Regisztráció Blogot indítok
Adatok
hukrus

67 bejegyzést írt és 12 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
váci közélet Bóthiádák 3 2015.08.29 14:48:05
Bóth közéleti szereplése egyre egzotikusabb fordulatokat vesz. A minap Bóth a vaconline-on megjelentetett egy cikket, "Válasz Vác szélsőjobboldali polgármesterének" címmel, aminek egy részét véleményemmel együtt közreadok. A cikk eleje:  "Fördős Attila a város hivatalos…..
váci közélet Üzemzavar 2014.09.27 13:54:28
Mint a helyi sajtó beszámolt róla, a DDC hulladékfeldolgozójában tűz ütött ki.  Meg kell mondjam, nem vagyok elégedett a sajtótudósításokkal. A DDC-ben ugyanis veszélyes hulladékot égetnek. Ilyen esetben elvárható lenne a tájékoztatás arról, hogy mennyi veszélyes anyag…..
váci közélet Bűnbak 2014.08.02 21:04:22
A foci vébé elteltével (és a harmatgyenge NB1 ellkezdődésével), egy focis történettel kezdem mondandómat. Hajdanában, 1978-ban a futball világbajnokságot Argentína rendezte. Akkor még csak 16 csapat juthatott ki a világbajnokságra, és köztük volt hazánk válogatottja is. A…..
A Vác Online-on jelent meg egy nyílt levél a főtér átalakítása kapcsán, amelyben a levelet közreadó Lukács Ilona erős kritikákat fogalmaz meg. A kritikák egy részét akár el is lehet fogadni, csak hát van egy megkerülhetetlen kérdés, éspedig a hitelesség kérdése. A főteret…..
váci közélet Gratuláció 2014.04.10 20:23:42
Vasárnap országgyűlési választást tartottak. Az eredményt ismerjük. Aprónak tűnő, de mégis szimbolikájában fontos történet, hogy a baloldal demonstratív módon kihagyta a győztesnek történő gratulációt. Mindez erősen szembemegy a német szociáldemokrata Martin Schulz jóval…..
Néhány nap múlva országgyűlési választások lesznek. Ha a közvélemény-kutatóknak hihetünk, akkor a választást a két jelenlegi kormánypárt meg fogja nyerni (Ha a pártok belső használatára készült közvéleménykutatásokat ismerném, akkor bátrabban jósolnék, így azért…..
váci közélet Régi filmhíradók 2014.01.01 18:05:35
Digitalizálták a régi filmhíradókat, amelyek a http://filmhiradokonline.hu/index.php címen találhatók meg. Az archív felvételek közül háromnak van váci vonatkozása, amelyek megnézhetők itt itt és itt...
váci közélet A vita 2013.08.21 11:58:48
Kaptam egy hozzászólást, amely felhívta a figyelmet Kiss Zsolt facebook-ján történt vitára az álbaloldalizós ügyben. Többször átnéztem a vitát, és úgy döntöttem nem tanulság nélkül való, ha szerkesztve, és megjegyzéseimmel ellátva közzéteszem, hiszen az álbaloldalizós…..
váci közélet Demagógia 2013.08.17 13:02:24
Az "álbaloldali" botrány nyomán megnéztem a helyi MSZP-sek facebook-ját, hogy milyen üzenetekkel próbálnak politikai alternatívát kínálni, és milyen módon kampányolnak az időközi választásra. Nem voltak illúzióim, de mégis meglepődtem azon a demagógián, amelyben a váci MSZP…..
váci közélet Nyomok 2013.08.15 13:28:35
Bár az MSZP frakciójának honlapjáról letörölték Bóthék az inkriminált, Molnár Lajost álbaloldalinak nevező bejegyzésüket, a frakció facebook-ján még látható maradt az alábbi bejegyzés:       Váci Mszp Frakció shared a link. July…..
váci közélet Törlés 2013.08.10 18:16:52
Úgy látszik, Bóthék rájöttek, hogy nyíltan mostanság nem viselkedhetnek annyira bunkó módon, hogy Molnár Lajost a nyilvánosság előtt álbaloldalinak nevezik, ezért az ominózus bejegyzésüket, amelyre a kettővel ezelőtt bejegyzésemben hivatkoztam, nemes egyszerűséggel…..
Érdekes írás jelent meg a Vácért Lokálpatrióta Egyesület (Ferjancsics csapata) honlapján. Az írás tézisei a következők:1. A jelenlegi városvezetők meg tudják oldani, hogy többségük legyen a testületi üléseken.2. Az ellenzék munkája gyenge, nem vetnek fel ügyeket, nincsenek…..
A váci MSZP Gyurcsány DK-jának helyi formációjával nagy egyetértésben egy 51 éves nyugdíjas rendőrt jelölt a belvárosi időközi választásra.  Az MSZP frakció honlapján némileg részletesebb életrajzot is láthattunk a jelöltről.  Hát, szó ami szó, vannak…..
váci közélet Váci evezés 2013.07.24 12:50:25
A Vác Online-ban megjelent hír szerint Galambos Péter országos bajnok lett. Szívből gratulálok neki, és kívánom, hogy hazai és  nemzetközi szinten is még sok sikert érjen el. A hírben azonban egy pontatlanság is szerepelt, mely szerint Galambos versenyszámában 50 év óta nem…..
váci közélet Pártutasításra 2013.05.18 13:31:39
Az MSZP váci honlapján Bóth és Kiss Zsolt egyaránt írt a trafikpályázat váci vonatkozásairól. A két írás bevezetője azonos mondatokat tartalmaz a papagájeffektusra építve. ("Vácot sem kerülte el a trafikmutyi szele és gyanúja. Az MSZP-hez érkezett információk alapján a…..
váci közélet Bóthiádák 2 2013.05.03 15:32:21
Igen izgalmas lehet Bóth lelkivilágának tanulmányozása. Bóth ugyanis a megszólalásaiban rendre bevállal olyan ügyeket, amelyekben annak idején -- hogy úgy mondjam -- ő maga sem viselkedett gáncs nélküli lovagként. Különösebb önvizsgálat nélkül nyilatkozgat a kórház…..
váci közélet Bóth gyengesége 2012.10.05 16:49:20
Nagy meglepődéssel olvastam a lokálpatrióták által publikált hírt, mely szerint Jakab Zoltánt (első fokon) kizárták az MSZP-ből. A híradás azt sugallja, hogy a kizárás mögött egy Bóth-Jakab konfliktus áll. Ha az ember visszaemlékszik, hogy alig másfél éve még Bóth és…..
Takarékosság indokával átalakították a város szakbizottsági struktúráját. Sokat ugyan nem lehetett az átalakítással spórolni, azonban az átalakítás kapcsán sikerült két -- minden bizonnyal politikai indíttatású -- személyi döntést hozni. Egyrészt Cserkelye két…..
Az előző bejegyzésemben a Fidesz „Nemzeti konzultáció”-nak nevezett kommunikációs blöffjére reagáltam. Azt gondoltam akkor, hogy kommunikációs gagyi műfajában annál lejjebbre már nem lehet menni.   Tévedtem. A váci MSZP honlapján találtam az országos bojkottjukhoz…..
  Az aktuális Nemzeti konzultáció szellemében én is felsoroltam négy kérdést, amelyben kíváncsi volnék a zemberek véleményére. Ha valaki nem találja ki, hogy milyen válaszokat is várnék, gondoljon arra, hogy melyik három betűvel kezdődik a „Nemzeti együttműködés”,…..
hukrus 2012.06.02 12:52:19
@questions: Tisztelt question!

