvadászat is igaz, de csak az ilyen posztokkal lehet felhívni az emberek figyelmét az embertelenekre. A fotók megrendelésre készültek, mert az európai maine coon klubnál (ilyen is van) bejelentést tettek erre az emberre. Egy vásárlási szándékkal megjelenő ember készítette a fotókat körülbelül 3 héttel ezelőtt. Azóta az ember nem tagja a MC klubnak és a hazája macskás szövetségéből is ki fogják zárni.

A házi macskánál jobbat el sem tudok képzelni! Az én kedvencem 17 évig volt velünk.
fh_laca 2010.10.21 19:24:47
@EvangelineS:
Szia! itt van a blog:
macskapcsolat.blog.hu/2010/09/02/szemetnek_neztek_a_macskat
Igaz, ebben még nincs benne az ítélet!