Regisztráció Blogot indítok
Adatok
Robcsó

1 bejegyzést írt és 10 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
A mai epizódunkban megint elég sok mindenről sikerült beszélgetnünk Gyuri Bácsival… egészen sokat értekeztünk a Matchbox-okról, beszéltünk a különféle promóciós rendezvényekről, volt persze megint némi G.I.Joe és a „Triálos” Star Wars kiállításos képről is megkérdeztem őt. Tartsatok velünk ma…..
HamPLÓ Töfi, a tolatómozdony 2019.09.09 07:00:00
Már egy ideje szemeztem a nagyobb szlovák pályaudvarokon üres kocsikkal tili-tolizó, furán szögletes dízel-villamos mozdonyokkal, de valahogy mindig lemaradtam arról, amikor épp mozogtak. Róluk van szó: A "Nagy Hektor" (Velký Hektor) becenevű gépeket 1962 és 72 közt gyártotta a ČKD, a "Hektor"…..
"A minap jött szembe velem újra ez a fotó a világhálón. Már évekkel ezelőtt láttam és az "utánanézni" mappába mentettem el. A képaláírás azt állította, hogy az első kísérleti atommeghajtású vonat látható rajta az Egyesült Államokban, ahol civil utasokat is szállított a próbaútjain. Kétkedve fogadtam…..
Nemrég a Wendelstein csúcsára kapaszkodtuk fel fogaskerekűvel, majd lefelé irányban libegtünk egyet. A hegyi élmények elérését a Transdev cégcsoport tette lehetővé a környéken üzemeltetett vasútvonalak és járművek által. Ma a cégcsoport három tagját (BOB, BRB, Meridian) mutatom be. Holzkirchen…..
Ha azt mondom, hogy Bajorország, mi jut először eszünkbe? Közlekedésből a BMV, AUDI, MAN, vagy inkább München és Oktoberfest? Esetleg Regensburg, Nürnberg, vagy talán Németország legmagasabb hegycsúcsa, netán Derrick & Klein felügyelő? És melyik volt Bajorország ma is működő első fogaskerekű…..
Az osztrák vasutat legalább egy kicsit is járatosak számára Bregenz leginkább mint a Bécstől legmesszebb fekvő belföldi végállomás lehet ismerős. A railjet-eknek hét óra kell, hogy eljussanak ide a fővárosból, de ekkora távolságon már az éjszakai járatnak is van…..
vonatmagazin T-trak: A 3. modul 2013.11.28 23:26:44
Régen volt már poszt ebben az ügyben, holott az elmúlt hetekben némi előrelépés történt a T-trak moduljaimmal kapcsolatban: elkészült (vagy legalábbis azt hiszem nincs már vele túl sok tennivaló) a harmadik belőle úgy, hogy igazából a másodikat még nem fejeztem be. A korábbi…..
Robcsó 2014.04.11 10:13:31
Kezdődött mindez egy forró nyári reggelen, úgy tizennégy éve. Még pörsenéses tinédzser lehettem, mikor minden áldott nap mikor tehettem elmentem kerékpározni a falu mellé, ahol nyaraimat töltöttem nagymamáméknál.Tehát a falu egy igen csendes kisváros melletti település ahol…..