Regisztráció Blogot indítok
Adatok
Krinya75

0 bejegyzést írt és 17 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Panzej blogja Sínek között 2011.04.08 00:59:00
Ültem a villamos lökhárítója előtt és fura mód úgy éreztem, hogy igazából mindegy, nem is bánom annyira. Eszméletlenül fáradt voltam. Kimerült, hajszolt. Nem volt kemény a föld, igazából azt sem érzékeltem, mikor és hogyan kerültem oda. Minden olyan marha gyorsan…..
Panzej blogja Lucabúza 2011.01.14 12:09:00
 Mici még karácsony előtt nekiállt búzát csíráztatni. Úgy hozta haza a kézműves foglalkozásról, hogy "nézd, mami, ez itt a lucabúza, én ültettem". Megnéztem. Búzamagok szanaszét szórva egy marék föld tetején. Na, ebből sem lesz semmi, gondoltam, és egy kicsit…..
Panzej blogja Buli-e van 2011.01.13 23:26:00
Négygyerekes barátnőm telefonál izgatottan:- Sógornőm tud szerezni színházjegyeket szerdára! Jöttök?- Jól hangzik! Milyen darab? Mi a címe?Döbbent csend a túloldalon.- Mit tudom én. De most őszintén. Hát nem mindegy?Épp nekem is ez villan át az agyamon. Értjük egymást,…..
Panzej blogja SOS! 2010.12.13 23:31:10
Adva van a szerda, a hat külföldi vendég, a fáradt kismama, az üres hűtő, és a kívánság, hogy legyen valami könnyű, magyaros, meleg, előre elkészíthető vacsora.Tudom, tudom, hogy későn szólok, de ha van ötlet, vissza ne fogjátok magatokat!! Légysziii!!..
Panzej blogja Pokol Tüze 2010.11.13 23:39:00
Miután Lackó egész nap be volt sózva az apja által vásárolt "Pokol Tüze Vastagkolbász"-tól, este kibontottuk. Becsapós egy cucc, mert csak akkor kezd csípni, mikor már nyeli az ember, de akkor elég rendesen. Lackó erre az első karika után rá is jött, pedig amíg csak…..
Úgy három héttel ezelőtt egy reggel bementem a fürdőszobába, és már az ajtóban megéreztem a szoba közepére dobott pisis pelenkát. Mi több, majdnem rá is dobtam a taccsot.Még aznap elmentem a gyógyszertárba, és vettem három terhességi tesztet. A nő el akarta magyarázni,…..
Panzej blogja Iskola 2010.10.21 12:03:00
Állok az oviban a csoportszoba előtt, és várom Lackót. Sosem tudok elég későn jönni ahhoz, hogy elégedett legyen, legózna éjjel és nappal, pláne, ha Boti és Gellért is vele építkezik, überpláne, ha Hanga szőke tincsei is képben vannak. Lackó sokat komolyodott a nyáron,…..
Krinya75 2010.10.21 13:46:50
Szia!

Mi ugyanezeket a köröket futottuk 3 évvel ezelőtt, amikor a nagyfiam iskola előtt állt, igaz, nekünk akkör csak 2 választási lehetőségünk volt. Sok töprengés után végül a hozzánk távolabb eső, de "elitebbnek" hirdetett iskola mellett döntöttünk. Aztán a sors közbeszólt, és iskolakezdés előtt 1 héttel kiköltöztünk falura és a falusi iskolába kezdett el járni :DDD A lehető legjobb döntés volt!!! 12 gyerekkel az osztályban akár magániskolának is elmenne, emberi, gyerekközpontú, minimális fegyelmezés... a gyerek imádta és mind a mai napig imádja, nem érzi kényszernek. Rájöttem, hogy végeredményben nem az a lényeg, hogy mennyire - a te szavaiddal élve - "versenyistálló" a suli, mert ha a gyerek utál oda járni, megette a fene az egészet. Talán csak szerencsénk volt, mert a színvonal itt is nagyon jó, anélkül viszont, hoyg közben agyon stresszeljék a gyerekeket.
A másik a tanítónéni. A középsőm idén elsős, így most már van összehasonlítási alapom, azt kell mondjam, talán ő a legfontosabb tényező!! A fiam és a lányom elsős tanítója ég és föld!!! A mostani ezerszer lazább, nem hajtja őket annyira, ennek ellenére mégis jobban megy nekik a tanulás, nem hiszem, hogy ez véletlen. Most nem megyek bele a részletekbe, de tényleg fontos, hogy az első évben jól kezdjenek a gyerekek, aztán már nem számít, hogy harmadikban más tanítónénijük lesz. Az első benyomások az iskoláról nagyon fontosak a gyerekeknek. Ha már az első évben olyan tanítót fog ki, akivel valamiért nem jó az együttműködés, megutálja az egészet. Hiába jó a suli, a gyerek az első években a tanítónénijével van egész nap, az ő módszerei szerint tanul, az ő esetleges hülyeségeit kénytelen elviselni... vagy ellenkező esetben, az ő türelmével, kedvességével fogja az iskolát társítani. Tehát az én tapasztalatom az, hogy tényleg tanítónőt válassz, ha megvan rá a lehetőség!
Panzej blogja Has-láb-popsi 2010.09.29 12:05:56
Fel a fejjel, király lesz, király lesz.Ezzel bíztatom magam tegnap óta. Ettől várom a lelki békét, a megújulást, elmém felfrissülését, király lesz, hát persze. Ma ugyanis elmegyek tornázni, ha jól számolom, olyan hét éve nem voltam. Előkotortam a szekrényből valami cuccost,…..
Mami, mikor lesz nekünk kertünk? - néz rám Lackó nagy szemekkel, nekem meg már nyelvemen a válasz, hogy akkor kicsim, amikor majd végre megnyerem a lottót, de aztán rápillantva a gyerek várakozó arcára gyorsan rájövök, hogy ez nem az a "mami, mikor megyünk az…..
Krinya75 2010.09.25 22:48:24
Szia!

