Regisztráció Blogot indítok
Adatok
supeter

0 bejegyzést írt és 28 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
ByeAlex @ Zöld Pardon, 2013.05.04. Ha az embert élete legrosszabb koncertélményéről kérdezik általában egy túlzásba vitt ivászattal egybekötött tinédzserkori emlék jut először az eszébe. Nekem viszont jó ideig ByeAlex Zöld Pardonban adott koncertje lesz az első reakcióm,…..
A Juventus 21 fős keretet hirdetett a Celtic elleni hazai Bajnokok Ligája nyolcaddöntőre. Antonio Conte pontosan ugyanazoknak a játékosoknak szavazott bizalmat, akik a múlt pénteki, Napoli elleni rangadóra készülő keretben kaptak helyet. A mester ugyan nyomatékosan kihangsúlyozta,…..
A Celtic edzője, Neil Lennon a 0-3 arányú vereséget követően nyilatkozatában kitért Alberto Undiano Mallenco sípmester méltatására, akinek a tevékenységét „Juventust segítőnek" titulálta. Indoklásként a tréner megemlítette, hogy csapata két tiszta tizenegyest nem kapott meg…..
supeter 2013.02.13 23:01:12
@Brindza Levente: haha, igen, én is megjegyeztem azt a momentumot. szerintem az az egész meccs szempontjából fontos lélektani pillanat volt. Pirlo mindenkinél jobban érzi az ilyeneket, elképesztő, hogy mennyire mély dimenziókig érti a focit, nem csak a játékot, amit mi is látunk a szemünkkel, hanem pl a játékosok lelki állapotát is. lásd az angoloknak rúgott 11-ese...

szóval Brown, a csapatkapitány keménykedett vele, aztán Pirlo lerakta mint a szart, ez elég demoralizáló lehetett a többieknek. nem elég, hogy Pirlo technikailag milliószor jobb, de még fizikailag is megdönthetetlen (pl több mint 75 km-ert futott az eddigi 6 bl meccsen...), és pontosan tudta, hogy ezt hogyan kell kimutatni.

