Regisztráció Blogot indítok
Adatok
Mamb

0 bejegyzést írt és 2 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Munkahelyi stressz   Hogyan ismerhető fel a munkahelyi stressz, és mit tehetsz ellene?   A munkahelyi stressz felismerése... A stresszel (azon belül a munkahelyi stresszel) kapcsolatban az egyik legnagyobb probléma, hogy nem…..
Mamb 2010.09.24 10:13:17
@gurken: Engem is hasonlóan neveltek, mindig a legtöbbet kell kihoznom magamból és a munkahelyemen is a legtöbbet nyújtom, ám a főnök pár hónapja a létszámleépítés rémképével fenyeget és sajnos ő az a típus aki a személyes érzései, érzelmei alapján választja meg a munkatársait és nem a szakmai hozzáértés alapján. Sok remek kolléga került már lapátra, míg a munkahelyen belüli baráti köre sértetlen, pedig ők (talán e kiváltságos helyzet hatására is) fele annyit teljesítenek.

Volt már szakmai témában összetűzésem a főnökkel, így ki tudja, hogy mennyire biztos a munkám. Korábban szerettem ebbe a barátságos közegbe bejárni, de mostanság már csak keserű szájízzel és sóhajtozásokkal lépek be a liftbe. De a sors úgy hozta, hogy az ebédszüneti Youtube nézelődés közben ráakadtam egy vicces videóra, melyben Mucsi Zoltán (általam nagyrabecsült színművész) ordas káromkodás közben egy Sedatif PC nevű homeopátiás készítményt szorongat. Utánaérdeklődtem mi ez és pár nappal később vettem belőle.

Mondanom sem kell, szerencsére jobb. Persze a kirúgástól ez sem óv meg, de legalább segít, hogy kikapcsoljak és ne rettegjek tőle. Szerintem neked is érdemes lenne utánanézned vagy ennek, vagy egy hasonlónak (vagy csak simán a videónak, egy jó nevetés is sokat segít a szürke hétköznapokban)! :)
Mamb 2010.09.29 11:31:30
@jonathan00: Azért ez közel sem olyan egyszerű, mint ahogy azt leírod. A szomszédom is így tett fél évvel ezelőtt és azóta is munkanélküli, pedig jól képzett és alaposan van szakmai tapasztalata. Ebben a gazdasági helyzetben egész egyszerűen felelőtlenség úgy otthagyni egy munkahelyet, hogy nem biztos a folytatás, ráadásul olyan magas a munkanélküli ráta, hogy örülhet az aki még nem vált azzá...

Nem csoda, hogy még a legjámborabb munkahelyen is rettegned kell. Nem a szívózó főnök vagy a rohadék munkatársak miatt, hanem mert könnyen lehet, hogy a következő hónaptól már nem lesz meg a munkahelyed... bekebelezi egy nagyobb vállalkozás, vagy csak simán csődbe megy.

Szóval okosabb döntés inkább maradni és valamivel kezelni a stresszt.

@tramcrash: Látom ez is majdnem ugyan az, mint a Mucsis filmek! :D Jót nevettem ezen is, bár a művészúr képességeit ez nem múlja felül! :)