Regisztráció Blogot indítok
Adatok
Mózsi bá (törölt)

0 bejegyzést írt és 433 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Nívó Így spórol a magyar állam 2012.07.06 14:40:00
...avagy amikor a spórolás többe kerül, mint a probléma megoldása. Előre elnézést kérek, ha nem a megfelelő szakszavakat használom, a posztnak egészségügyi vonatkozása is van, én meg nem értek hozzá, de nem is ez a lényeg. Szomszédasszonyt utolérte a baj: porcleválás van a…..
Mózsi bá (törölt) 2012.07.07 07:10:30
@Karl Friedrich Drais der Freiherr von Sauerbronn: Gondolom, utánaszámoltál, ezért nyilván úgy van. Én inkább onnan közelíteném meg, hogy helyes dolog-e, ha valaki épp táppénzen van, vagyis fizetése 60%-át kapja éppen, aminek felét gyógyszerekre költi, s akkor napi két szakorvosi vizsgálatért 600/nap forintot fizet. Szerintem ez a gyakorlat helytelen.
Mózsi bá (törölt) 2012.07.07 09:19:32
@saravad: Nem tudom, mit hívsz populista demagógiának, de mivel a normális, kultúrált vitapartner vagy, vágjunk bele, lehetőség szerint rövidre fogva. Nyilván nem emlékszem mindenre jól, de mintha az mszp 2006-ban kampányolt volna azzal, hogy nem lesz vizitdíj, vagy talán receptdíj. Ennek ellenére lett vizitdíj. Értelemszerűen a fidesznek hatalmas győzelem volt a vizitdíj népszavazáson való eltörlése, ami előre borítékolhattunk, hisz senki sem akar fizetni olyan feltételek mellett, ahogy az a gyakorlatban működött. Vagyis: ha van 4 beutalód szakorvosi vizsgálatra és teszem azt valami csoda folyományaként egy nap alatt el tudod intézni e 4 szakorvosi viszgálatot, akkor 1200 forintot metéltek le rólad. Ez nagyon nincs rendben. És most is tartom azt a véleményemet, hogy az embereknek világosan meg kéne mondani, mi a helyzet, illetve a helyzet kezeléséhez szükséges intézkedéseket is be kéne mutatni, még bevezetés előtt. A tiszta beszédből vélhetően sokan értenének. Remélem...
Mózsi bá (törölt) 2012.07.07 10:02:12
@huncut: Nem. Ezt spec. tanusíthatom, de nézz utána. Háziorvosnál fizettem 300-at és utána aznap a szakrendelésen is, tehát ez 600. Vagyis nem napi egyszer. Politikai kérdésekbe viszont nem kívánok belemenni.
Ó, azok a csodás 80-as évek...Lehet, hogy a korom miatt, de lehet, hogy csak ebben a témában való tudatlanságom miatt eddig nem tudtam az 1980-as évek egyik "forradalmi" divatcégéről, az Apple Clothing Line-ról. Igen, arról a bizonyos Apple-ről van szó...Napjaink egyik legnépszerűbb…..
Mózsi bá (törölt) 2012.07.06 21:38:14
Dánielnek fél év alatt nem sikerült elérnie, hogy előző biztosítója, a Uniqa normálisan kitöltse az adatait a Központi Kárnyilvántartóban, azaz felvigye, hogy megszűnt a szerződésük. Ezért aztán új biztosítója, a KÖBE egy hónapja felmondta a kötelezőjét, minthogy nem…..
Csapj fel te is pénzügyminiszternek! Szavazz arról, hogy hol változtatnál a gazdaságpolitikán? Állíts fel egy alternatív költségvetést! Mely adókat és kiadásokat növelnéd, vagy éppen csökkentenéd? Persze úgy, hogy a költségvetés egyensúlya fennmaradjon. Az alábbiakban…..
Mózsi bá (törölt) 2012.06.30 21:36:35
@ccactus: "- Számlával 120, száma nélkül 100. Hogy kéri?
- Természetesen számla nélkül..."
Miért engedik, hogy ez megtörténjen? Természetesen a problémát azonnal meg lehetne szüntetni. Csak nem akarják. A kiskapuk bele vannak kódolva a rendszerbe, mert így lehetőség adatik a csalásra. És nem az általad emlegetett 100ezres szinten. Ugye érted?????
RZA nagy kung fu rajongó hírében áll, Eli Roth-szal ötleteltek egy sort, ebből szépen megszületett egy forgatókönyv. Quentin Tarantino bepattant a produceri posztra, majd együtt meggyőztek még néhány színészt a véres, "bunyókban" gazdag őrületesen nagy szórakozásnak látszó…..
