Regisztráció Blogot indítok
Adatok
George..bp

0 bejegyzést írt és 4 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
A mai naptól kezdve bojkottot hirdetek. Csatlakozz, és írd be a Bliccszámlálóba, hogy hány forintot spóroltál ma! Én máris beírom a tegnapi egy darab ki nem fizetett vonaljegy árát, a 300 Ft-ot. Loading...Nem vásárolok BKV-jegyet mindaddig, amíg az alábbi két feltétel nem…..
George..bp 2009.09.19 14:48:17
Maximálisan egyetértek a bojkott felhívással. Hozzáteszem,hogy szerintem ezt csak a felszinen lehet megcsinálni, a metróba nem lehet ezzel a "Bojkottálom a jegyvásárlást" szöveggel lejutni.

A követeléseknek viszont javaslom,hogy legyen egy 3.pontja is!
Mégpedig: Elérhető ,megfizethető jegy és bérletárakat követelünk!

A javaslatom: havi bérlet 5000 Ft, diák-nyugdíjas 2500 FT, vonaljegy 200 Ft , 10-es gyüjtőben 1600. Mivel a vonaljegynak legalább 60 percig kellene érvényesnek lennie, tetszőleges átszállással, de ezt a bkv technikailag jelenleg nem tudja biztosítani, ezért egy kedvezményes 500, vagy max.600 Ft-os napijegyet javasolnék. (egyébként pl. Milánóban 1 euró a vonaljegy , 90 percig érvényes, és 3 euró a napijegy. )
Büntetéseket is lehetne humanizálni, például legyen a helyszíni bírság 3000 Ft, de aki ezt befizeti, az kapjon egy 72 órás tikettet. Ilyen volt pár éve,hogy a turistákat nem birságolták,hanem - ha elkapták őket- akkor megvetettték velük a 3 napos turistajegyet. Talán éppen a primitiv, patkány-ellenőrök ellenállása miatt bukott meg ez a jó kezdeményezés.

Varsóban, Prágában,Pozsonyban fele, Bukarestben, Belgrádban, Szófiában harmadannyiba kerül az utasok számára a tömegközlekedés. Forrás:
www.napi.hu/default.asp?cCenter=article.asp&nID=391510&place=

"Az ellenőr nem ellenség." Szerintem ez azért nem teljesen igy van. Aki hajlandó ellenőrnek elmenni, az normális, tisztességes ember nem lehet. A társadalom legszemetebb rétegéből ,a patkány-lelkületű emberek mennek ellenőrnek. Az ötvenes években ebből az ember-tipusból lettek az ávósok, később pufajkások, majd munkásőrök. (korábban pedig nyilasok, vagy besugók)
bkvfigyelő.blog-on olvasni lehet a hölgyet villamos alá lökni akaró ellenőrökről, éppúgy mint a Völgy utcai fojtogató ellenőrállatról, stb.
Szóval, a jogos önvédelemre fel kell készülni a patkányellenőrök ellen!
George..bp 2009.09.22 20:33:13
@eszkimó asszony: KEDVES eszkimo asszony,

AKI JEGYET, BERLET VESZ, AZ HULYE,

AKI MEG HULYE, AZ FIzEZEsSE MEG HULYESEGENEK ARAT.
BOCS, KULFOLDON VAGYOK, NINCS EKEZET.

varom valaszod, eszkimo asszonyok szexualis szokasairol, izgatotottan,

baratod, George
Világrekord! Nem sűrűn mondhatunk ilyent, de látatlanban biztos, hogy a badacsonyi Kapri Ház házinénijén kívül még soha senki nem akart szálláspénzt fizettetni egy meg nem született, ötödik hónapban lévő magzattal. B. prenatálisan borzongató levele alant. Olaszországi…..
George..bp 2007.08.08 17:26:22
Én úgy gondolom, hogy a fiatal párnak egyáltalán nem kellett volna fizetni egy fillért sem.

www.zimmerinfo.hu/badacsony/kapri/hu.htm

A panzió weblapja alapján egyértelmü, hogy szoba/éjszaka alapján történik az elszámolás. A szoba ki volt fizetve, és a fizetővendég lemondva a saját kényelméről a földön aludt, és átengedte az ágyat a testvérének.

Fiatal pár úgy fizette ki a szállásdíjat, hogy Kapriék sem külön szobát, sem ágyat sem egyéb szolgáltatást nem adtak, nem is adhattak persze.(de még egy lepedőmosással sem lett több munkájuk).Ennek ellenére a pénzt LENYÚLTÁK, dupla hasznot a szobáról.

A fiatal pár az éjszaka közepén érkezett, és már reggel távoztak, nem hiszem, hogy emiatt "tömegszállássá" változtatták volna a panziót, sem kárt nem tettek, sem más vendéget nem zavartak.

Most idézéznék:
..."Lehet, hogy valakivel megtörtént már: a Balatonon nyaralsz, megszállsz és az este folyamán megismersz egy nőt/férfit, akivel együtt szeretnéd volna tölteni az éjszakát a kivett szobában. Szólsz a házinéninek? Persze, hogy nem. És erre senki nem is fanyalogna...."

Ilyesmi megtörtént velem is(igaz nem a Balaton mellett ) ,hogy egyedül, külföldi úton egy ágyas szobát vettem ki a szállodában, de mert az élet úgy hozta,és megismertem egy csinos hölgyet, akit természetesen felvittem a szobámba,diszkéten természetesen. Ez a világ legtermészetesebb dolga.