Andi ajánlotta a blogodat, és belépve mindjárt olyan témát találtam, ami nálunk is nagyon aktuális volt nem is olyan régen. Nálunk is 3 gyerek van, és hasonló szituban voltunk: amikor megvettük az amúgy tágas, háromszobás lakásunkat, még csak a pocakomban volt az első utód, el sem tudtuk képzelni, hogy milyen gyorsan be lehet lakni azt a lakást. Amikor aztán megszületett a harmadik babánk is, már tudtuk, hogy mennünk kell. Az én gyerekeimnek is ez volt az örökös vágya: mikor lesz kertünk? Sokáig elérhetetlen álomnak tűnt csak. Ebben a helyzetben eladni sem lehet a lakást, ennek is 20 évig fizethetjük a részleteit, szóba sem jöhetett volna még egy. Aztán a megoldás szinte tálcán kínálta magát, nem is nekünk jutott eszünkbe, de amikor szóba jött, csak néztünk, hogyan nem is gondoltunk erre. Kiadtuk a mi lakásunkat, mi pedig a várostól nem messze, kb. 5 km-re béreltünk egy szép nagy, kertes házat - szinte feleannyiért! Ennek két éve, és azóta is úgy érezzük, életünk legjobb döntése volt! Ég és föld, el sem tudnám most már képzelni az életünket bezárva egy lakásba! Ahogy te is írod, nincs is kedvünk játszótérre vagy bármerre is menni, egész nap csak az udvaron vagyunk. Apánk saját kezűleg gyártott játszóteret is nekik, tavasszal és ősszel szinte kirobbantani sem lehet minket onnan, és nem unatkoznak, mert a falubeli gyerekek is odaszoktak hozzánk, szinte minden nap gyerekzsivalytól hangos az udvarunk, és nagyon élvezzük! Oké, nyáron nem elég a felfújható medence, megyünk fürdeni is minden nap, de még így is bőven van időnk a kertben punnyadni. Na és a konyhakert!! Először hallani sem akartam róla, de a férjem be volt indulva, aztán már én is felbuzdultam rajta, azóta a bolti zöldséget meg sem bírom enni!
SZóval mi kipróbáltuk, és nekünk bevált. Most már csak az a gond, hogy jó lenne eladni a lakást, és megvenni ezt... vagy valami mást a faluban. De ez még a jövő zenéje!
Krinya75 2010.09.28 22:07:46
@Panzej: Annyira már nem mánia, de igen, itt élek görögben immár 15 éve...
Itt sem annyira megszokott dolog a bérlés, inkább mindenki hatalmas adósságokba veri magát (mi is), hogy saját lakása, háza legyen. De azért nem megy az annyira könnyen, hogy a tulaj kidobjon minket. Több évre szóló szerződést kötsz, amikor egy lakást bérelsz, ami téged véd, hogy ne dobhassanak csak úgy ki. Mi egyelőre 6 évre béreltünk, addigra mi is meglátjuk, akarunk-e még itt lakni továbbra is. De erről nem olyan régen éppen kifejtettem a gondolataimat:
en-mozaikok.blogspot.com/2010/09/az-en-hazam-az-en-varam.html
A bérlés egyetlen hátránya, hogy mivel nem saját ház, azért mégsem csinálhatunk azt, amit akarunk, mondjuk belső átalakítás, stb. Pedig imádok bütykölni a lakáson, na de talán egyszer majd a miénk lesz. A másik, hogy a kertbe is úgy ültetek bokrokat, évelő virágokat, hogy nem tudhatom, vajon 10 év múlva is az enyém lesz-e még. Ha saját ház lenne, már olyan dzsungelt varázsoltam volna ide, hogy ihaj!! Na de ezektől eltekintve nem tudnék más negatívumokat felhozni. Lehet, hogy csak szerencsénk volt, de a ház is pont olyan, amilyenről mindig is álmodtunk, a tulaj jó messze tőlünk, és jó, ha kétévente egyszer eljön pár napra errefelé. Ja, és még egy előny: kerítést akartunk, és megcsináltatta nekünk! Ha a mienk lenne a ház, akkor nekünk kellett volna állnunk ;))