Gréczyblog Gyurcsány-Bajnai 2012.06.29 07:33:00
Két napja az a sztori, hogy hogyan is van egymással Gyurcsány Ferenc és Bajnai Gordon. Mikor és hogyan találkoztak, miért vesz, vagy nem vesz részt egy rendezvényen egymás társaságában Magyarország két volt miniszterelnöke. Kezdődött a Horthy-konferenciával, folytatódott egy…..
Bizony, nagy hír, hogy elérhető immáron (hétfő reggel 8.48 óta...) a hivatalosan ma rajtoló m3D műsora. Ugyanakkor kaptunk mi is egy levelet, amely némi kritikával illeti a csatornát, az előzményeket. Szerkesztve közöljük Tóth Gergely szakmabéli észrevételét, a vélemény nem…..
Mózsi bá (törölt) 2012.06.26 06:46:19
@dr. nomac: Láttam.
A brit NME zenei lap idén lett 60 éves, amit egy olyan listával ünnepelnek, ahol összeszedték az újság indulásától készült legjobb dalokat. A 20-as listán mindössze két zenekar szerepel egynél több számmal, ők pedig a nyáron Budapestre is ellátogató Stone Roses illetve a Beach…..
Mózsi bá (törölt) 2012.06.24 20:03:09
@Malachi: "...mittudomém, úttörő hangzás,..." utat lehet törni ezzel a primitív zajjal, amit az úgynevezett első helyezett zene címszó alatt az úgynevezett műértők fülébe fingik.
Félrefordítások Szakács f-fel 2012.06.23 10:56:00
Marika felvetése volt már téma: Nem is igazán félrefordítás az, amiről írni szeretnék, hanem egy televízióban hallott dolog, amire - függetlenül attól, hogy nem tudok angolul - még én is felkaptam a fejem: Valamelyik Gordon Ramsay főzős műsor szólt a háttérben. Ezekről…..
Mózsi bá (törölt) 2012.06.23 21:59:56
@lehuto: Bocs, talán rosszul fogalmaztam. Azt akartam érzékeltetni, hogy ez esetben nem olyan "durva" nyomatékosító partikula az általad is emlegetett szó, mint amilyennek hangzik. Szóval inkább "baromi finom", mint "kibaszott finom", jelen műsor láttán. Mivel nem a társaságodról, vagy esetleg az én, még esetlegesebben a mások társaságáról, hanem egy tv műsorról volt szó, azért bátorkodtam megjegyezni, hogy bizony ebben a szövegkörnyezetben ez lenne a helyes fordítás. Egyébként az általad említett jelzők nélkül is lehet jó, sőt, baromi jó egy társaság. Sajnálom, hogy te halottnak titulálsz nagyszerű összejöveteleket. Ez persze nem engem minősít... Köszi az észrevételt.
Mózsi bá (törölt) 2012.06.24 05:57:21
@Leiter Jakab: Kedves Jakab, "kurvára" elolvastam amiket írtál és természetesen a "kibaszott" blogon is úgy kommentelek, hogy tájékozódom. Kérlek, ne hazudd, hogy nem így van, mert nem szeretem a hazugságot. "Véleményes hétvégét" neked is.
Mózsi bá (törölt) 2012.06.24 09:43:51
@Leiter Jakab: Legyen hát vadász, meg vadász. Oszt jól megaszondtuk.
Tisztelt Blogszerkesztő! Rendszeres olvasója vagyok a blogodnak. A posztokkal nem minden esetben értek egyet - de ez nem is szükséges -, a hozzászólásokon jókat derülök vagy morgok. Tisztelet a kivételnek egyesek olyan lelki sivárságot árulnak el magukról, hogy nincs kedvem ebbe…..
Mózsi bá (törölt) 2012.06.23 19:52:08
Na, akkor szemezgessünk: "Szerintem néha inkább az irigység miatti frusztráltságukat vezetik le egy két hozzászólással.". Szerintem meg nem, szóval szerintem nekem van igazam.
"Vagyis elábrándoznak, hogy de jó lenne egy intim részt is tartalmazó masszázs, de vagy nincs rá pénzük, vagy nincs rá merszük és a ...... anyjukat, akik mégis megteszik!". Szerintem meg egyáltalán nem, szóval szerintem nincs igazad, mert az megintcsak nekem van.
"Nem szeretek például horgászni, de nem is röfögök bele a horgászok blogjaiba." - Azért, mert te nem szeretsz horgászni és emiatt nem írsz a témával foglalkozó blogba, ugye más horgászni nem szerető emberek még írhatnak a témával foglalkozó blogba? Ugye, nem kötelező nem írni olyan blogba, amelynek témáját nem gyakorloja a "lyuzer"?
