Regisztráció Blogot indítok
Adatok
Banánpüré

0 bejegyzést írt és 9 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Valamit tennie kellett az iWiW-nek, ez kétségtelen. Olyan mértékben húz el mellette a Facebook és a piac, hogy azt nem volt szabad szó nélkül hagyni. Mert az iWiW-et túlzás nélkül mindenki temeti. Egész egyszerűen nem találok olyan véleményt, ami akár csak egy kis esélyt is adna…..
Banánpüré 2011.06.28 22:42:32
Dobogó szív, kontrollálatlan végtagmozgás a bankkártya irányába, párásodó szemek, hangos sóhajok: igen, ezek a Chanel kívánás tünetei, amelynek mindegyikét diagnosztizáltam magamnál a lenti kollekció láttán. Természetesen a márkától megszokott, jellemző (láncos fogantyú,…..
Banánpüré 2011.03.22 20:41:08
Magyarországon az állasok "haverizmus" által töltődnek be.Ismerős, rokon, haver, barát, ha alkalmas a pozícióra, ha nem. Én 2 diplomával majdnem fél évig kerestem állast, hozzá teszem a jó állasok meg sincsenek hirdetve, így megkérdeztek, miért jelentkeztem erre a…..
Vezető beosztásból távoztam a munkáltatómtól, s mivel a pozíciómhoz járó gépkocsi ún. státusz autó volt (csak a megnevezésében persze….), így a felmondási idő alatt a gépjármű nálam maradt, saját fenntartásban persze, de ez így van rendjén. A saját…..
Banánpüré 2011.01.25 23:38:18
Varánusz A bennem lévő x-faktor 2010.10.17 08:00:00
Nemzeti Média Nostradamusunk jóvoltából ezen a hétvégén már szétültették az eminenseket a kereskedelmi tévék. Megasztár pénteken, X-Faktor szombaton, mert kér a nép, hát adjatok neki. Így tegnap este először jutottam odáig, hogy ne csak a neten található, engem érdeklő…..
Sziasztok!  A következő érdekes kérdésem lenne: dolgoztam egy cégnek ahol felmondták a munkám. Maradt a cég részéről némi kis elszámolatlan ügyünk. Ezzel most nem is foglalkoznék. Viszont volt nálam egy laptop. Ez még most is nálam van.   Gondoltam az ügy…..
Banánpüré 2010.10.15 19:57:53
Jelentkeztem egy minőségellenőr állásra, valamelyik multihoz egy vidéki nagyvárosban. Behívtak, de első körben még nem interjút kellett adnom, hanem gagyi matek és pszichológia teszteket kellett kitölteni. A magyar nyelvi feladatokról meg már nem is beszélve, ahol hiányzó…..
Banánpüré 2010.10.04 20:28:17
@Jankove:

Én is ilyen többezer fős nagy cégnél dolgozom, ahol HR élet halál ura: ugyanis tőlük függ, hogy mindenki időben megkapja a bért, rendben legyenek a papírjai. Értsd szó szerint. Ha egy adott területre fel szeretne a cég venni egy szakmai talentumot, aki a szakmájában igazi profi, akkor a HR csak javaslatot tehet a felvételre, majd a vezető és a csapat eldönti alkalmas-e, illetve kimondja az áment. (szimpatikus, megfelelően ápolt, teljesíti e a fent említett idióta teszteket stb. /szubjektív pofavizit/) Ugyanez igaz vica-versa is, ha a vezető ki akar baszni valakit, akkor a HR elfogadja a döntést és intézi a kilépő papírokat... maguktól senkit nem baszatnak ki.

Sokszor feltettem én is a kérdést, ki az az állat, aki a HR munkakört egy az egyben keveri a toborzással és a fejvadász cégekkel.

Nem tudom, miért nem lehet felfogni, hogy a HR kurvára nem csak toborzásból áll és egyáltalán nem ők hozzák meg a felvétellel kapcsolatos döntéseket. De mivel rajtuk keresztül megy minden üzenet, elutasítás esetén nincs más, akit utálni és kurvázni lehetne, ezt az egy magyarázatot látom.
Kedves Blog! Segítségeteket kérném. 2008. november óta dolgozom a "jelenlegi" munkahelyemen. Bejelentettem felmondási szándékomat, melyben kértem a közös megállapodásra törekedvén felmondási napként 2010. szeptember 30-at kértem figyelembe venni, mint utolsó munkanap.…..
Banánpüré 2010.09.30 21:42:24
@_Molly:

Számla ellenében utalás?

Van, aki a napi 600-800 forintos ebédeket szokta fizetni étkezési utalvánnyal, biztos szeretne minden alkalommal számlát kérni és a HR is boldog lenne, hogy emberenként akár több 18 plusz papírt kell adminisztrálni.

Egy ezer fős cégnél azért már nem mindegy, hogy kiadsz egy tömb utalványt és akkor az ezer átadás, vagy az ezer ember hozza be a számláit, ami így akár 10 ezer feldolgozandó számlát is jelente havonta.