Regisztráció Blogot indítok
Adatok
Zöldsárkány

0 bejegyzést írt és 11 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Amikor azt firtatták, hogy érdekes egybeesés, hogy pont azon a teljesen jelentéktelen útvonalon jött rá az önkormányzatra az útjavítás, ahol a kedves veje lakik, akkor Orbán Viktor azt találta mondani, hogy "kommunista hazugság". Ez más szájából valószínűleg nem érdekelt…..
Zöldsárkány 2013.09.11 15:12:19
@Kuviklacz:
Ez pont baromság. A bank nem különleges üzem, nem autót ad el, hanem jelenbeli pénzt jövőbeliért. A banknak a pénz kihelyezése az üzlet és azt minimális kockázattal teszi meg. Nemcsak ingatlanhitelezéssel, hanem vállalati hitelekkel és fogyasztási hitelekkel is foglalkoznak. Ha a törvények aránytalanul és tisztességtelenül nagy előnyöket biztosítanak a bankoknak a hitelfelvevőkkel szemben, és azt a bankok kihasználják azon nem csodálkozunk. De miért ilyenek a törvényeink. Csak nem a bank lobbi nyomására születtek ilyen törvények?
A lóláb igazán nagyon az ingatlanfedezetű hiteleknél lóg ki, hiszen ott csak az ingatlan fedezeti értékének bizonyos százalékáig hiteleznek. Minden normális országban az ingatlanfedezetű hitelnek az ingatlan a fedezete. Nálunk vajon miért nem? Csak nem a bankok felelőtlen hitelezését elősegítő jogszabályi háttér miatt? Ha a banknak nincs kockázata akkor felelőtlenül hitelez és akkor aztán jöhetnek a csődközeli helyzetek, feltőkésítések és a bankmentések közpénzből. Ezt jól ismerjük, ez a köznek fikarcnyit sem az érdeke.
Zöldsárkány 2013.09.11 15:36:28
@Bogyó 2:
A devizahitel és a lakosság krónikus eladósodottsága nem egészen ugyanaz a probléma és nem csak politikai kérdés. Senki nem kényszerített senkit hitelfelvételre, az emberek jobbat akarnak maguknak, a bankok olcsó hitelhirdetéseinek meg bedőltek. A bankok mindent átháríthatnak és a bajba kerültek minden elképzelhetőnél nagyobbat szívnak. A jogszabályok megalkotása sosem volt lobbimentes, de ami a bankszektort illeti, ott elképesztő banki érdekérvényesítési erő látszik.
Most ezzel a helyzettel kell valamit kezdeni és a magam részéről méltányos lerendezésnek vagyok a híve.
Zöldsárkány 2013.09.11 15:48:28
@Nikorene:
Ez a ciki. Ez ügyben mindegyik félnek van felelőssége, a másikra mutogatás gyermeteg és felesleges, megoldásra van szükség nem bűnbakra.
Egyre többen osztják azt a nézetet, hogy az igazi profi prostitúció nem is a szemétégetőnél, a 10-es úton, a lányosházakban vagy akár Dubajon zajlik - hanem civilizált, társadalmilag is támadhatatlan mintacsaládokban: legyen az lakótelepen, polgári lakásban vagy…..
Zöldsárkány 2011.10.18 14:11:32
@Circus:
Minden egyes párkapcsolati szituáció többféle leckét hordoz mindkét félnek. Ha valaki akár tudatalatt azon parázik, hogy elég jó-e, elég pénze van-e ahhoz a partnerhez, annál elő fog állni a nagyobb pénzű, magasabb beosztású, jobb karosszériájú, fiatalabb évjáratú (ki-ki a saját paráját kapja meg) versenytárs, amire a partner saját érettsége szerint ad választ.

Nem hiszek a vak szerelemben. Azt gondolom, hogy ilyen esetben nem a szerelmét látta az elhagyott fél, hanem rávetített egy képet a partnerre és nem figyelt oda rá, és persze a jelekre, mindig talált a furcsaságra mentséget. Klasszikus önbecsapásos szituáció, amiben nagyon könnyű a másikat hibáztatni. Kemény, orrbavágós lecke, nehéz belőle kijönni. Különösen gyakori fiataloknál és az áldozattípusoknál.
Ahogy szárnyal a svájci frank fölfelé, úgy nő a kétségbeesés a frankhitelesek táborában. Vigaszt nem nyújt, de talán érdekes tanulságként szolgálhat számukra, hogy a parlamenti képviselők jelentős hányada is sorsközösséget vállal velük a majréban.Devizahitelt fölvenni…..
Zöldsárkány 2011.09.09 12:39:16
@Winston Smith:
Csak most néztem meg a levelezésem és láttam a válaszod. Hát, te sem vagy egy pénzügyi zseni, ha ezt a dumát beszlopálod. Csak egy banknak, az OTP-nek a forrásszerkezetét vizsgáltam meg és bármilyen furcsa is számodra, nem találtam nyomát a devizahitelek összegéhez mérhető devizahitelt a bank forrásszerkezetében. A bank pénzügyi kimutatásait végigböngészve legfeljebb azt találhatod, hogy pl. a devizamizériával nem érintett 2008-ban, a banknak devizakötelezettsége van összesen 850 milliárd Ft-nak megfelelő összeg (ebben természetesen benne vannak a devizakötvény kibocsátásai is, nem csak a hitelek), míg devizahitel kihelyezése 5800 milliárd Ft-nak megfelelő.

Szerintem nézd meg pontosabban a pénzintézetek gazdálkodását, mielőtt zöldségeket terjesztesz tankönyv alapon.