Regisztráció Blogot indítok
Adatok
Al Jazira

0 bejegyzést írt és 6 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
w Hol nemzet süllyed el 2007.08.13 09:00:00
Az MSZP nem tudja, a Fidesz nem akarja megcsinálni. Szar lesz. Kapcsolódik ide némileg, régebbről:Reform és bukás..
Al Jazira 2007.08.13 14:25:46
Hölgyek/Urak!
Van arról fogalma valakinek, hogy mennyivel gyorsítja az ellátórendszerek ellehetetlenülését a cigánykérdés szoclib életszerűtlenséggel történő kezelése?
Sokáig enélkül se húznánk, de így, hogy adott egy borzalmas tempóban szaporodó populáció, amely akkor sem tudná megtermelni a saját fennmaradásához szükséges GDP-t, ha akarná, (ennek sok oka van, a lényeg, hogy a XXI. századi gazdaságban nincs annyi a rendkívül alacsony hozzáadott értékű feladatokból, mint amennyi cigány már akár ma élősködik) de ráadásul nagyon nem is akarja.
Gyakorlatilag nem tud olyan elállatiasodott bűncselekmény történni cigány elkövetővel, hogy "emberi jogi" alapon a liberális csőcselék ne keljen a védelmükre. Legjobb példa erre herczog mária eszmefuttatása a magyarcsanádi esetről, miszerint természetesen a többségi társadalom tehet erről, nem hagyták szerencsétlen jószágot beilleszkedni, akinek így nem maradt más választása, mint az ismert módon megkínozni és megölni P. Henriettát. Van még egy ország, ahol ennyire abszurd dolog megeshet? Ha Hannibal hazai cigány lenne, még őt is megpróbálnák kidumálni.
Egyetlen kérdés marad, amire bevallom férfiasan, nem tudom a választ, ez pedig a liberális indíték. Nem hihető, hogy a cigányvédők nem értik, hogy a bűnt magát védik, továbbá, ha a cigányok túlszaporodásának kérdését emberi jogi maszlag miatt nem engedjük még témaként sem felvetni, semmi nem menthet meg minket a polgárháborútól. Nem az indulat beszél belőlem, ha valaki hideg fejjel leül végiggondolni, mi a várható történés abban az esetben, amikor az aktív magyarok által megtermelt jövedelem már nem lesz elég az addigra még jelentősebben felszaporodó cigány populáció etetésére, nem lesz oka túl sok optimizmusra. A saját demográfiai katasztrófánkat exponenciálisan felgyorsítja a helyzet liberális módon történő kezelése, ez sajnos ténykérdés.
Al Jazira 2007.08.13 18:19:45
Lord Valdez,
Bőrszín valóban irreleváns (vannak egészen fehér bőrű cigányok is :-)). A lényeg valóban nem ez, hanem a szocializáció, meg az a minta, ami Lakatos Winnetou juniort körülveszi. Ebből fakad, hogy az erőszakos bűncselekményeknél egyáltalán nem "mellesleg" cigány az alkövető, hanem a statisztikák szerint is. De ez kívül esik a topik témáján, ami idetartozik, hogy mi valószínűleg még megéljük, amikor a "segélykassza", a "nyugdíjkassza" és a "gyógyszerkassza" egymással összemérhető nagyságú költségvetési kiadási tételek lesznek, és ha nem lesz addigra egy hasonló nagyságú "rendőrkassza" is, akkor ez nagyon nagy gondot fog jelenteni. A "rendőrkassza" túlzott méretével kapcsolatos kockázatokat és mellékhatásokat sajnos a történelemből ismerjük, ez biztosan nem a jó megoldás. Ha ez viszont nincs, akkor az egymással versengő kasszákból annak jut több, aki több szavazatot jelent, meg aki erőszakosabb. Nem rendőrállamban csak az a reflex tud működni, hogy adj enni az élősködőknek, akár az egészségügy és a nyugdíjemelés rovására, akkor majd kevesebb védtelen embert vernek agyon, hogy kajához jussanak.
börarc, sajnos igazad van a struccpolitikát illetően. Egy gondolatodat pontosítanám a segélyezettek társadalmi veszélyességét illetően: 22.00-kor sétálj végig bármely olyan faluban, amelyet dotált, de maguk is keményen dolgozó gazdák laknak, meg egy olyan helyen, ahol a liberális kisebbség tobzódik jelentős számban...a séta után valószínűleg ablakon kihajigáltnak fogod érezni az utóbbiak eltartására fordított összeget. Ez persze nem közgazdasági kategória, csak szubjektív.
Al Jazira 2007.08.13 21:37:19
a nagy levin,
amit leírtam, annak nyomait már most is megtalálod a bűnügyi hírekben, lásd pl. amikor Anarcson (SzSzB megye) egy 12 és egy 21 éves cigány suhanc karóval verte agyon a saját krumpliját megvédeni próbáló öregembert. Ha nekem nem hiszel, beszélgess találomra kiválasztott rendőrökkel, akik multikulturális helyeken dolgoznak, döbbenetes dolgokat fogsz hallani. Ízelítő: 6 év után szabadult versenyző és népes családja a másodmagával igazoltatni igyekvő rendőr fején szétveri a szódásüveget (nem a műanyagot...), a társa erősítést hív, az megérkezik, majd előállítják a tetteseket. Másnap rendőrkapitány a szőnyeg szélén, cigány vezetők és SZI alkotmányjogász vizsgáztatják, milyen alapon intézkedtek a "nyilvánvalóan rasszista" rendőrök. Annyit hangsúlyoznék, hogy mindez nem az ország valamely leszakadó csücskében, hanem egy szépreményű városában történik. Ez persze csak a jelen, a nemzetközi helyzet pedig egyre csak fokozódik.

