Regisztráció Blogot indítok
Adatok
AdamKos

0 bejegyzést írt és 20 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
1885. Ulysses S. Grant polgárháborús tábornok, majd az Egyesült Államok 18. elnöke a verandáján olvas. Az 1885 tavaszán készült fotó valószínűsíthetően az utolsó ami róla készült, az év júliusában elhunyt..
AdamKos 2018.02.26 16:07:25
@for-avar: engem kicsit zavar, ha összekeveredik a szellemi képesség és a technológiai fejlettség, mivel így némileg rasszista színezetet kap a hozzászólásod, ami lehet, hogy nem is állt szándékodban. Én sem örülnék neki, ha valaki rólunk magyarokról írna ilyet, mert, hogy pár példát mondjak, állattartó nomádok voltunk amikor a Római Birodalom már felvette a kereszténységet, vagy mert az első magyar építésű kőhíd csak 1849-ben épült a Dunán.
Na, végre egy igazi, közösségi problémamegoldásra termett feladvány: hogyan lehet feszt hajolgatás nélkül felpakolni a sok cuccot a szalagra a boltban? A példa ugyan a Lidl, de valószínűleg hasonló a szisztéma a többi helyen is, ahol húzgálós kosár van. Tisztelt Homár Blog! Valójában nem…..
Új divat terjed Csehországban a romák közt: egyre több video kerül fel a megosztókra, amelyen kisebb-nagyobb csoportok ököllel, botokkal, rúgásokkal egymásnak esnek. A rendőrség egyelőre tehetetlen, de a jelenség már évek óta jelen van fiatal futballhuligánok között is. A…..
AdamKos 2012.09.15 05:07:53
A magyar-holland mérkőzést megtekintő Orbán Viktor a meccs után kijelentette, hogy ez a vereség is a külföldiek miatt van, és nem kérünk többet a FIFA diktátumaiból. "Ez a 4-1 is azt mutatja, hogy a külföld válságban van, ezért hazánk megnyomorítása, ellehetetlenítése a…..
AdamKos 2012.09.12 16:56:59
@kispufi: sőt, másodikra is, meg harmadikra, stb. ami történt statisztikai aberráció volt. nehogy már be is tiltsuk a jelmezkölcsönzőt, azért mert egy valaki jelmezben lövöldözött.
Az Új Színház zajos sikere után a Főváros felmentette Gerendai Károlyt a Sziget szervezésének felelőssége alól, helyére a népszerű igazgató jöhetett volna. Itt a lehetséges program. "Vissza kell adnunk azt a bázist, azt a szigetet a nihilben, amit elvettek tőlünk a…..
Subba Facebook: KONY2012 2012.03.09 10:44:00
Ez most nagyon pörög a világhálon, igaz itthon azért annyira nem, nálunk szerintem mindenki telibe szarja. ?Mégse! A héten 50 millió ember megnézte a fél órás dokut a gyerekkatonákról, mivel mindeki egy megosztással jobb világot szeretne teremteni. Hogy ez mennyire lehetséges,…..
AdamKos 2012.03.09 16:06:46
@lickmyhorse: persze,csakhogy ők sem a jó szándékunkat vonják kétségbe:
www.youtube.com/watch?v=r-MOm7E8FAg
AdamKos 2012.03.09 16:21:06
@malkolmcole: Szegénykém!
AdamKos 2012.03.09 16:52:27
@lickmyhorse: Nekem a cikkből és a videóból is az jön le, hogy nem szeretnék, ha Kony, aki jó régóta nem igazán hallatott magáról, a felhajtás hatására reagálni kényszerülne.attól félnek,kony megijed, és bizonyítani akarja az életerejét, vagy éppen rossz emberek körében lesz népszerű, akik politikai zavarkeltés érdekében még pénzt/fegyvert adnak neki.
Egyes jobboldali források szerint az sem kizárt, hogy a radikális író nem halt meg, csak „azok” eltávolították és most „ott” van. Erre utal halálának szombati napja is. A halálhír bejelentését követően számos összeesküvés elmélet látott napvilágot,…..
AdamKos 2012.02.07 22:34:02
@Csigafattyú: "hazug, károlyista geci"
Priceless:)))
Subba Norbinak fáj az ország 2012.01.25 15:39:00
Norbi UpdateValaki összekarcolta az autóm minden elemét, amíg sportoltam reggel. Szentendre, Casino parkoló. Most elmondom a gondolatom: Egyrészt elszomorít a gyávaság és a gonoszság ilyen ötvözete. Egy autó nem tehet semmiről. Másrészt céges bérlemény, tehát nem is az…..
Orbán nagy arányú adócsökkentést ígért a választóknak. Azt gondolták, hogy a kevesebbet majd többen befizetik, így összességében nőni fognak az adóbevételek. Ezt az adócsökkentést a társadalom már eleve polgári jólétben élő része élvezhette csak, mindenki más inkább…..