Gigi is hasonló ebből a szempontból. az ő rutinjuk felbecsülhetetlen. Gigitől az tetszett, amikor Hoopert rakta be állandóan a hálóba, meg egyszer le is könyökölte, de senki nem láthatta, pedig mindenki őket nézte :)
A francia média értesülései szerint újabb fordulatot vehet Beppe Marotta csatárkeresési odüsszeiája, mivel a Shanghai Shenhua támadója, Nicolas Anelka akár órákon belül aláírhatja szerződését a Juventus csapatával. A L'Equipe arról számolt be, hogy a 33 esztendős játékos…..
supeter 2013.01.26 11:42:19
Anelkától semmit nem várok, és teljesen hülye üzletnek tartom. De ennek ellenére sem értem a hangnemet azzal az emberrel szemben, aki meglehetősen tevékeny részt vállalt abban, hogy ismét szurkolhatunk a Grande Juvénak!!! Ő hozta ide Contét, akihez hasonlóan csak Lippit szerettem, ő hozta ide Pirlot ingyen, aki a legjobb játékos, akit valaha játszani láttam Juve mezben (igen, nekem Zizounál is jobbnak tűnik, Alex meg nem is játékos, hanem nem is tudom mi, ő más kategória :)) ), Pogbát ingyen, aki a következő évek szupersztárja lesz, Vidalt, aki már az, Bonuccit és Barzaglit (utóbbit egy Németh Krisztián áron kb), Cacerest, akit imádok, Lichtsteinert, aki a liga legjobb jobbhátvédje, Asamoaht, Giaccherinit, Vucinicet, Giot vissza stb stb. Van egy veretlenül bajnok csapatunk, aki vezeti a Serie A-t és veretlenül, a címvédőt megalázó módon kiverve csoportelső a BL-ben, és amire az EB-ezüstérmes olasz válogatott épül. Khm...Nem tudom sajnos mással magyarázni, csak a magyar "azt keressük mi a rossz, és különben is mi vagyunk a világ legokosabb emberei, mindenhez értük, csak éppen sehol nem vagyunk" mentalitással. Ez amúgy pont oda vezet, ahol a magyar foci tart...Az Anelka üzlet szerintem is rossz, de hadd ne ezzel legyek elfoglalva, hanem azzal, hogy ezek a vezetők az 1996-99 közötti imádott Juvénél is (számomra) szerethetőbb csapatot faragtak, én hálás vagyok nekik, és ezért nem használnék ilyen kifejezéseket rájuk.
supeter 2013.01.26 12:47:00
@deluxe93: igen, ezek az üzletek több milliárd forint értékű játékosokkal olasz klubvezetők között általában csak úgy lezajlanak maguktól...maradjunk annyiban, hogy kicsit több köze volt hozzá, mint neked, és ez nagy szerencse, hogy nem fordítva történt :)
supeter 2013.01.26 13:55:48
@deluxe93: szerencsére írni tudok, még számokat is, viszont az nem mindegy ám, hogy mit ír az ember. másrészt pedig, ha egy kicsit is látnál összefüggéseket (én is csak kicsit látok, hiszen valami olyanról beszélgetünk, ami olyan távol áll tőlünk, hogy kizárólag homályos feltevéseink lehetnek), akkor azt is belevennéd a történetbe, hogy ok, de hogy is alakult ki ez a konstrukció? milyen feltételekkel lett ő kölcsönadva és ki alakította ki azokat? és egy vaklicit az tényleg csak abból áll, hogy találomra leírsz egy szép számot egy lapra? mivel te azt gondolod, hogy igen, ez ilyen egyszerű, ezért gondolkozol ilyen végletesen egyszerűen erről a dologról. amúgy meg mindegy is, mert Gio csak egy, az általam felhozott sok játékos közül. Például Pirloért önmagában elképesztően hálásak lehetünk, nem csak mi, hanem minden futball-szerető, mert ha nem hozzánk jön, akkor soha nem látjuk ezt a káprázatos játékot meccsről meccsre.
Jelentések szerint a Botafogo együttese nem sokára bejelenti fiatal hátvédjük, Dória távozását, a Juventus ugyanis hajlandó 8 milliót kínálni a 18 éves védőért. A szerződés aláírásához már csak a játékos és a Zebrák közötti megegyezés hiányzik. A Juventus 6 millió…..
supeter 2012.12.28 13:01:44
@Bigvee: @Juventino_89: bocs, ezt a kommentet viccnek szántam, néhány rettentő okos és pozitív gondolkodású szurkolótársamat akartam parodizálni :) amúgy Conte felőlem a Vanzák Vilit is kiszemelheti, és akkor is vakon bízom benne. Nem is értem, hogy lehet másképp viszonyulni ehhez ilyen eredmények után...
Antonio Conte kijelölte keretét a Juventus utolsó idei megmérettetésére, a Cagliari elleni bajnoki találkozóra, amelyet Parmában, a Stadio Tardiniben játszik majd le a két csapat.  A sérülése miatt várhatóan három hónapos pihenőre kényszerülő Giorgio Chiellini nem áll…..
supeter 2012.12.22 16:31:11
@Tony.: akkor másképp mondom. nyilván szuper lenne, ha egyszercsak teremne oda egy csatár, aki pont kétszer annyi gólt rúg, mint a mostaniak. de csatárok csak a legritkább esetben pottyannak az égből. ki kell értük adni minimum 25 millió eurót, és éves minimum 5 milliós fizetést. az anyagi korlátainkat ismerve erősen kérdéses, hogy megengedhetjük-e ezt magunknak, főleg, hogy 25 millióért egy olyan csatárt lehet csak hozni, aki egyáltalán nem biztos, hogy beváltja a reményeket. szóval ha biztosra akarunk menni, akkor inkább 40 millió (Falcao pl) és 8 milliós fizu. ennyi pénz ha lenne is, teljesen megértem, ha nem akarunk ennyit költeni. A vezetőség egészen máshogy gondolkozik, mint mi, szurkolók, én arra akartam kilyukadni, hogy próbáljuk megérteni őket, és nem baszogatni állandóan pl Marottát. Hadd ne soroljam fel az elmúlt 2 év zseniális igazolásait, amik után még mindig a vezetőséget szidják sokan, itt, és más fórumokon is. Meg különben is, több pontot szereztünk egy év alatt, mint az Alex, Trezegol, Ibra féle csapat, hagyjuk már a siránkozást, és örüljünk ennek a kurvajó időszaknak!
Az Öreg Hölgy újra visszatalált a helyes ösvényre, amit az mutat, hogy a dánok elleni 4-0-s BL sikert követően három ponttal és hat rúgott góllal távoztak a 14. helyezett Pescara otthonából. A Bianconeri 49 mérkőzéses veretlenségi sorozata egy hete szakadt meg, amikor a rivális…..
A Juventusnak nem sikerült a nyáron a beígért top támadó megszerzése. Jelenleg a BL-t és a bajnokságot tekintve 9 különböző gólszerző található a Zebrák háza táján. A 6 eddig lejátszott mérkőzésen a szezonban 9 különböző játékos talált be az olasz bajnoknál.…..
supeter 2012.10.01 15:35:40
Ha ez továbbra is tendencia lesz, mármint, hogy igy oszlanak el a gólok, akkor az eléggé árnyalni fogja a "20+ gólos csatár" szükségességének kérdését. Miért is? Ha lenne is egy ilyen csatárunk (aki valszeg 25M euró alatt nem lenne leigazolható), nem lehetnénk benne biztosak, hogy nálunk is hozni fogja a 20 gólt, + ha lesérül mi a fenét csináluk + ha jól kiveszik a játékből, akkor szintén mit csinálunk, egy-egy fontos meccsen.
Conte csapatra épülő taktikája jóval veszélyesebb, mint a klasszikus elképzelés, hogy majd a sztárcsatár megoldja. Sosem tudhatja az ellenfél, hogy kitől várhatja a veszélyt, kire kell felkészülni, mert hiába fogják meg a 2 csatárunkat, ha jön Pirlo, Vidal, Marci, vagy Asa, esetleg Giacch. És a 2 csatárunk is mindig lehet más, hiszen van 5 csatárunk, akik 4 teljesen más stílusban játszanak, és eddig mind a 4 pályára lépő szerzett gólt.
Jó példa amúgy a váratlanság erejére az a bizonyos tavalyi Milan ellen meccs, ahol Caceres 2x talált be, ki a fene számított rá? Persze arra sem számít épeszű ember, hogy Barza lefutja Taddeit, és 60 métert sprintelve gólpasszt ad :) Ha vennénk egy sztárcsatárt, az elvárná, hogy rá épüljön a csapat. Így pont a csapat legnagyobb erőssége veszne kárba + drága is lenne.
Persze, lehet, hogy ha lenne egy RVP, akkor még jobbak lennénk, de lássuk be, hogy az financiálisan nem megengedhető, és örüljünk, hogy a sztárcsatár nélküliségre is talált megoldást Conte, egy olyan állapotra, ami emberemlékezet óta nem állt fenn a Juvénál - mikor nem volt top 10-es csatárunk???
supeter 2012.10.01 20:30:30
@Tony.: igen, az utolsó bekezdésemmel én is azt akartam érzékeltetni, hogy lehet, hogy az ideális eset a Cavanis, Falcaós megoldás lenne - ezt nem tudhatjuk (valszeg az lenne az ideális), de ami biztos, hogy max 10 gólos csatárokkal ilyen eredményesen játszani óriási bravúr.