bádogos,
tökéletesen igazad van, én is így látom,de a valóban leegyszerűsített fogalmazás mögül azért látnivalóan sikerült kihámoznod, mit is akart jelenteni.:-)
A szimbiózis amúgy szerintem kétoldalú, sokan vannak az "elviselhetetlenül aljas megélhetési jogvédők" között is, akik ezzel a maszlaggal próbálják - egyelőre eredményesen - elhitetni a társadalommal, hogy szükség van rájuk...

A lényeg nem is ez, hanem az, hogy amennyiben nem történik radikális változás a korábban említett tendenciákban, finanszírozhatatlanná válik ez a vircsaft, hogy ismét visszakanyarodjak az eredeti témához. Nem annyira régen jelent meg egy írás az Indexen, amely beszámolt néhány közgazdász vizsgálódásáról, akik szintén az általam is említetteket bizonygatták szorgosan, mármint a cigánykérdés megoldatlanságának kapcsolatát a magyar gazdaság lehetséges összeomlásával. (picit sarkítottam a mondanivalót hatásvadász szándékkal). Ennek belátásához persze még csak gazdasági szakembernek sem kell lenni, elég némi józan ész.
w Kis fekete ruci 2007.08.06 04:00:00
Tanulgatjuk még a demokráciát, és nincs szorgalomból ötösünk. Van ez a Jobbik nevű majomház. Legutóbb Csurkával együtt kettő százalékot teljesítettek a választásokon. Nulladik kézből tudom, hogy olvasni sem tudnak. Ebből aztán joggal következtetek arra, hogy a jobbikos…..
Al Jazira 2007.08.09 07:47:51
VJack!
Nem tisztem igazságot tenni abban a vitában, hogy a magatartást milyen arányban határozzák meg genetikai és milyen arányban tanult viselkedésminták, annyi tűnik biztosnak, hogy mindkettőnek szerepe van. Magyarul, a cigánnyal nekem sem a bőrszíne alapján van problémám, hanem azzal az élősködéssel és agresszivitással, amit előadnak, nagyobbrészt nyilván családból hozott minták alapján.
Az általánosítás még abban a formában sem működik, hogy minden liberális megrögzött magyargyűlölő, Magyarország előre megfontolt szándékkal, aljas indokból elkövetett tönkretételén munkálkodó gazember, bár tapasztatalataim szerint ez az alapértelmezés náluk. Éppen cigányügyben nyilatkozott meg a Jászapáti SZDSZ vezetője, aki ellentétben a budapesti mikiegerekkel már élő cigányt is látott, a véleménye pont az volt, mint nagyon sok nem liberálisnak, 80%-ban bűnözők, alkalmatlanok a társadalomban való létezésre, agresszívek és a végtelenségig el vannak szemtelenedve. (postán szólt be neki egy cigány nőszemély, miszerint a büdös, lusta magyarok nem dolgoznak eleget, ezért kevés az ő segélye - no comment)
Tasnádival kapcsolatban te magyarázod bele a zsidó származást, szerintem sem az a baj vele, max. olyanformán hogy gusztustalanul visszaél az egykori üldözött kisebbségi mivoltával, lásd zsidó származású értelmiségiek kiáltványa a Fidesz börtönben politikai fogolyként sínylődő TP kiszabadításáért, a műkeresztény hitgyülis némethsanyival az élen.
Sajnos az arrogáns félkatonai szervezetekről az a kettő ugrik be az embernek, amit leírtam, ez a helyzet. Tasnádinál egyébként lényegesen komolyabb veszélyforrás az In-Kal (biztos vonal), akinek még a neve is ivritül van eredetileg. Október 23-án legalábbis úgy masíroztak jobbra-balra, hogy valódi félnivalója volt a konzervatív értékrendjét esetleg ruházatában is felvállalónak. (nem csak MTV ostromló csőcseléknek). Ráadásul kibogozhatatlan, hogy ezt az izraeli titkosszolgálathoz, hazai rendvédelmi szervekhez és alvilághoz is ezer szálon kötődő magánhadsereget milyen esetben, kinek az érdekében lennének hajlandóak bevetni az irányítóik.
Al Jazira 2007.08.09 07:50:35