"És igen a nemi szerv és környéke, ugyanolyan része az emberi testnek mint a többi." - Hány éves vagy, hogy erre rájöttél? Ha nem írnád, hogy van párod, akit masszőrökkel csalsz meg, akkor azt hinném, korodnál fogva még nem is járhatnál "ilyen" helyekre.
"Mint ahogy a fodrászt sem kezdem simogatni." - A fodrásznak is azért fizetsz, hogy kirázza neked azt, amitől normál esetben kirázná a hideg?
"A páromon kívül jól esik mástól is a simogatás, kényeztetés." - Te választottad őt párnak. Most pedig titokban megcsalod. Fizetsz hivatásosoknak.
"Megcsalni mégsem akarom és szerintem a masszázs ebbe belefér." - Nem fér bele, bármennyire is akarod igazolni saját buta gondolataiddal ezt az állítást. A tények: fizetsz egy szexért. Azért, mert másként nem kapnál. És ha valaki azt mondja neked a sztori hallatán, hogy "te szerencsétlen", akkor nem fogod tudni, miért mondja. Te... Szerencsétlen...
Lehet, hogy a pártokat már mindenki megutálta, a választásokra a legtöbben mégis elmennének. És ha már ott vannak, várhatóan még nagyobb arányban szavaznának a kormány ellen, mint ami a legutolsó közvélemény-kutatásokból elsőre látszik. Ezt fordíthatná meg esetleg az…..
Mózsi bá (törölt) 2012.06.22 21:35:44
@kúrórudi: A címed kértem, tökös gyerek. Gyáva vagy? Nagyon menőn lököd a dumát? Írtam, lehetőséget adok neked arra, hogy pacekba mondd. Dehát gyáva, szerencsétlen kis kakihuszár vagy. Nos. Írod a címed? te szerencsétlen kisfiú:)
Mózsi bá (törölt) 2012.06.22 21:42:46
@kúrórudi: Nem látom a címed, sulinetes. Pedig milyen menőn nyomtad itt. Név és cím nélkül. Ha azzal kellett volna nyomni, meg se mertél volna mukkanni. Nos, írd a címed. Ismét lejegyzem, hogy lehetőséget adok neked az arcba mondásra. Utána megtudod az én címem is. Gyáva kis kuki:) Te, szerencsétlen:)
Mózsi bá (törölt) 2012.06.22 21:44:58
@szanalmas: Az enying az nem cím. Nem név. Szóval kérem a neved, meg a címed, kis csíra. Vagy félsz megadni? Ostoba, gyáva sulinetes:) Szóval úgy írom, ahogy az oviban írták neked, bár vélhetően akkor sem értetted: neved? Címed? Úgy sem írod be, te kis fostos:)
Igazi hétköznapi nagyvállalati mélysuttyósággal találkozott Balázs a T-mobile-nál, amikor ellopott telefonja után eredt. Első körben a számok letiltásán kívül nem segítettek, de az igazi horror akkor jött, amikor csodával határos módon megtalálta a telefonját a józsefvárosi…..
Mózsi bá (törölt) 2012.06.19 22:25:27
@igazságos: Nálam 60 a limit, úgyhogy 55-ben egyezzünk ki. Remélem, ennyire Te is rugalmas vagy:-D
Mózsi bá (törölt) 2012.06.19 22:27:37
@Dr Jozef Vengloš: Ha a telefon csak 80-at ér, hát legyen benne 160 rugóért lebeszélhető perc. Szerinted akkor már megéri? Éljenek a lebeszélhető percek, mert így akkora biznisz a dolog, hogy hihetetlen:)
Mózsi bá (törölt) 2012.06.20 06:25:14
@Dr Jozef Vengloš: Ha Neked nem éri meg, és nekem sem, akkor minimum ketten vagyunk egy "ellen". Sokszor láttam már, hogy épp az vesz csúcstelefont, akinek nincs rá pénze és azért ugrik bele ilyen konstrukcióba, mert akkor úgymond "nullásan" hazaviheti a cuccot. Olyan ez, mint a svájci hitelek kihelyezésének aranykorában az autóvásárlás. Megérdemled te azt a Passátot, csak hat misi, nullásan viheted!
A benzinkútkezelő meg tényleg elhitte, hogy jár neki (talán még meg is érdemelte volna). De ez nagyon OFF.
Mindenesetre aki így vesz telefont, az gyakran szívja a fogát a két éves futamidő alatt, illetve a végén, mikor már sz@rt sem ér a cucca...
