Regisztráció Blogot indítok
Adatok
lehoczkim

29 bejegyzést írt és 5 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
A franciaországi Saint-Émilion Hegyközség az első borvidék, ami felkerült az UNESCO világörökség listájára. De nem csak a bor teszi különlegessé ezt a hangulatos középkori várost, hanem 1300 éves történelme is.  Élt a nyolcadik században egy Émilion nevű férfi valahol a mai Nyugat-Franciaország…..
Míg Tahiti, Bora Bora vagy Moorea emberek millióinak fejében él úgy, mint a földi paradicsom szinonimája, addig Francia Polinézia többi részéről már sokkal kevesebb ember álmodozik. Pedig a szigetvilág összesen 118 szigetet és korallzátonyt számlál. A régió első világöröksége is egy ilyen kevésbé…..
A Szingapúri botanikus kert a világ egyetlen olyan trópusi kertje, amely elnyerte a világörökségi rangot, és ez egyben a dél-kelet-ázsiai városállam egyetlen világörökségi helyszíne. A botanikus kert a nyolcvankét hektáros mérete és a benne élő növények változatossága miatt is lenyűgöző…..
Itt őrzik azt a 10. századi kódexet, amelyben a magyarok kalandozásairól írtak, itt található a középkori könyvek legnagyobb gyűjteménye is. Rokokó díszterme pedig biztosítja neki az örök dobogós helyet a világ legszebb könyvtárai között. A svájci St. Gallen kolostora évszázadokon keresztül…..
Akié a fog, azé a hatalom - ezt tartják sokan a mai napig a srí lankai Kandy városában tartott Buddha fogról. A világörökségi listás város bővelkedik a furcsa érdekességekben: minden szerdán nyilvánosan megfürdetik a világhírű fogat; bombavizsgáló detekrotokon kell átvinni a Buddhának szánt ajándék…..
Az Oroszlánszikla bazalttömbje kétszáz méter magasan emelkedik a srí lankai dzsungel fölé. Ide palotát építeni és azt üzemeltetni mérnöki és építészeti csoda volt 1600 évvel ezelőtt. A palotában mindössze egyetlen uralkodó lakott, akinek élete egyszerre idézi fel…..
Annak, aki Szöulban nyugodt helyet keres, aligha lehet jobb célpontja a tízmilliós nagyvárosban, mint a Feng-shui szemléletben épült Csangdokkung Palota és hatalmas parkja, amely évszázadokon át volt az uralkodók titkos kertje. Az udvar kötött szabályaitól csak itt tudtak egy időre…..
Hétvégén hetedik alkalommal rendezik meg a Bor, Mámor, Bénye Fesztivált Tokaj-Hegyalján. Tavaly azonnal belopta magát a szívünkbe a rendezvény, idén viszont nem tudunk ott lenni, így rendhagyó posztban, a…..
70 éve, 1945. augusztus 6-án az amerikai haderő Enola Gay nevű bombázója ledobta az első atombombát, 140 ezer ember halálát okozva és Hirosima városát a földdel egyenlővé téve. Az egyetlen…..
Szardínia szigetén rejtélyes, 5000 éves köralakú kőépítmények (nuraghik) találhatóak mindenfelé. Azon kívül, hogy a korabeli népek fejlett építészeti tudását bizonyítják, keveset lehet tudni valódi szerepükről. Vajon védelmi célokat szolgáltak? Esetleg terményeket…..
A Lisszabontól alig egy órára fekvő Sintra az elvarázsolt kastélyok városa, a 19. századi romantikus építészet egyik legszerencsésebb helyszíne. Szerencsés, mert a korszellem és a környezeti adottságok tökéletes találkozása jöhetett itt létre, mesebeli palotákat, buja…..
A legendás Orient Express vonat mögött álló cég, a luxushotelekkel és folyami hajóutakkal is foglalkozó Belmond egy újabb luxusvonatot indít útjára, ezúttal Írországban. 2016 augusztusától a Belmond Grand Hibernian egy négyéjszakás és egy kétéjszakás útvonalon közlekedik…..
A kaliforniai Yosemite Nemzeti Park tökéletes hely a legek szerelmeseinek. Megtalálják itt a világ legnagyobb élőlényeit, amelyek egyébként a legöregebbek toplistájára is felférnek 3000 év körüli korukkal. Itt van Észak-Amerika legmagasabb vízesése, és a Föld leghatalmasabb…..
lehoczkim 2014.08.24 22:56:44
@zdyzs: Mi nagyobb, mint az óriás mamutfenyő? Én csak olyat találok, ami magasabb, esetleg a felülete nagyobb. De össztömeget nézve azok a források, amiket használtam, mind az óriás mamutfenyőt hozzák ki "győztesnek".

A Tioga-átkelő szerintem is szenzációs. Ahogy a South Tufa is, ami nincs messze a parktól. A Death Valley felől érkezőknek útba is esik.
lehoczkim 2014.08.24 22:57:12
@360fokbringa.hu: Gratulálok a teljesítményetekhez! Nagyon jó helyeken bringáztatok! ;)

Én tavaly nyáron, előtte pedig 2012 őszén jártam Yosemite-ben. Ezt a kettőt tudtam összehasonlítani, és az őszi időszak sokkal kellemesebb volt tömeg szempontjából. Nyáron a Yosemite-vízesés tetejéhez mentem fel. Az első szakaszon egymást érték az emberek. A Columbia Rock után valóban csökkent a tömeg, de azért még ott is kicsit soknak éreztem az előző ősszel tapasztalthoz képest.

