Regisztráció Blogot indítok
Adatok
Rhod

0 bejegyzést írt és 108 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
A nagykátai rendőrs "megtámadásához" egy remek ellenpélda, a bátor és túlbuzgó rendőrök az abonyi temetőben és annak a bejáratánál "óvták és őrizték a rendet", tönkre vágva egy temetést. (Abony és Nagykáta is Pest megyében van, 34 km-re egymástól)…..
Bár a 40 centis kilátó meg a hülye kapu se semmi, a kutyafitnesz pedig a pofálanság netovábbja, azért mindig van új a Nap alatt. A pályázat: "Várgesztes Község Önkormányzata Szolgáltatóházhoz kapcsolódó pihenőhely építése…..
Okés, vettük a lapot. A Tavaszmező utcát kerüljük, az már nem a mi utcánk. Vajon vannak még ilyen tiltott utcák Budapesten? Kaphatnánk róla egy pontos listát, elkerülve az ilyen és ehhez hasonló "bonyodalmakat" ... ?Demszky "Budapest a mi városunk és nem hagyjuk…..
"Vélemények", "kritikák" a Vastagbőrről a tumblr-en, és mivel ott nem lehet kommentelni, inkább kiszedem őket ide. Véleményem persze van nekem is, meg hozzáfűznivalóm is, majd talán kommentben kifejtem ... Az egész egy Webisztán poszttal kezdődött... Bede…..
Nyakó Pisti, a mi örök kedvencünk kipihente magát, feltöltődött és visszatért! Lazán egy könnyed nyitást választott, leterroristázta a Fideszt: "Nyakó István, a kormánypárt szóvivője azt mondta: nagyon közel jár ahhoz a Fidesz, hogy "ezzel a…..
Rhod 2009.07.30 09:12:32
Lassan már az óvodai szintet sem üti meg a magyar belpolitika.... Orbán Tusnádfürdő után most két hétre Mexikóba utazott családjával, Szíjjártó Petike elárulta, hogy a Boss egy barátjánál vendégeskedik valamelyik mexikói városban, és ő hű csatlósként még az NB1-es…..
Rhod 2009.07.27 15:18:02
@Geza: azt a szép hidat akarnád elcsúfítani?? jó lesz ezeknek a csepeli szennyvíztisztító iszapja is, csap a kötél mellé kell még egy jó nagy darab betontömb is... :)
Higiéniai okokra hivatkozva egy 2010-től hatályos rendeletmódosítás megszüntetné a hagyományos disznóvágást - írja a Magyar Hírlap. Ideje is volt már hogy a szakértő kormány ezzel is foglalkozzon, hiszen látjuk-érezzük-tudjuk, hogy az ország nagyobb problémái meg vannak…..
„Az Isten küldött, testvérem, Tinéktek, Hogy sugarai eleven tüzét, Amik Arcáról a szívembe égtek, Sugározzam csendesen szerteszét, A Testvéreknek, kik az éjben járnak, Az Isten küldött, szentjánosbogárnak.” (Sík Sándor)   Lapozgatok valamit, amit…..
Tegnap egyöntetűen jót derültünk, sőt, nem túlzás azt állítani, hogy bearanyozta a napunkat Hagyó Miklós, és a  remek pontonhidas ötlete. Nos, a hozzáértők kiszámolták, hogy mennyibe is kerülne nekünk. Az ára pedig ... wait for it ... 8 milliárd forint 1 évre... Mivel…..
Rhod 2009.07.03 11:19:00
Mint Moldova György munkásságát majdhogynem töviről-hegyire ismerő ember, azt hittem leborulok a székről a röhögéstől. 1 évvel ezelőtt az Európa Bizottság által díjazott Miskolc Holding Zrt. ötmilliós szerződést kötött Moldova Györggyel melynek értelmében az írónak egy…..
Rhod 2009.07.02 18:22:56
@tesz-vesz: én nem vagyok irodalmár, de Moldova egy-két műve van annyira szürreális mint Kaffkáé.
Konrád "elbújhat" Kornis Mihály mellett: arokaso.blog.hu/2008/07/12/kornis_mihaly

Radnótihoz:
tesz-vesz, akkor szerinted milyen az igazi hazaszeretet?
nem látok összefüggést aközött, hogy ha Randóti túléli a halálmenetet rögtön ÁVH-s lett volna belőle. (vagy kért volna belőle az államhatalom - lásd még Faludy víg napjai)
Rhod 2009.07.02 21:02:20
@tesz-vesz: Hemingway az egyik kedvencem. Van egy pár soros kis "szösszenete" a görög-török háborúról, amiben leírja, hogy a törökök beterelték a sekély vízbe a málhás öszvéreket és eltörték a mellső lábukat, hogy ott dögöljenek meg, na az brutális, és megindító. Egy pillanatkép, amiben benne van az egész - bármelyik - háború. Estleg a másik, amelyik így kezdődik: "a hat minisztert hajnalban lőtték agyon..."

nade, és valójában, ezekből nehezebb kiérezni a hazaszeretet - számomra - mint Radnóti verséből.

egyébként:

"Hazádnak rendületlenűl
Légy híve, oh magyar,
Bölcsőd az s majdan sírod is,
Mely ápol s eltakar."