Fodor Gábor Temetetlen halott 2012.06.16 19:18:00
Ez a címe Mészáros Márta filmjének, amely Nagy Imre életéről szól. Ma van 23 éve annak, hogy a rendszerváltás szimbolikus eseménye, Nagy Imre és mártírtársainak újratemetése, lezajlott. Ma van 23 éve annak is, hogy a mai miniszterelnök bemutatkozott az ország nyilvánossága…..
Mózsi bá (törölt) 2012.06.17 09:05:53
Kedves Gábor! Nagyon OFF lesz, amit írok, de remélem, azért végigolvasod. Teljesen rendben van, hogy állampolgárként kritizálsz egy közszereplőt, egy miniszterelnököt, egy embert, akihez talán valamikor baráti szálak is fűztek. De az nincs rendben, hogy mindezt most teszed. Leírom, hogy szerintem miért nem helyénvaló. Rendszerváltáskor az MDF-re voksoltam, és bár nem sokkal később megbántam döntésem, de mai eszemmel úgy gondolom, mégis vállalható lépés volt. Következő alkalommal sz SZDSZ-re szavaztam, melynek Te akkor már oszlopos tagja voltál, a plakátokon Ungár Klára és Kuncze Gábor mellett ott voltál. A szavazatomat azért kaptátok, mert az szdsz volt a legharcosabb antikommunista abban az időben. Úgy gondoltam, ha hatalomra jutnak, törvényekkel kikényszerítik, hogy a régi pártállami vezetők, tisztségviselők soha többé ne juthassanak még a hatalom közelébe sem. Erre mi történik? Az MSZP, nyert és bizony képes lett volna egyedül is kormányozni, de az SZDSZ-nek véleményem szerint ekkor már az volt a legfontosabb, hogy hatalomba kerüljön. Ezzel aztán szépen legitimálta az MSZP kormányt és a régi pártállami vezetőket. Mi lett a nagy antikommunista formációból? Te persze ott maradtál. Perdig meglátásom szerint az lett volna a helyes, ha azonnal kilépsz és nem veszel részt ebben az összeborulásban, amelyet én sima árulásként éltem meg. Utána jött a fordulat és 2002-ben a visszafordulat. Az emberek leváltották Orbán Viktort és kormányát, visszatért az MSZP. 2006 után szerepet vállaltál egy olyan kormányban, melynek miniszterelnöke "hazudtunk éjjel, hazudtunk nappal és közben nem csináltunk semmit" szlogennel "nyerte" meg a választásokat. Neked ezzel sem volt bajod, nem volt lényeges,
"Annyival vagyunk túl az ország lehetőségein, hogy azt, mi azt nem tudtuk korábban elképzelni, hogy ezt a Magyar Szocialista Párt és a liberálisok közös kormányzása valaha is megteszi." - Tehát ebben az SZDSZ-nek is vastagon szerepe volt. Annak az SZDSZ-nek, amiben Te is benne voltál. És ez még csak a vég kezdete. Orbán Viktor kétharmadáért épp az előző ciklus felelős, mert az embereket egyszerűen belelökte a FIDESZ karmaiba". Ezután pedig jött az a plakát, hogy van-e - fenetudja hány -SZDSZ szavazó? És az "összeborulás" a Dávid Ibolya féle MDF-el. Szánalmas vergődés volt. Miért is? Hogy bekerüljetek a parlamentbe. Hangsúlyozom, szubjektív vélemény, de úgy láttam, kizárólag ez volt a motiváció.
És akkor egy kis adalék 1989-hez képest, innen ON a téma: Ázsia ugyebár... A rendszerváltás előtti időszakban gyakorlatilag szitokszó volt a Samsung, Vagy az LG (akkoriban talán Gold Star). Manapság a minőséget jelenti és pokolian erős versenytársa a Japán cégóriásoknak. Miért is ne kéne nyitni errefelé? Vagy említsük Kínát? Azt az országot, amely húszegynehány esztendővel ezelőtt romokban hevert, ma pedig szuperhatalmi státusza van? Tudod, változik a világ. És az a baj, Gábor, hogy mindezt nem írtad bele a blogodba. Hogy a változó krülményekhez igazodva igenis ktelező nyitni olyan országok felé, amelyek valaha semmik voltak és amelyek vitték valamire.
És haragszom Rád Orbán Viktor túlhatalma miatt is.
Ismét szubjektív vélemény (mint ahogy a korábbiak is azok voltak), de épp a felsoroltak miatt nincs jogod kritizálni Orbán Viktort.
Tisztelettel: Mózsi bá.
