Regisztráció Blogot indítok
Adatok
dobozosgourmand

47 bejegyzést írt és 40 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Legalábbis köretként. Nemrég még szilárd meggyőződésem volt, hogy a toplista így fest: A krumplit megfőzzük, elnegyedeljük, majd olivaolajon kicsit előpirítjuk és friss rozmaringgal összeforgatva néhány percig tovább pirítjuk.A krumplit megfőzzük, kockára vágjuk, majd…..
dobozosgourmand 2008.07.15 10:50:50
Grave, valami gond lehet a Flash lejátszóddal, mindenesetre itt egy közvetlen link: www.youtube.com/watch?v=17ut-qI1rq4 (Clawfinger: Don't wake me up, de csak a refrén miatt).

A reggeli flexelés amúgy zseniális szokás vidéken, mindig úgy képzeltem, hogy elővesznek egy 1.5 méteres 'coloscsövet, aztán ki van adva az ukász, hogy estére ezt le kell flexelni 20 centis hosszra.

Flexelős klip nincs, de Benassi bevezet a flexelés kemény világába: www.youtube.com/watch?v=e8w98WZ_pcw
dobozosgourmand 2008.07.15 10:52:59
Az, hogy prémium minőségű termékekhez prémium árcédula jár, azt a Dobozos Gourmand is elfogadja. Azt viszont nem érti, hogy miért kell neki többet fizetnie - mármint sokkal - csak azért, mert magyar.Tegnap gourmandunk beugrott a budaörsi Tescoba pár dologért és ha már ott volt,…..
Dobozos Gourmand Dolce Gastronomia 2008.02.16 17:06:00
Véletlenül botlottam bele úgy három hete Budapest egyik új olasz delikáteszébe a VI. kerület Király  utcán sétálgatva a Nagymező utca és az Erzsébet körút között, ma már célirányosan mentem arra. Maga a bolt két főbb részből áll, egy delikáteszből és egy emeleti…..
Dobozos Gourmand KFC-s kaja 2007.08.27 14:34:00
Érdekes cucc a KFC-s kaja. A barátaim leginkább "purgálószerként" tekintenek rá, azaz ha szeretnének egy alapos tisztítókúrán átesni, első körben a KFC-vel próbálkoznak. Valószínűleg acélból van a gyomrom (a hordó alakból következtetve feltétlenül), mert bár egy…..
Tegnap délutánra az összes, hm, könyököm tele volt a dobozos kajákkal, a munkával, belvárosi parkolóhelyvadászattal, így bent hagytam a cégnél a kocsit, taxiba vágtam magam és Rettenetes kolléga ajánlásával felkerestem az Azték Choxolat! csokiboltját. A helyet elég kalandos…..
dobozosgourmand 2007.11.15 07:38:52
Zezse, kicsit utánanéztem, a Gruyére tényleg svájci sajt (sőt, eredetvédett AOC), de a franciák is hajlamosak így címkézni a sajtokat, bővebben en.wikipedia.org/wiki/Gruy%C3%A8re_(cheese)

Persze nyilván nem ez a kérdés, hanem a hozzáállás. Még ha biztos is vagyok a dolgomban, senkinek sem jó, ha megpróbálom lealázni az ügyfelet - egy vélt vagy valós tárgyi tévedést is ki lehet javítani tapintatosan és kedvesen. T. Nagy Tamásnak pedig kellene számítson az eladói hozzáállása, mert Budapest rendszeres gourmet vásárlói köre nem olyan borzasztóan nagy, néhány ezer (néhány tízezer?) jól körülírható, gyakran kapcsolatban álló emberről beszélünk. Komoly összegeket költök egy évben alatt sajtokra, ha most hároman nem vásárlunk ott, az pontosan 3x(Komoly Összeg)-vel kevesebb, mint amennyit kereshetett volna.