És ehhez kellet a csatár hiányos kényszerhelyzet: ha lett volna mondjuk tavaly egy sztárcsatárunk, akkor nem biztos, hogy a Conte által sikerrel alkalmazott kényszermegoldások ilyen szintű, ilyen eredményes csapatjátékot szülnek. Talán az lenne a legjobb, hogy a mostanra kialakult mechanizmusba jönne egy olyan ember, akinek nem kell helyzet, mégis gólt lő, de nem nyomná el a többieket, na akkor még ennyi esélyt sem adnék az ellenfeleknek :)
Így viszont már túl sok kívánalomnak kéne megfelelnie az adott csatárnak (igazolható, kifizethető, megfizethető, megfelelő személyiség, taktikába illő, ja és pont minket választ) , és talán épp emiatt nem érkezett senki.
supeter 2012.10.01 20:35:11
@Apuleius: jogos, közben én is árnyaltam a véleményem az előző kommentben :)
A Juventus gárdája az olasz bajnokság harmadik fordulójában a Genoa csapatához látogatott. A Massimo Carrera által vezényelt csapat, ha nehézkesen is, de begyűjtötte a három pontot a Marassiban.  A Genoa Ciro Immobile góljával szerzett vezetést, melyre a Bianconeri részéről…..
supeter 2012.09.18 17:19:00
@babo410: jaja, ez igaz! de éppen a bizalom hozta meg tavaly is a stabil formát. eddig az egész csapat döcög, de ez nem para, mivel így is 9-2 a gólarányunk. a kritika amúgy sem téged illetett, hanem martint, de ő egy más világ...