- Kapri házba soha nem mennék!
- Mielőtt pereskednének hitelrontásért, gondoljanak arra, hogy szabályos volt-e a számlaadásuk,
- Nagyon kapzsi, és primitiv embereknek tartom őket, dupla pénzt huztak le a szobáról, a rugalmasságnak, megértésnek, vendég iránti tisztelet nyomokban sem volt felfedezhető, ami akkor is jár, ha esetleg a vendég házirendet sértett.
-Katkamanó hozzászólásai önmagukért beszélnek,arra jó, hogy az embernek elmenjen a kedve a balatoni kiruccanástól
-egyéniránt amennyire én meg tudom ítélni javult a vendéglátás színvonala, én legalábbis a 90-es évek rablósorai helyett olcsó és jó éttermeket találtam. A csopaki strand étterméről különösen jó a véleményem: kedves felszolgálók, nagyon finom ételek 8-900 Ft-ért, 350- ért remek csapolt fácános sör. A strand tiszta. Balatonfüred gyönyörü, stb

Szóval, ki lehet fogni jó és olcsó helyeket éppúgy, de ilyen Kapri meg Katkamanó féle ostoba és sötét vendéglátókat is.
George..bp 2007.08.09 10:55:06
Tökéletesen igaz, amit killbill79 utazási irodás barátja mondott. Az a kulcskérdés, hogy Ft/fő, vagy Ft/szoba a szállás ára. Kapri weblapról az derül ki, hogy 9500 Ft/kétágyas szoba.
Legfeljebb, a házirend tartalmazhatja, hogy a vendég nem fogadhat látogatót, és ha ezt megszegik, akkor távozásra lehet felszólitani, de akkor sem tartom jogosnak, hogy pénzt kértek a "földönfekvésért".
Azok a példák, hogy a repülőre sem lehet több főnek felszállni, mint ahány jegy van, nagyon fals, mert a becsekolásig sem jut el, akinek nincs jegye, a mozis példa sem életszerü. A szállodában viszont előfordulhatnak olyan esetek, amit például szociológus leírt, hogy az idegenvezető barátnője egyágyas szobájában töltötte az éjszakát és felment hozzá, majd másnap a recepción ezt jelezte (úriemberként), azt a választ kapta, hogy a szoba ki volt fizetve, nem érdekes, hogy hányan aludtak benne, maximum a reggelit fizesse ki.
Katkamanó ilyeneket ír, ha külföldön történik ilyen eset, akkor a szállodás megkéseli(!!!) a "bunkó" vendéget. Az én két legutóbbi tapasztalatom: Amszterdam háromcsillagos szálloda, recepción fizetés után kapok egy mágneskártyát. A szoba két házzal arréb lévő emeletes házban, aminek a bejárati ajtaját, és a szobát nyithatom a kártyával, a kutya sem törődik vele, hogy kit viszek fel az egyágyas szobámba. Edinburgban hasonló. A lényeg, hogy ha 3 napra kivetted a szobát, akkor ÉREZD OTTHON magad.A szobaárat fizetted, természetesen normál keretek között (nem hangoskodva, nem rombolva, nem másokat zavarva) azt csinálsz, amit akarsz.

Azt ne felejtsük el, hogy a cikkíró családja 2 szobát fizetett (egyet a szülők, egyet a testvére használt), az nem derül ki, hogy hány napot, de ha mondjuk 5 éjszakát, akkor közel 100 ezer Ft-ot hagytak ott Kapriéknél. Azért ennyi pénzért nyugodtan elvárható lett volna, hogy reggel azt mondja a házinéni, hogy "semmi probléma, a szoba fizetve volt, természetesen nem kell többet fizetni, de egy kávét fogadjanak el kedveskéim, és ha legközelebb erre járnak, szóljanak előre, hogy külön szobát tudjunk bíztositani, hogy élvezhessék a panziónk teljes komfortját és kényelmét, és vendégszeretét". Ha igy történik, és ez lett volna a normális, akkor lehet, hogy 1 év múlva, 2 év múlva a család újra visszatér, és ismét ezt a nagyon kedves panziót választja az évi nyaralás helyszínéül, de másoknak is ajánlja.Igy lett veszekedés,panzió-elhagyás, botrány, esetleg pereskedés. Pedig ennyivel el lehetett volna intézni.
Azért, könyörgöm nem BETOLAKODÓKRÓL, besurranó tolvajokról, rablókról volt szó, hanem a sok pénzt fizető kedves vendég fiáról, családjáról ! Azért,ez nagy különbség!
Még a másik, hogy éjjel is lehet csengetni és érdeklődni kiadó szobáért. Az egyik hozzászóló leírta, hogy egy társasággal sokat ittak, tintáztak, és a sofőr is, ezért nem akartak autózni, hanem éjjel elkezdték felcsörgetni a zimmer feriket.:-))))
Kipróbálnám Badacsonyban éjjel 1 és 2 óra között végig csengetni a panziókat, hogy van-e kiadó szoba,a mikor azt is olvastuk, hogy nem szeretik egy éjszakára kiadni a szobát, csak egy hétre ! Kiváncsi lennék a reakcióra, főleg ha egy részeg társaság teszi ezt az éjjeli őrjáratot !:-))
Katkamanó, Neked, hogy tetszene egy éjszakai érdeklődés ?