Azt azért hangsúlyoznám, hogy ezt nem kimondottan T. Nagy Tamás Sajtüzletének fikázásának szánom, mert az ottani vásárlási élményem nem volt kimondottan rossz, csak épp nem volt megnyerő, inkább Magyarország általános ügyfélcentrikusságának hiányát kritizálom és arra próbálok rámutatni, hogy ez itt egy market gap. Van igény a jó kiszolgálásra és míg tőlünk nyugatabbra ez a belépőszint és lassan nálunk is javul a helyzet, itt most még nagyon olcsón jó üzletet lehet csinálni abból, hogy jól bánunk az ügyfeleinkkel.
Na, már megint nekiállok egy új sorozatnak, aztán lehet, hogy hamvába holt kísérletként fogok rá tekinteni tíz nap múlva. De hát értetek kedves Olvasók, értetek mindent. Szóval, mi is lesz ez? Pár embernek úgy tűnhet, hogy én nem szeretem Budapestet. Szögezzük le: ez nem…..
Budapest Száksz Napirokkant 2008.01.18 14:34:00
Jó, jó, tudom hogy szánalmas rasszista ostoba buta zsidó szadeszközeli hülye pesti kamasz fasz köcsög szélsőjobbos vagyok. De légyszilégyszi, hadd írjak még! Mai sérültünk szokás szerint a német export egyik zászlóshajójával próbál érvényt szerezni az…..
Kedves Jövőbeli Dobozos Gourmand,A (túl)érett gorgonzola nem alkalmas kéksajt-salátadresszing készítéshez. A végeredmény keserű-hányásízű lesz, amitől keserű leszel és hányásízű lesz a szád.Üdv,  Múltbéli Dobozos..
Háddemintaztacímbenisírtam, a mai ebéd egy majoránnás, rántott csirkemell volt petrezselymes burgonyával, ami összességében 630 forinttal csökkentette a pénzügyi tengerem mélységét (igen, ilyen napom van). Amúgy nem volt vele különösebb gond, bár régi vágyam, hogy egyszer…..
Dobozos Gourmand Vaj vs. margarin 2007.12.17 08:15:35
Az index.hu tegnapi cikkében elemzi a vaj vs. margarin egészségesebb voltát. A szavazás állását elnézve a vélemények megosztottak, szóval úgy látszik csak nálam dől el a vita ott, hogy a vaj finom, a margarin pedig nem az. Arról már nem is beszélek, hogy a vaj nagyjából…..
Nincs karácsony Teszkó nélkül! Legalábbis remélhetőleg nem kerül mindenki utcára pont karácsony előtt vagy nem bénítja meg szakszervezeti sztrájk kedvenc hipermarketláncunkat. Az elmúlt napok besztof teszkós gyűjtésével jelentkezik a Homár a nem sikeres emberek világából. Az…..
Rettenetes kolléga szabin (és házikoszton) van, aminek nagyon örülök, mert végre kipihenheti magát, meg imádom is csinálni az ő munkáját meg az enyémet együtt. Persze az ürömbe mindig vegyül egy kis öröm is, mert fogorvoshoz is megy, legalább nem csak nekem szar az év vége :P…..
Kedves olvasónk, Vera tanácsára ezen a héten az Egészségkonyhát teszteljük. Egyébként a mai napig megdöbbent, hogy vannak kedves olvasóink. Biztos vannak nem kedvesek is, meg kedvetlenek, én akármilyen olvasón őszintén meg vagyok döbbenve :) Szóval. A rendelést péntek este jó…..
dobozosgourmand 2007.12.18 12:42:34
Dobozos Gourmand Biohús, honnan? 2007.12.11 10:56:05
Vagy akár nem is biohús, csak normális hús, az kellene. Szerencsétlenségemre pont egy olyan budapesti piac mellett lakom, ahol nagyon kicsi a választék, a minőség pedig borzalmas. Szárnyasfronton teljesen kész a hely, a csirkemellek szépen barnulnak a pultban, a pulykáról süt, hogy…..
Dobozos Gourmand Santa FoodExpress 2007.12.11 11:02:44
Éppen nem rendelünk a FoodExpresstől, így nem volt első kézből információnk, de... ez teljesen kész. Áldott Update harcsafilé...
Vésztartalék készleteinkből tegnap felbontottunk egy doboz CBA sajátmárkás töltött káposztát és a Globus azonos termékét. Hogyaztakurva, nem kellett volna. A Globus cucca még úgy ehető volt, de a CBA-s, az aztakurva. Nem értem, hogy az események milyen láncolata vezethetett el…..
Lassan tuti, hogy valaki a Tőzsde Ételfutár fizetett ügynökének néz, de a mai kaja is teljesen jó volt. Rántott sertésszelet uborkával, gombával, baconnel töltve, jázminrizzsel (590Ft): Kimondottan nagy adag és ízre is oké. A rizsre túl sok olaj került, így csak 6/7.…..
Tejszínes málnakrémleves (305Ft): Kellemes. Kicsit több tejszín kellett volna bele, így 5/7 pont.Tőkehal kapros, gombás rákraguval, vajas brokkoli, karottás jázminrizs (835Ft). A halat a kajaszállítók mindig elrontják, ez meg az ellenpéldának kiváló, egyszerűen nem volt vele…..
Fotó ma sincs, mert teljesen elmosódottak lettek, így marad a leírás.A sonkába göngyölt csirkemell nyárson, citromos, zsályás pácban cikóriás jégsalátával, joghurtos öntettel 840Ft-ba került - és megérte. A hús kimondottan ízletes volt, csak a szokásos mirelit répáért és…..
Szolidáris vagyok a vasutasokkal, meg lusta is, így fotó ma nincs. Ellenben kaja van, elsőként egy zöldségleves, ami semmilyen nyomot nem hagyott bennem, egyrészt mert semmilyen volt, másrészt meg végigpofáztam az egész leveses részt az ebédből, így annyi maradt meg, hogy volt benne…..
A joghurtos körteleves (305Ft) igen jól sikerült darab, 7/7 pont. Ha rádobtunk volna egy kis tejszínhabot és beleszúrtunk volna egy mentalevelet, bármelyik magyar étteremben elment volna dupla áron. Az egyetlen dolog, amit fel tudnék hozni ellene, az a bonthatatlan csomagolás. Nagy…..
A kulináris beszerzőtúráról térjünk vissza kicsit az eredeti profilhoz, a food critic szerepébe. Lacibácsi Teletála totál kikészített, úgyhogy ezen a héten új szállítót tesztelek, a Tőzsde Ételfutárt. A netes rendelésük kicsit olyan érzés volt, mintha valaki ütemesen verte…..
JoeP szórakoztató barcelonai beszámolóját olvasva találkoztam ezzel a megjegyzéssel: Apropó, croissant. Töredelmesen bevallom, egész eddig nem tudtam, mi az, hogy croissant. Mert az, ami otthon van, az csak formára hasonlít. A szállodában olyan finomat adnak reggelire, hogy…..