Regisztráció Blogot indítok
Adatok
gondoran

0 bejegyzést írt és 13 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
A Hawaii Mesefalu közösség tagjainak a száma megnőtt egy fővel. Andriséknál megérkezett a második gyermek, kisfiú, Noa Matthew. Első neve Hawaii nyelven szabadot és szabadságot jelent (kis információ a Matthew névről is). Okozott némi izgalmat a srác, mert tüdeje kicsit…..
Benne vagyunk az új évben és az új politikai rendszerben, életbe lépett mindaz, ami halva született. Azt mondta Martin Schulz, az EP szocialista frakcióvezetője, hogy Orbán maga alá gyűri az államot. Szerintem ellenkezőleg: maga fölé. Új rendszerünkkel az állam erősödik…..
gondoran 2012.01.10 11:01:11
@nekemtökmind1: vedd a fáradtságot, és nézd meg, hogy mi a demokrácia. A FIDESZ által 9 évre kinevezett Költségvetési Tanács (mert nem szüntették meg, csak kicserélték a tagjait és 9 évre növelték a megbizatásuk időtartamát) hozzájárulása nélkül a következő parlament nem tud zárószavazást tartani az állami költségvetésről szóló törvényről. Ha pedig egy adott év március 31-ig nincs elfogadott költségvetése az országnak, akkor a Köztársasági Elnök feloszlathatja a parlamentet. Szerinted ez a demokrácia? Orbán megmondta, hogy a következő 10 kormány kezét megköti (lásd a Kronen Zeitung-ban megjelent nyilatkozatát) gazdasági ügyekben. Szerinted ez a demokrácia? Vagyis ha a következő parlamentbe egyetlen FIDESZ képviselő sem kerülne, akkor is ő dönt a gazdaság legfontosabb ügyeiről. Szerinted ez a demokrácia?
Az egyetlen pozitív hír, hogy lemondott Járai és Kovács Árpádot nevezik ki a KT elnökének, aki legalább nem elkötelezett a FIDESZnek, szemben az ÁSz elnökével. Ez most ad némi reményt, hogy bizonyos dolgokon hajlandóak változtatni.
Az alábbiakban a 2011. november 24-én közzétett levelem teljes szövege olvasható.       Tisztelt Miniszterelnök Úr!   Kedves Viktor!   Rég beszélgettünk. Régen beszélgettünk. Volt egy álmunk egy élhetőbb kollégiumról, egy nagyobb tudást adó egyetemről, egy…..
gondoran 2012.01.08 23:56:21
@kissmezes: Már nagyon "hiányzott" innen ez a hang. Amelyik nem érvel, nem indokol, csak kinyilatkoztat. Ez az önálló gondolkodás-mentes, de küldetéstudattal rendelkező hang.Szívesebben hallanék érvet amellett, hogy miért volt gazdaságilag jó döntés a MOL visszavásárlása? Vagy, hogy miért volt érdemes elkölteni 3000 milliárd forintot az államadósság csökkentésére, ami most kicsit több, mint volt 2010-ben?
gondoran 2012.01.09 00:05:15
@kissmezes: És még valami: az hogy az előző kormány mit hagyott maga után, legfeljebb azt indokolhatja, hogy sokat kell javítani, de azt nem, hogy szakmailag rossz döntések szülessenek. Sem a demokráciát, sem a gazdaságot illetően.
Macesz.com Pahoa 2011.08.29 08:39:03
 Ez egy koszos kis város szerintem, de lehet, hogy megváltoztatom a véleményem róla, ha rendbe jönnek a dolgok a kocsival kapcsolatosan. Minden esetre Rick elvitte. Felkötötte őt egy spéci vonóhorogra. A jövő hét végére ígérte, hogy megcsinálja. Lecseréli a motort egy…..
A padlószint alulról         Fele részben elkészült a ház padlójának tartószerkezete. A hosszanti oldalakon és középen futó tartógerendákon nyugvó, élére állított keresztbordákra kerülnek a nagy padlólapok. Az utóbbiak végei közé kis…..
Ma vendégség lesz nálunk. Nyolcan leszünk, ha jól számolom. Bográcsozunk és beszélgetünk. Nagyon izgulok, hogy minden klappoljon. Ebben a házban elég nagy bátorság vendégeket fogadni.A tegnapi bevásárlás jó izgalmasra sikeredett. Először elvesztettük az egyik kuka tetejét.…..
Macesz.com Hahó! 2011.06.05 03:40:06
Azért, mert mi fejjel lefelé vagyunk, örülünk ám, ha irnak nekünk. Nem kéne minket már elfelejteni. Én itten irom a blogot, de ti miért nem adtok hirt magatokról? Várom ám az otthoni hireket! Van jó internetünk, beszélni is tudunk! Igaz, hogy kempingezve, és igen egyszerüen, de…..
Hawaii-t helyben is Paradicsomként emlegetik az emberek maguk és a média is. Sokaknak az is, de a kutyáknak bizonyosan. Gazdáik, akik gyakrabban járnak autóval, mint gyalogosan, gyakran viszik magukkal kisebb-nagyobb utakra. Szinte mindenkinek van kisteherautója (truck), amelynek platóján…..
Az elmúlt éjjel órákon át foglalkoztatott a gondolat, hogyan folytatódik a három hónapos „kalandunk” és milyen hosszabb távra szóló „forgatókönyvek” lehetségesek, hogyan látom most a kérdést: lehet-e offgrid módon élni itt, másutt, ha igen hogyan?…..
Macesz.com Húha! 2010.09.24 04:57:18
Nem semmi, amilyen kultúrsokk ért itt minket! Megérkezésemkor benyomtam a leszarom gombot, azóta tökéletesen érzem magam, olyan, mintha kempingeznénk, csak egy kisbaba felelőssége, egy család etetése, beszerzések és költözködések fűszerezik az életet. Andris sokat bosszankodik,…..