- számomra ebben a négy sorban minden benne van...
Rhod 2009.07.02 21:26:05
@tesz-vesz: a halottak természetrajza baromi jó... igencsak szemléletes képet ad pl. a nemi erőszakról, és azokról a dolgokról, amik "nem kerülnek bele a hadijelentésekbe"... Nick és a bokszoló? Nick ahogy horgászik? megvan :)
Néhány napja, hogy megint lánclevelet fújt be a szél a mailboxomba. Kedves, de idővel bemagyarult barátaim egyike küldött vészjelzést, az aktuális összeesküvéselméletről, mely szerint a tudjukkik, ellopják a vizünket.KIEGÉSZÍTVE !*  Nem kevés munkával és…..
Újabb és újabb remek hírek látnak napvilágot a Margit híd felújításáról. A tervek szerint a felújítás július 20-án kezdőik, de a közbeszerzés eredményét csak július 24-én hirdetik ki. Akkor vajon ki fogja elkezdeni a munkát? És milyen szerződés alapján? No, üsse kő,…..
Rhod 2009.07.02 11:31:39
@zero: értem én... :))))

A legjobban amiatt aggódom, hogy ha lesz egy "ideiglenes" híd, azzal pont úgy járunk mint a Vörös Hadsereggel, ti. 40évig megmarad.
Rhod 2009.07.02 12:17:59
@mind2: nos, a békák nevében (nekem is van 4 :)) terrorcsoportot hozok létre, "Magyarok Békái Egyesüljetek" néven. Első körben felrobbantjuk a francia nagykövetséget (halál a béka-mészárló bandára!!!)

MBE! MBE! :)))))))))