ha nem javul, tényleg kikerülhet, de én inkább szorítok, hogy ne így legyen, és nem értem, miért kell a sérülését kívánni - nem tudom már ki, de vki ilyet is írt. nagyon jó képességei vannak, fizikálisan erős, jó a szerelőkészsége, magas és viszonylag gyors, értékes játékos, ne szidjuk már...
Pilu Szalai Annamária: Miami Press 2010.12.28 09:24:00
 Olvasni mindig öröm, de most nem lesz az. Megpiszkálván még egyszer az oroszlán bajszát, - sokak kérésére - a Miami Press teljes száma álljon itten örök mementóul a tróger hatalom szervilis embereinek.  (Csak így sikerült megoldani a beágyazást, de…..
supeter 2010.12.15 12:39:03
@haggyadmá: gratulálok!sikeresen estél át életed első agymosásán! honnét tudom, hogy az első? mindegyik első, mert a korábbiakat elfelejted.

amúgy én sem keresek majd többet, de nem ez zavar,hanem hogy az alattam lévők kevesebbet fognak, én eléldegélek ezzel, ők már neccesen..
Az elmúlt hét egyik - legnagyobb port felvert  - sajtóhíre volt a WikiLeaks által beharangozott, mintegy negyedmillió (részben bizalmas és titkos) amerikai diplomáciai jelentés nyilvánosságra hozatala, amelyekből több ezret már letölthetővé is tettek a honlapjukon, s több…..
A polgári Magyarország üzenetével a Fidesz ráérzett arra, hogy a magyarok mire is vágynak. De ki akar plebejus lenni? Ki akarja követni a kínaiak példáját? Ki érti, mi fán terem a nemzeti együttműködés? Miért nincs egy jó üzenete, víziója a Fidesznek? Volt valami…..
supeter 2010.11.23 20:56:01
elég elkeserítőnek tartom, hogy az ezen a blogon (is) a kormányt védő nagyokosok mennyire nem veszik észre, hogy a nagy magyarkodásuk közepette épp lábbal tiporja kedves vezetőnk és kormánya a jobboldali, konzervatív értékeket.

ami pedig különösen felháborít: ti ne hülyézzetek senkit azért, mert nem véli látni a rációt a káoszban, a jó szándékot az önző napi politikai érdekekben, és a koncepciót a szánalmas, reakciós csapongásban.
el kell, hogy keserítselek benneteket: nem csak mi nem látjuk a koncepciót, mert az sajna nincs. ( pl matolcsy sem sejtette, hogy a főnök a nyugdíjpénzek einstandjára készül)

