Regisztráció Blogot indítok
Adatok
e-könyvtáros

0 bejegyzést írt és 9 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Kedves Barátaim az Úrban,  A nyáron főleg gyerekkönyveket faragtam, és sikerült pár érdekes felfedezést tennem, amelyek talán érdeklődésre tarthatnak számot. Kezdetben vala az inDesign Arról nem tudok beszámolni, hogy  az Adobe tördelőszoftvere milyen, vagy milyen vele dolgozni. Feltételezem,…..
Subba Oroszkrém torta 2014.01.29 14:01:00
Sosem fogy el ..
e-könyvtáros 2014.01.29 09:40:15
Kedves Olvtársak,  úgy látszik lement rendben az amerikai premier, és ismét felkerültünk a civilizáció térképére, a karácsony nagy slágere a Kindle Paperwhite immár a szokásos módon rendelhető Magyarországra. ÁFÁval, de tok nélkül 203 dollárért, tokkal 271 dollárért…..
e-könyvtáros 2013.01.25 06:55:30
@Dworkyll: Hmm, valóban, figyelmetlen voltam. Viszont furdal a kíváncsiság: Ez a nemzetközi változat hardware-ben is különbözik az USA-tól, vagy csak a leltár miatt más a neve?
Intro Volt már néhány gyakorlatorientált poszt arról, hogy aki konvertálni akar, az miként tegye. Hogyan csináljon mobipocketet, vagy epubot. A pdf-fel talán mindenki elboldogul inDesign nélkül is. A forrásokat azonban egyszerűbb szövegszerkesztővel szerkeszteni, ezért most megosztanék pár ötletet…..
UPDATE: A holnapi meetup részletes helye és programja az alábbi linken olvasható. Viszont műsorváltozás is van, az első blokk előadói passzoltak, ezért rendezünk helyette egy kis fakultatív "kütyüsimogatást". Ami biztosan lesz: Kindle Gen2 és LatestGen, Koobe Junior, iPad,…..
e-könyvtáros 2010.11.03 17:14:34
@Dworkyll: Hát ennek a puha DRM-nek sem sok értelme van, védelmet nem nyújt (egy nem hozzáértőnek is kb 1 másodperc kivenni a html szöveget belőle), viszont nekem pl. ADE nem olvassa, csak üres lapok vannak, ugyan ez van az olvasón is.
Nosza, regisztrálok az adobe-n, (chrome alatt nem megy persze), meglepő kérdések munkahelyemről.
De a könyv továbbra is olvashatatlan....
Mi ilyenkor a teendő még?
e-könyvtáros 2010.11.04 13:56:32
@Dworkyll:
"100 ficcsből nem jön ki két kicsi vagy egy nagy túró rudi. Csak mondom ;-)"
Sőt, egyharmadnyi megállót tudok buszozni ennyiért. Ugyanakkor az oldalankénti 11Ft nem is olyan kevés, számold ki mennyibe jönne ki így a Lenin-összes :)
E-könyv olvasók Radar! 2009.10.04 23:33:00
Közkívanatra itt egy poszt, semmi másért, hogyha valaki más témához nem illő anyagot  talál a hálón, itt megoszthassa. A legjobbakból posztot fabrikálunk. Előre is köszönöm, a többi olvtárs nevében is. UPDATE: új megjelenéseket, érdekes könyveket a Könyvradaron…..
e-könyvtáros 2010.09.24 12:39:17
@Komavary:
Ez tényleg sírós.... És ők a magyar e-könyv jövői:
" Egyébként két formátumot használunk majd első körben: készítünk egy PDF-et (amit számítógépen vagy bármilyen PDF olvasóval ellátott készüléken tudsz megnézni), valamint egy ePUB-ot. Ezt ugyancsak megnyithatod akár a számítógépeden is. Ez ugyan nem olyan szép, viszont kisebb helyet foglal, mert az e-olvasókra van optimalizálva és gyorsabb benne lapozni."
Ennyi a különbség a pdf és az epub között...