Regisztráció Blogot indítok
Adatok
Vevi

0 bejegyzést írt és 44 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Olvasónk sajnos saját bőrén tapasztalta, hogy a jelenlegi törvényi szabályozás nem akadályozza meg a hitelesek módszeres kifosztását.2006-ban egy hosszabb betegség után nem volt más lehetőségem, mint jelzáloghitelt vettem fel a Central European Credit Zrt-től, (CEC) hogy a…..
Vevi 2010.12.10 12:18:01
@srit: Gratulálok! És egyetértek! Azt utálom én is, hogy Magyarországon az emberek tudatában ott van belenevelve, hogy meg kell hajolni a bankok, a hatóságok, stb... előtt... Mert így korrekt, így erkölcsös...
De miért is legyen lelkifurdalásunk, ha saját magunkat védjük ötleteinkkel, hogy ne csesszenek ki velünk pl. a bankok? A bank-vezéreknek talán van lelkifurdalásuk,amikor elviszik a házunkat azért mert rajtunk kívülálló okok miatt képtelenek vagyunk fizetni a duplájára emelkedett hiteltörlesztőket? Érdekel bárkit is, hogy éhen halsz, megfagysz, tönkremész lelkileg? Csak az a rohadt pénz számít! És az, hogy a bankok és a dúsgazdag befektetők nehogy elveszítsék azt a kis minimális többletpénzüket, amivel úgyse tudnának mit kezdeni, és ami véletlenül épp annyi, mint másnak egy élete munkája, amit a házába fektetett... Nem csak hitelre vásárolt lakások, házak vesznek el, hanem olyan emberek meglévő vagyona is, akikkel elhitették, hogy felújíthatják a régóta meglévő lakásukat egy kedvező hitellel... Nem számít, hogy a lakás ér 10 milliót és ő csak 5 milliót vett fel! Követelik a 12 millát..., amit sohasem költöttünk el. Legalizált uzsora! Az uzsorát bünteti a törvény! Miért nem tesznek hát végre valamit a kisember védelmében azok, akik tehetnének? Ígéretek vannak,de hol a megvalósítás? Az igazi mentőöv?
Ebben a helyzetben a törvényhozók helyében megtenném azt a lépést, hogy az embereknek csak a felvett kölcsönt kelljen visszafizetni és a bankok adjanak kártérítést az elvett súlyos százezrekért, amelyek kifizetéséről sehol semmi nyom,hiszen a hitelszámlán nem csökken a tartozás évek elteltével sem, csak egyre nő, hiába fizetett valaki mindig pontosan. Fizessenek kártérítést a jogtalan pluszpénzekért, a zaklatások okozta lelkisérülésekért a bánásmódért, hogy úgy bánnak a fizetésképtelenné vált adóssal, mintha bűnöző lenne, vagy mintha tehetne arról, hogy elvesztette munkáját, egészségét! Valaki mentse már meg az embereket és ne csak az a rohadt pénz számítson! És ne gyűlölködjünk, hülyézzük le egymást! A bajban segítség kell - ez az igazi erkölcs, amit őseinktől tanultunk... aki csak fikázni tud, annak helye nincs köztünk, hozzászólási joga meg főleg nincs.
Olvasónk szeretne megegyezni bankjával, de úgy tűnik, a pénzintézetet ez hidegen hagyja.Az utóbbi időben egyre többet olvasok a hitelintézetek egyoldalú hozzáállásáról. Ezeknél nem tudom eldönteni, hogy melyik múlik a Bank vagy az Ügyfél hozzáállásán.Történetem 2010.…..
Vevi 2010.11.01 17:40:16
@nezavarjmasokat: Akkor csak nevessél rajtam. Jogod van hozzá:) Nekem meg leszarni.:) Ja... és ne zavarj másokat:)
Számomra ugyanis azok az emberek, akik ilyen stílusban szólnak hozzá mások véleményéhez, hogy is mondjam? Azok nem csak egyszerűen primitívek, hanem olyasvalamik, amiket hagyni kell... Úgyhogy kedves, mielőtt hű lennél nevedhez és nem zavarnál másokat (amit úgyse tudsz megtenni, mint a példa mutatja)- és nem fejeznéd ki ilyen nyíltan, hogy milyen undok, kötözködő, embernek nem tudom, hogy nevezhető valami vagy -, elmondom neked, hogy hozzád ez volt az utolsó válaszom. Ezentúl nem foglak méltatni még erre sem. Úgyhogy ne is erőlködj, ha a továbbiakban is szeretnél csúfolódni az életelvemen. Inkább legyek primitív, mint olyan bunkó és undok alak, mint te! Bár, szerintem a primitívség jobban jellemzi azt, aki ismeretlenül, nyilt fórumon sérteget valakit.