és mielőtt ezzel vágnátok vissza: nem, szerintem sem volt a 2002 és 2010 közötti kormányzás vállalható. sőt, rettentően dühös vagyok azokra a kormányokra, akik ekkora szarba sodortak minket.
DE: ettől még baloldali beállítottságú ember maradok, mert nem a baloldali eszmékben csalódtam, hanem ebben a sok, magát baloldalinak nevező politikai kalandorban, akiket épp úgy fújt balra a szél, mint a viktort jobbra. nektek is meg kéne ezt fontolni. engedjétek meg ti is magatoknak a csalódás lehetőségét, mert ha az értékekhez, eszmékhez vagytok lojálisak, akkor azok tükrében tudjátok megítélni a dolgokat. és akkor pl láthatjátok, hogy ami most kormányzás néven folyik, az nem más, mint elképzelés nélküli bolsevik (igen bolsevik) erőpolitika, amivel egy igazi jobboldali nem azonosul (mint egy baloldali sem a gyurcsányi maszlaggal)
asszem úgysem értitek..nektek az odatartozás érzése, a közös szlogen mantrázás, a bálványimádás a fontos (minden diktatúra alapja az ilyen emberi mentalitás)..de akkor minek váltottatok rendszert???
Véleményvezér Matolcsy menni fog 2010.09.28 08:00:00
Korábban arra tippeltünk volna, a kormány kihúzza Matolcsyval úgy a tél végéig, amikor új Békesiként lecserélik az új Bokrosra. Most viszont meglepődnénk, ha az ünnepekkor még a kormányban lenne. (Fotó: Pelsőczy Csaba/fidesz.hu) A múlt héten az egykulcsos adó körüli…..
supeter 2010.09.28 14:01:14
Matolcsy hibái..hadd ne ez legyen a kérdés, mert akkor mi is csak átbaszott szerencsétlenként kajáljuk a politikai kommunikáció ügyes(nek gondolt) machinációit.

Már az elején tudta mindenki, aki tudhat ilyesmit, hogy Orbán taktikája a következő: gazdaság=> Matolcsy, ha ő elbassza, azért ő a hibás, és ez igaz minden területre, nem csak Matolcsyra és a gazdaságra.

Ez régi beidegződés, soha nem a főnök a hibás, ha a beosztottja elbasz valami, mert a főnök, az a Főnök.
(régi= kommunista, khm)
Tehát a mi Viktorunk lebeg az egész rendszer felett, és ha valaki, valamit elcsesz, akkor az orrára koppint, és azt mondja, ejnye elvtárs, pedig a Párt bízott benned.

Azért hoztam most ezt fel, mert látom a kommenteken, hogy legtöbbünknek nem így működik már az agya - szerencsére. Nem áll meg a történet Matolcsynál. Mert:
1. a kormáynfő azért kormányfő (ideális esetben, demokráciában), hogy felelősséget vállaljon a kinevezettjeiért
2. igen, az intézményrendszer eleve elhibázott és működésképtelenségre ítéltetett konstrukció, és ezt sem Matolcsy találta ki (amúgy nem tudom ki volt az a hülye, de félek pusztán ez is kommunikáció lépés volt, mert olcsóbb nem lett, a többit meg már többen kifejtették itt, de lehet mondani, hogy igen, megígértük, és karcsúsítottuk az államaparátust, meg nekünk nincs ám olyan sok miniszterünk, aki mind A8assal jár, mert mi karcsúbb..blabla.)
3. nincsenek leosztva a kompetenciák (nincs pénzügyminiszter, csak olyasmi..)
4. a politikai (választási)kommunikáció szűk kereteket szab egy ésszerű gazdaságpolitikának
5. a gazdaságot (ténylegesen) nem Matolcsy irányítja! annyira azért ne legyünk naívak, hogy azt gondoljuk, hogy Gyuribácsinak több beleszólása van(lesz/lenne) mondjuk 1 mlrd FT Széchenyi Terves pénz elosztására, mint Fellegin keresztül Simicskának, Jobb, ha mindenki - aki eddig nem - belátja, hogy előre le van minden osztva, az épületek őrzésétől a szállodafejlesztési pénzeken keresztül az utolsó kormányzati beszállítóig, méghozzá mindez egy Szigligetnél ringó vitorláson történt még a nyár folyamán.
6. a balfaszkodásban több kormánytag is részt vett (Kósa, Szíjjártó stb), akik szintén Orbán emberei (utóbbi esetben konkrét szócsövei)

1,2,3,4,5,6 - ez mind Orbánhoz vezet, aki még sokáig meg fogja etetni az x millió világtalan szerencsétlent, de Navrasics Tibort pl. már rég nem tudja.

Ezt majd egyszer folytatom, ha kiderül, miért pont itt (és miért pont nála) álltam meg :)