Mózsi bá (törölt) 2012.06.19 07:49:50
@Fehérwinnetou: Bocs, csak most láttam, hogy reagáltál a "reagálásomra". Saját, szubjektív véleményem írtam, amiben az is benne volt, hogy Fodor Gábort Orbán Viktor kétharmada miatt sem szeretem, mert ebben a mai kétharmadban pártjának és koalíciós partnerének tevékenysége, vagyis Fodornak személyes felelőssége is benne van. Nem kérdőjeleztem meg Fodor Gábor megállapításait, csak arra hívtam fel a figyelmét, hogy talán nem helyes, ha mindezt épp ő (Fodor) teszi.
Hozzászólásod korrekt volt, köszi. Szép napod legyen.
  Mindegy, csak fizessen lehetőleg minél többet mindenki, aki Budapesten él, dolgozik vagy épp turista minőségben tartózkodik a fővárosban.  A dugódíj már régen terítéken van, most újabb Tarlós-verzió került elő, a hídpénz. Lehet, hogy mégiscsak belenézett valaki a…..
Mózsi bá (törölt) 2012.06.18 20:24:23
@Chicano: Akkor meg kéne toszni őket:-D
  A közelmúltban egy – a személyautóval közlekedőket jelentősen érintő – változást már bevezetett a Kormány, míg egy másikat 2013 nyarára prognosztizáltak. Idén már megszűnt az 1 750 forintba kerülő négynapos autópálya matrica, így aki csak alkalomszerűen használná…..
Mózsi bá (törölt) 2012.06.16 08:11:29
@subtotal: "Svájci mintájú, éves úthasználati díjat bevezetni a személygépjárműveknek. Magyarországon üzembe helyezetteknek kötelezően, akár a gépjárműadóval együtt beszedve." - Nagyon nagy ötlet. És ha már ilyen okosságokat tudsz, akkor arra nincs ötleted, hogy svájci mintájú fizetéseket miként lehetne bevezetni? És ugyebár teljesen jogos beszedni a suzukis papától a lét, aki néha kimegy mamával a temetőbe "ótóval", s a kocsijában 20 év után 16ezer kilométer van.
Gratulálok a bölcs hozzászóláshoz. Ilyen realitásérzékkel még kormánytag is lehetsz.
Nesze!szer Cindy, görkori nélkül 2012.06.10 18:22:00
   Fiatalokat megszégyenítő formában van a 46 éves Cindy Crawford! Az S Moda júniusi divatanyagában harcos amazonnak állt és megvillantotta szexi, hosszú lábait. A fotósorozatot Alan Gelati készítette, amelyben Cindy többek között Mugler, Alexander Wang,…..
Mózsi bá (törölt) 2012.06.11 08:57:36
Sorkizárt Dj Sehereparazita 2012.06.09 16:40:00
Sehi csak ugrál, hogy izguljanak a tilinkók, a klub tulajának meg van pénze. A produkció minősíthetetlen, ezért ezzel a showműsorral nem sokáig fog tündökölni. Azért tartom parazitának a volt valóságshow szereplőjét, mert rátelepszik a médiára és kiszipolyozza belőle az…..
Pár hónappal azután, hogy a válság kipattant, néhányan hirtelen felidézték a modern keynes-i közgazdaságtan egyik elemét, a takarékossági paradoxont: ha mindenki spórol, a gazdaság összeomlik. (A képen: Van képetek éppen most visszafogni a költekezést, később így sokkal…..
polskifoci Boniek beszólt Latónak 2012.06.06 16:38:00
A magyarok és a lengyelek lelki rokonságának mi sem ékesebb bizonyítéka – de legalábbis az egyik a sokból –, hogy az ország két valaha volt legjobb futballistája nem jön ki egymással. A most 56 éves egykori AS Roma- és Juventus-játékos, a 82-es vébén bronzérmes…..
Mózsi bá (törölt) 2012.06.07 06:50:14
@Pienaar: Örülök, hogy nincs gáz a fejemmel. Téged meg Isten éltessen:)
Réges-régen kiváló feliratok és szinkronok híján az ember fia gyakran futott bele hangalámondásos filmekbe. Megvolt ezeknek is a bája, sőt VHS-en ezerszer néztük végig a rettentően rossz képminőségű alkotásokat, ahol a tisztelt fordító monoton hangon darálja szövegét. Íme…..
15 év telt el az első Men in Black-film óta. Az akkor váratlanul érkező, és sikert arató történetnek nem hittük volna, hogy lesz még folytatása a sokkal gyengébbre sikerült második rész után. Azt kell mondjam, közel másfél órát mindenképp megért az életemből a harmadik…..