AdamKos 2012.01.08 15:57:21
@Pángalaktikus-gégepukkasztó:
:))
Nem célom a politikai korrektség, valóban úgy gondolom és érzem, ahogy leírtam.
AdamKos 2012.01.08 15:59:55
@Bio74:
Hízelgőnek tartom, hogy elemzők figyelmébe ajánlod soraimat:))
(Remélem te azért emlékezni fogsz az általad idézettek között megbúvó megállapításaimra is.)
AdamKos 2012.01.08 15:41:10
@Pángalaktikus-gégepukkasztó:
Valóban, veled egyetértve, magam is úgy gondolom, hogy a pénzarisztokrácia/bankárcsoport igen jelentős befolyást gyakorol az egymással összefüggő gazdaságokra, ezen keresztül a hétköznapi emberek életére. Azzal a megállapításoddal is egyetértek, hogy ez a befolyás nem a hétköznapi emberek, hanem a befolyás gyakorlóinak javát szolgálja (hiszen az egyirányúság következik a befolyás természetéből). Ennek a befolyásnak, illetve káros hatásnak a mértékéről magam részéről érdemesnek, fontosnak tartom a vitát (feltéve, hogy valamilyen megoldás, jobbítás irányába lehet folytatni azt). A gondolatmeneteddel azonban csak ezen pontjáig tudok egyetérteni. Abban a pillanatban ugyanis, amikor a bankárhoz, hozzáteszed a zsidó jelzőt, számomra egy gondolatilag elhagyható, funkciótlan fogalmat társítasz. Hiszen magad mondod: civilizálatlan dolog valakinek a származását vitatni; akkor pedig miért teszed ezt mégis? Talán azáltal, hogy rámutatsz az illető bankár zsidó származására valami minőségileg gazdagabb jelentést adsz hozzá a mondandódhoz? Vajon az általad is jogosan számonkért etikátlan üzleti szemlélet a bankári vagy a zsidói minőséghez köthető inkább? Értelmezhető-e egyik a másik nélkül? Az én véleményem szerint elegendő a bankárok pénzügyi tevékenységet pusztán bankári mivoltukkal magyarázni, még akkor is, ha a zsidó származás népességen belüli számarányaihoz képest felülreprezentáltságát a pénzügyi szektorban veled egyezően magam is észlelem. Tőled eltérően, azonban nem tartom lényegesnek. Összességében azért veszem a fáradságot ezen a részleten elidőzni, mert elszomorítónak tartom, hogy ez a - számomra jelentéktelen részlet - milyen konzekvens hatékonysággal képes eltéríteni a közbeszédet, illetve a vitakultúrát a - számomra - valóban érdeminek, fontosnak tartott kérdések vizsgálatától. Sajnálatos, de igaz, a zsidó szó használata azonnali érzelemvihart vált ki az emberek többségéből, előre láthatóan kisiklatva bármilyen vitát mert beemeli abba az egyes vitapartnerek személyes hiedelmeit és tapasztalatait egymással szétválaszthatatlanul összekeveredve, és végérvényesen felbontja a produktív párbeszéd alapját képező fogalmi tisztaságot, objektivitást.
Az év első pártpolitikai híre szerint Szájer József lemondott minden pártfunkciójáról, mondjuk úgy, hogy a "nem elég tisztességesnek lenni, annak is kell látszani alapon". Korábban a feleségét az Országos Bírói Hivatal elnökének választották. Ez egy tisztességes lépés…..
AdamKos 2012.01.01 15:17:26
@fvipera:
Hosszú-hosszú ideje vártam erre a rendkívül összeszedett, higgadt és átfogó magyarázattal szolgáló kor- és kórleírásra. Gratulálok a szerzőnek tiszta és perspektívikus látásmódjához, pontos, bátor és határozott szóhasználatához. Kíváncsi volnék, hol találhatom meg az írást olyan formában, amit FB-on is ajánlhatnék ismerőseim részére, megkímélve őket a komment teljes terjedelmű bemásolástól?!
Marek Heinz, a 2004-es Európa-bajnok bronzérmes cseh válogatott, Magyarországon játszott a 2009/2010-es szezonban a Ferencváros színeiben. A játékos akkor úgy nyilatkozott, hogy a magyar stadionok és a pálya állapota nagy hátrányt jelent a játék szempontjából. A magát…..
AdamKos 2011.12.12 10:29:35
@xk2spv: szia! kifejtenéd, hogy miért érezted provokatívnak a cikk hangvételét? én nem éreztem annak és eléggé meglepődtem azon hogy milyen éles, fenyegető (keress magadnak cz domént) hangnemben válaszoltál.
Subba Subba Records: Ösi Bua 2011.11.28 10:42:00
Amig mi itthon szenvedünk, addig nyugati szomszédunknál ilyen jó dolgok születnek. (1:20 körül alpesi shuffeling!!) ..
AdamKos 2011.12.01 15:05:41