Tényleg... Nem te vagy magad az Ördög, aki kitalálta a pénzt meg a bankrendszert? Áh, nem hiszem. Lehet, hogy ördög vagy, de annyira okos nem:)
Vevi 2010.11.01 18:20:10
@nezavarjmasokat: Megfogadtam, hogy nem válaszolok, de akkora marhaságot írkálsz, hogy kénytelen vagyok.
"Menjenek a francba az összes velük egyetértővel!" - Ez mitől sértés? Másrészt, meg nem neked írtam. Akinek meg nem inge, nem veszi magára.... Akinek meg inge, az így járt.
Mehet a francba. De szerintem a "menj a francba" nem azonos azzal, hogy valakire azt mondod, hogy 3 éves szintjén áll és primitív.
Mellesleg a fantáziavilágod rohadt kicsi, ha el sem tudod képzelni az életet bank és profit nélkül. Mért ne lehetne? Ha anno nem ezt találják ki és fejlesztik tovább, hanem valami mást... lehetett volna más is, csak így alakult, ezért el se tudsz képzelni mást...
No, belőled sem lesz feltaláló, vagy reformátor! De jobb is:)
Maradj csak fórum-ördög - más örömed úgysincs az életben, mint másokat piszkálni, zavarni és sértegetni.:)
Vevi 2010.11.01 18:29:17
@nezavarjmasokat: Mit vársz egy 3 évestől?
Olvasónk szerint erős törvényi szabályozásra lenne szükség, ezért nyílt levelével a döntéshozókhoz fordul.Nyílt levél a Magyar Köztársaság Kormányához, a Pénzügyi Szervezetek Állami Felügyeletéhez és a Magyar BankszövetséghezHivatkozás: Népszava interjú Szász Károly…..
Vevi 2010.10.28 13:23:14
@Sorge: Igen, valami kellene, mert amíg hallgatunk, addig azt tehetnek velünk, amit akarnak. Én személy szerint a FIDESZ-re szavaztam, mint sokan mások. De nem azt vártuk tőlük, amit most tesznek. Gyakorlatilag semmit se tettek a devizahitelesek megsegítése érdekében. Amit tettek, az már eddig is volt. Próbáltam módosítást kérni meglévő hitelemre, futamidő hosszabbítást, meg hasonlókat és a válasz az volt, hogy megtehetem, de ennyi- meg ennyi forintba fog kerülni... Akkor hol a segítség? Nem kérem, hogy kifizessék helyettem a kölcsönt, csak azt, hogy ne az a rohadt pénz diktáljon, hanem lássák már meg, hogy e lehetetlen helyzetben emberek, életek mennek tönkre. Egyre több ember lesz öngyilkos. Mi ez, ha nem legalizált gyilkosság??? Eladósítottak bennünket, mert a legtöbb ember sajnos, képtelen nemet mondani arra, ha reklámokon keresztül üzennek a bankok, hogy most megvalósíthatja álmát és ez milyen könnyel elérhető bárki számára... Aki szeretne egy saját lakást, az számol és összeveti a munkahelyén kapott fizetést a lakásárakkal és rájön, hogy mire önerőből összetakarékoskodja az árát, addigra talán már rég nem fog élni... Ki tűz ki olyan célt fiatalon, hogy csak 90 éves korában, vagy halála után legyen saját otthona. Kihasználták az emberi tulajdonság azon formáját, mely elcsábítható a hitelekkel és most vagdalóznak, hogy "adós fizess, vagy dögölj meg!" Kit érdekel az emberi élet, csak a pénz kerüljön behajtásra! Hát szép világot élünk!!!
Olvasónk áldozatokkal járó, nehéz döntést hozva végül segített önmagán, ha már a bankja nem akart segíteni rajta.Lezártuk az ügyet. A sok hitelkiváltási kísérlet (erőlködés) után meghoztuk az előbb utóbb elkerülhetetlen döntést. ELKÖLTÖZTÜNK, áruljuk a családi…..
Vevi 2010.10.26 16:59:57
@Solid: No, végre egy empatikus ember:) Így már nem vagyok egyedül azzal az elvemmel hogy "túl kevés az Egy igazság"...
Engedjetek meg egy verset közölni. Szabó Lőrinc: Csillagok közt c. verséről van szó. Aki nem ismeri e híres magyar költő versét, annak ajánlom figyelmébe. Már ő is megfogalmazta, amit sokan nem érzékelnek!

