Regisztráció Blogot indítok
Adatok
hogin

0 bejegyzést írt és 6 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Alimento Kólavész 2016.06.28 09:56:40
Egyik kedvenc szórakoztató humorportálom (Naturahirek) remek írást tett közzé a kóla káros hatásairól. Természetesen ettől is meghalunk, mégpedig olyan nagyon, ahogy talán semmi mástól sem. A kóla valamikor a rothadó kapitalizmus jelképe volt, ma népirtó gonosz multik csodafegyvere...
hogin 2016.06.29 14:03:45
@SD9: Igen, én magam is ezt tapasztaltam, később már az orvos is ajánlotta. A víz, tea, stb mind kijön, a kóla marad. S ez nem mellékes, ha nem akar kiszáradni az ember a hasmenéstől. És még az íze is jó ☺
hogin 2016.06.29 14:07:36
@Alauda Arvensis: Én meg azt hallottam, hogy a kóla + aszpirin vagy kóla + kávé kombót isszák az egyetemisták vizsgaidőszakban, állítólag még jobban élenkít, mint a kóla vagy kávé önmagában. Én azért nem jutottam idáig...
Az előző cikkemben már egyértelművé tettem, hogy kismamaként pénzügyileg mennyit számít egy jó időben megválasztott egészségbiztosítási ellátás. De vajon abba belegondoltak-e már, hogy mindez mennyibe kerül Önöknek? Először is azzal mindenkinek tisztában kell lennie, hogy ma Magyarországon a…..
hogin 2016.04.15 10:38:40
Tisztelt "Szakértő" Úr!

Sajnálatos módon az Ön cikke a jelenlegi formájában azt állítja, hogy egy átlagos kismama 2 év munka után megy el szülni és azt a hangulatot kelti, hogy egy átlagos kismama csak élősködik az államon. Teszi ezt annak ellenére, hogy ma Magyarországon nem születik elég gyerek, a munkaadók felfogásában egy terhes vagy kisgyerekes anya csak kolonc, mert nem tud a végtelenségig túlórázni, állandóan rendelkezésre állni, és még hiányzik is, ha beteg a gyerek. Az Önhöz hasonló "szakértőknek", újságíróknak éppen azon kellene munkálkodni, hogy ezeket a tendenciákat felszámolják és sikerüljön a szemléleten változtatni.

Bár Ön állítólag szakértője a területnek, felvilágosítom, hogy ma egy átlagos nő kb. 30 évesen, - attól függően, hogy van-e felsőfokú végzettsége - legalább 7-12 év munka után kerül olyan helyzetbe, hogy elmehessen szülni, így nem fordulhat elő, hogy ilyen keveset fizet be, mire elmegy. Ha pedig valakinek módjában áll két év után szülni, és hajlandó a fiatal éveit egy sokkal felelősségteljesebb életre cserélni, a karrierjének építését lényegében elhalasztani, azt nem megbélyegezni kellene, hanem támogatni.

Az Ön állításával ellentétben 1-2 év munkaviszony után egyáltalán nem jellemző ilyen nagy összegű jutalom sem, ilyen legfeljebb hiányszakmában, nagy cégnél fordulhat elő, az átlag magyar cégek semmire se becsülik a munkavállalókat, főleg nem egy pályakezdőt.

A feltételrendszert pedig igenis egészében kell vizsgálni: nem csak azt az elemet kiragadni, hogy a magyar TB milyen ellátást ad, hanem azt is megnézni, hogy a keresetkiesés és a gyerekvállalással járó plusz költségek milyen szintű terhet jelentenek egy átlag magyar családnak és milyet egy külföldinek, a családok milyen más elérhető segítségre számíthatnak, az anyukának van-e reális lehetősége visszamenni dolgozni a különböző rendszerekben, stb. és mindezeket összevetve lehet megalapozott következtetésekre jutni.

Az Ön cikke szövegezésében azt a látszatot próbálja kelteni, mintha szakmai igénnyel íródott volna, valójában azonban csak a hangulatkeltésre, a gyerekvállalással kapcsolatos társadalmi ellentétek szítására, elmélyítésére alkalmas...
Valami szétcsúszott. De nagyon. Először: sebesség. A játék iszonyú lassúvá válik 19.00 és 22:00 között. Ezalatt a három óra alatt annyian lépnek be, mint előtte 19 óra alatt. Természetesen már megtettük a megfelelő lépéseket, hogy a játék gyorsabb legyen és kevesebbszer…..