Én is azt gondolom, hogy rosszabb lenne egy MSZP kormány. Azt viszont nem gondolom, hogy én hajtanám az MSZP malmára a vizet.

Ezzel szemben azt gondolom, hogy itt az ideje, hogy a konzervatív értékrendűek kellő kritikával tekintsenek a jelenleg regnáló kormányra! Ha ők -- legalábbis a kommunikáció terén -- gagyiba mennek át, akkor nekünk nem hallgatnunk kell, hanem megszólalnunk!
  Megirigyelvén az Orbán-Matolcsy kettős szabadságharc retorikáját, a váci MSZP is szabadságharcot hirdetett. A "szabadságharc" kiváltó oka a baptisták iskolaátvételi szándéka volt.   E bóthos szabadságharc persze szocreálos, vannak benne apró szépséghibák. Bár immár…..
A váci MSZP honlapján most arról szavaztatja a látogatóit, hogy támogatják-e az I. Világháborús Emlékmű főtéren való újraállítását. Három alternatíva közül lehet választani, szó szerint idézem: "Igen, támogatom" "A felállítását támogatom, de nem a Fő…..
váci közélet Seggnyalók 2012.04.03 14:58:00
 A Schmitt ügy egyik mellékzöngéje volt, hogy az ominózus tévéinterjú készítőjét, Obersovszkyt seggnyalónak nevezték. Tény, hogy Obersovszky szuperlojális volt az akkor még köztársasági elnök Schmitt-tel szemben. Két körülmény azért Obersovszky mentségéül mondható.…..
váci közélet Becsület 2012.03.31 17:08:13
 Köztársasági elnökünk tegnapi nyilatkozatot tett a doktori disszertációja ügyében. Becsületes munkának állította be a javarészt fordításokból összeollózott dolgozatot, és eltökéltnek mutatkozott becsülete és a doktoriját elfogadó személyek becsülete mellett. Ezt…..
 Ismét zajlik az élet a Jávorszky kórház ügyében. Hogy pontosan mi is történik, azt persze földi halandóként nem láthatjuk, de a kommunikációs ütközések alapján nagy a zajlás.   Jelzi mindezt Jakab kommunikációs aktivitása kórházügyben, amely a váci MSZP…..