Törvényszék? Én is az vagyok!
S jogomat bár vitassa minden,
ha itt és most és én tekintem:
így forognak a csillagok!

Csillagaim, hová zuhantok?
Hová zuhanok nektek én?
Az irány már csak tünemény
s mérlegeink ingó kalandok.

Függvény lett minden, ami volt:
a titok egyre veti fátylát,
a szem mégis mind több csodát lát,
mert minden törvény elromolt:

egymást bénítják, tologatják
rugalmas terek rácsai
és ezer idő hirdeti,
hogy túl kevés az Egy Igazság.

S ti, vak szabályok, kész igék,
parancsai a látszat Egynek,
szívek, kik sohse sejtitek meg
a szerkezet szerkezetét,

Emberek, ti ítélni mertek?
Tudhatjátok (azt hiszitek?)
mért volt mindaz s mi lehetett,
amit más tett vagy sohasem tett?

Törvényszék? Én is az vagyok!
Nézek magamba, csillagokba,
és ítélek és szánakozva
felmentelek titeket, Vakok.
Olvasónk panaszt tett a bankjánál, amiért édesanyját adóslistára tették, erre őt rakták fel.2007. augusztus 6-án svájci frank alapú nagyobb összegű lakáshitelt vettem fel a B. Banktól. Az akkori árfolyam 156Ft/1CHF.Időközben egyedül maradtam tanuló gyermekemmel és a hitel…..
Tisztelt Blog!Előre leszögezem, közzéteheted a levelemet. Ma este a Kossuth rádió híreiben hallottam, hogy a Kormány arra készül, hogy kiutat mutasson azoknak, akik a te táborodba, azaz a "hitelkárosultak" csapatába tartoznak.Az idézőjel használata nem véletlen. Szerintem…..
Vevi 2010.10.07 13:43:46
@karosszékely: Nem lehetne békén hagyni? Nem kell engem sajnálni, jogom van gondolkodni, joga van katyvasznak kavarogni a fejemben és jogom van bugyután gondolkodni... Már akinek bugyuta ez a gondolkodás! Lehet, hogy számomra a te gondolkodásod bugyuta! Hol van az szabályba fektetve, hogy mi a bugyuta és mi a nem bugyuta?
Ezt a fórumot nem azért hozták létre, hogy egymást piszkáljuk a gondolkodása miatt. Én is mondhatnám a hozzászólásaidra, hogy brrrrrrrr... De nem vagyok bunkó!:)
Vevi 2010.10.07 13:45:18
@dézsavü: Milyen igaz! Nem kellett volna az árvíz sem. A francba! A természet összeesküdött ellenünk:)