A képeknél használunk forrásmegjelölést, ha nem saját, amit feltöltünk. De ahol csak lehet, saját képeket posztolunk. De köszönöm, hogy felhívtad a figyelmünket rá, most ki is írtuk disclaimernek a jobb hasábba, hogy saját képek.
lehoczkim 2015.03.23 19:19:33
@NikiSz: Örülök, hogy hasznosak az infók! A szállás elég problémás kérdés ott, amikor épp főszezon van. Mi nem sokkal indulás előtt foglaltunk, és már csak a völgytől egy óra autóútra találtunk elfogadható áron szállást. Akkor itt szálltunk meg: www.americasbestvalueinn.com/bestv.cfm?idp=1341
és teljesen elégedettek voltunk vele. Pár lépésre a szállástól van egy szuper mexikói étterem, ahol óvatosan rendeljetek, mert hatalmas adagokat adnak! És van egy romkocsma is: a régi antikosból Gypsy Sack néven kocsma lett, de újrahasznosították a bútorokat, lámpákat. Ha a Yosemite környékén jártok, szerintem ezeket se hagyjátok ki: travelo.hu/tavol/2014/10/10/sosto_es_bazaltorgonak_kaliforniaban/
Kétszáz évig volt egy fél szubkontinenst elfoglaló birodalom fővárosa. Több százezer lakosával az akkori világ legnagyobb városai közé tartozott. Mára műemléképületből is több van itt, mint lakóból. Ez Hampi, az "Elfelejtett birodalom", Vidzsajanagara régen szebb napokat…..
Az Airbnb szállásoldalt eddig azok keresték leginkább, akik hotel helyett pár napra mások lakásába költözve akartak ismerkedni egy várossal, vagy így akartak spórolni. De most az igazi luxusőrültek is megrohamozhatják a szállásközvetítő oldalt, rajtuk keresztül ugyanis most…..
Egyetlen éjszakát eltölteni a világ legdrágább lakosztályainak egyikében könnyen belekerülhet egy lakás árába, vagy egy középkategóriás autóéba. Joggal merül fel a kérdés, hogy ezért milyen kiváltságok járnak. Nos, van, ahol magánrepülő megy a vendégért. És van, ahol…..
Elég jó hete van Új-Zélandnak! Először a nemzeti légitársasága, az Air New Zealand tarolt az Airlineratings éves díjátadóján, most pedig a brit Telegraph magazin szavazásán válaszották a világ legjobb országává.  A Telegraph turisztikai díja, a Telegraph Travel Award…..
Wang Mester a Gizella utcai éttermének tavalyi megújulása után sem ült nyugodtan a babérjain, egy új étterem koncepcióján dolgozott, és múlt héten be is mutatta az új japán-koreai-kínai fúziós konyhát képviselő belvárosi Mandarin Bistrót egy kis társaságnak.    A…..
Jó év ez az új-zélandi Air New Zealandnak. Épp pár hete járta be az internetet a legújabb biztonsági videójuk, amiben a 2012-ben elkezdett hobbitos témához nyúltak vissza, csak még egyet emeltek a téten, és magát Elijah Woodot is szerződtették a projekthez, most pedig az…..
Túlzás lenne azt állítani, hogy Sevilla mostanában élné fénykorát. A Római Birodalom két császára is innen származott, a mór időkben már 400 ezres nagyvárosként tartották számon, Amerika felfedezése után pedig jó ideig Sevilla birtokolta az összes kereskedelmi jogot, és az…..
A légitársaságok egymásra licitálva egyre nagyobb luxust kínálnak az első osztályon utazóknak. Kaviár, hatalmas képernyő, Armani piperecikkek, tágas fürdőszoba, fedélzeti bár - pár dolog, amit a világ legújabb, épp ma debütáló első osztálya ígér.  Ma először…..
A Four Seasons luxus hotellánc a mexikói Punta Mitában található szállodájában olyan kirándulást kínál a szállóvendégeknek, amely során megismerhetik a tequila készítését, és végig is kóstolhatják egy prémium gyártó legféltettebb tételeit.  A Four Seasons…..
Saas-Feében, egy autóforgalomtól mentes, kedvelt sícélpontnak számító svájci faluban új koncepcióval álltak elő. Luxushotelektől megszokott színvonalú fürdőrészleget alakítottak ki egy ifjúsági szálláson. A szeptember elején megnyílt Wellness Hostel 4000 nem…..
Kaviár, Dom Pérignon pezsgő, Michelin-csillagos séfek által megálmodott menük, luxusmárkák kozmetikai szerei, masszázs funkcióval rendelkező ülés, ami teljesen vízszintes pozícióba állítva ággyá alakítható, prémium fejhallgatók, zavartalan egyedüllétet biztosító…..
Hajóút 110 millió forintért? Létezik ilyen! Igaz, nem a hagyományos hajótársaságok kínálatában, hanem egyedi, kis létszámú, elit utakat kínáló társaságnál, ahol a minden luxussal felszerelt hajón egy vendégre két főnyi személyzet jut. A rendkívül költséges úticél…..