ps: ha valaki létrehoz egy szervezetet a halak védelmére, természetesen szövetségre léphetünk :)))
  Amióta Illés Zoltán kihullott a Parlamentből, nincs egy képviselő, akihez odamehetnénk, hogy te, figyelj már, mi lett a német import szemétbáláink ránk rohadó részével (erre Fodor sem válaszolt), hogy miért van jobb helyen az autógumi őrleményünk a (magyarok lakta)…..
Rhod 2009.07.01 09:06:24
@Széna Tomi: "amikor egy társadalom ilyen mértékben szarban van, a zöld dolgokat szerintem nem lehet elvek mentén erőltetni, hiába ez volna a szép megoldás." - valamikor csak ki kell már mászni a szarból...
A mentalitást, azt kellene megváltoztatni, például: nálunk ha a szelektív tárolók megtelnek, szemrebbenés nélkül öntik _melléjük_ a szemetet, igaz, szelektíven kiválogatva: az üvegeket az üvegeshez, a papírt a papíroshoz, stb. Persze a szél megteszi a dolgát, az egész környék úszik a papírban-fémdobozban, nesze neked szelektív gyűjtés...
Csákabonyi Balázs nyílt levélben szólította fel Orbán Viktort arra, hozza nyilvánosságra, hogy "a 13. havi nyugdíj elvételén túl, milyen, a nyugdíjasokat érintő intézkedésekkel ért egyet, illetve tervez a kormányra kerülése esetén". A szocialista politikus azt írja:…..
TÜNDÉRGYÁR hubológia 2009.06.29 00:56:00
Mostanában egy közel tíz éves kalandjátékkal töltöm az időmet, a Fallout2-vel. A történet szerint valamikor az ötvenes években* kitört a harmadik világháború, és a túlélők földalatti menedékekbe költöztek, hogy ott húzzák ki amíg elviselhető szintre süllyed a…..
Szűkszavú reggeli villámpost Tapmancs linkjéből. A Kisalföldnek küldte be egy olvasójuk ezt a képet, ami Győrben készült. Itt Magyarországon, az Úr 2009. esztendejében. Ugye szép? Bővebben: Közútkezelő: "A Lidl Áruház előtt lévő, parkolói bejáratot keresztező…..
A Reuters hírügynökség szerint az olasz, német és francia rendőrség összehangolt akciója során húsz Hells Angels tagot tartóztattak le a hétvégén. A vád egy meg nem határozott rablás, ez volt az oka, hogy fokozott rendőri erők bevonásával megrohantak egy szállodát, ahol…..
Rhod 2009.06.16 19:44:24
@DonGatto: az USA-ban nem volt kötelező.
Rhod 2009.06.17 08:28:49
@Tsyga: Ginsberg (Üvöltés), Kesey (Száll a kakukk fészkére), Kerouac (Úton), Pirsing (A zen meg a motorkerékpárápolás művészete) - egy korszak meghatározó alkotói voltak, mondhatni a beat-irodalom pápái. Az, hogy esetleg neked nem tetszett a magánéletük (alkohol, drog, Kerouac és Ginsberg szexuális szokásai) semmit nem von le jelentősségükből.
Az Örök Kérdés: Mennyi lehet egy beruházás "valódi" költsége, és mennyi az extraprofit, korrupció és lopás mocskos-sikamlós egyvelege? Aki izgulós típus, annak előre lelövöm a poént: az utóbbi a ***** sok! Hogy lehet az, hogy nálunk négyszeres áron építenek…..
Rhod 2009.06.12 11:25:03
@Seduxen: jó poén lenne - mondjuk az ismeretségi körben tényleg van pár :)))
Rhod 2009.06.12 11:31:31
@Pollo: köszi, szóval kutatóárok. Anno a cimborák elmagyaráztak sok mindent, amit sajna már teljesen elfelejtettem :)) (de csak annyi közöm van a régészethez, hogy a 90-es években írtam Ilon Gábornál egy 3-as vizsgát :))))
Rhod 2009.06.12 11:42:05
@Pollo: nem, nem tőle :)) vannak cimborák több autópálya építkezésen is :)) de abban egyetértünk, hogy Ilon Gábor nagyon jó arc :)))
Vastagbőr A Turul további sorsa 2009.06.12 11:01:00
Megjött ugye a határozat, hogy le kell bontani, mert engedély nélkül épült. Ezt hallván a Zala megyei Pethőhenye polgármestere, Deák István felajánlotta, hogy befogadják a Turult. Így nem semmisülne meg, csupán máshova, a pethőhenyei templom elé költözne. A XII. kerületi…..
Vastagbőr Gusztos for Prezident? 2009.06.08 13:01:00
Jaj, hát már megint egy 2,16%-os törpepárttal foglalkozunk?! Az Inforádió értesülési szerint felmerült, hogy Gusztos Péter lehet a jelölt az SZDSZ elnöki posztjára. Ugye Fodor Gábor felajánlotta a lemondását, és az SZDSZ vezetői összeülnek eldönteni szombaton,…..
Rhod 2009.06.08 13:30:23
Vastagbőr Exit-poll: 16-4-2 2009.06.07 20:36:00
Az Szonda mérései alapján: Fidesz 16 mandátum, MSZP 4 mandátum, Jobbik 2 mandátum.És ennyi. A Mandineren viszont további érdekességet olvastunk:Egy csepeli körzet végeredménye:Fidesz 46%MSZP 26%Jobbik 16%Nade vöröscsepel, ez durva ...V. kerületben pedig Fidesz 60%, MSZP 15%…..
Rhod 2009.06.07 21:51:33
@zero:
"az SZDSZ-nek végre annyi." - jó sokáig húzta az első üveg pezsgőm, de ma beteljesül a végzete :)))
Rhod 2009.06.07 22:04:09
Végre kiderült, hogy hány forinttal támogatta a Szerencsejáték Zrt. a remek hangulatú Sajtófeszt 2009-et (régebbi nevén: Népszava Feszt). A rendezvényre a Reakció látogatott ki, és egy teljesen hagyományos MSZP-s kampányrendezvényen találta magát, egy halom szoci fejesel, meg…..
Rhod 2009.06.04 12:03:13
@Geza: "Namármost, nincs valami hasonló megkötés a szolgáltatások terén is?"

nos, van éppen megkötés, a nyak körül, kenderből készül, és jó szorosan tart...
Az Országos Választási Bizottságban zajló roppant magas színvonalú munkáról már nyerhettünk egy röpke ízelítőt, de tegnap sikerült minden eddigi teljesítményüket alulmúlniuk... Egy magánszemély ugyanis az OVB-hez fordult, hogy a Jobbik szlogenje, a "Magyarország a…..
Rhod 2009.06.04 09:53:21
@VonPerez "kapus vagyok, nem csatár": nyomni nyomják, de szerintem öngólt lőnek, és nem a Fidesztől, hanem saját maguktól húzzák ki a szavazókat. (pro és kontra sok érv elhangzott már, ezért nem részletezem ;) )