Regisztráció Blogot indítok
Adatok
cherryblossom

31 bejegyzést írt és 13 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Első alkalommal véletlenül bukkantam rá egy internetes oldalon a Hellinger terápiára, amit egy közismert lélekgyógyító és problémamegoldó, Soma „mamagésa” ajánlott a honlapján egy segítséget kérőnek. Utánanéztem a dolognak, és úgy találtam, hogy az eljárás Magyarországon is egyre inkább…..
Ha a hölgyet az óra járásával megegyező irányba látod forogni, akkor a jobb agyféltekédet használod.>Ha a hölgyet az óra járásával ellentétes irányba látod forogni, akkor a bal agyféltekédet használod.>>Néhány ember képes arra, hogy mindkét irányt felismerje, de a…..
Bocsánat, amiért eddig nem jelentkeztem, de nagy munkában voltam: a blogom átköltöztettem másik helyre. Ennek több oka is van (legfőképp a blog.hu nem éppen felhasználóbarát használata -pontosabban valószínűleg egy programozó-matematikusnak sem okoz problémát a használata,…..
Boldog Új Évet kíván minden kedves (lelkes) blogolvasójának! :)Vagy ahogy az osztrákok mondják: wünscht euch einen guten Rutsch ins neue Jahr!Bővebb bejegyzés amint visszatártem Pestről! :)..
Az élet Bécsben továbbra is zajlik, bár egyszerűnek semmiképp nem mondható. Nem szeretem, amikor változnak a programok és nem tudok előre tervezni -és most épp ez történik. Ráadásul valahogy "kevés az idő" -ami elég furcsán hangzik tőlem... De már csak 18-at kell…..
Az előző bejegyzésemmel csatlakozom mindazon emberek táborához, akik némasággal tüntetnek a magyar szabad sajtóért, és felháborítónak tartják, hogy korlátoznak minket az egyik alapjogunkban. Teszem ezt mindaddig, amíg a médiahatóség nem tiltja le a blogom csak azért, mert nem…..
        ..
Ön jó néven venné, ha a nappalijába bejönne a szomszéd Pistike távirányítós helikopterével, és lekaszabolná a kristálycsillárt, vagy benyúlna a hűtőbe és megenné a sonkát? Ugye kérdőn nézne? Esetleg akkor is ellenérzései volnának, ha Pistike pár év múlva a kocsiját…..
cherryblossom 2010.12.22 17:02:54
@ruky: a szavazógomb tényleg jó ötlet lenne!
cherryblossom 2010.12.22 17:09:02
@Vörös Herri: sorompó??? kerítés??? vazze, a SAJÁT PÉNZÉBŐL próbálja megvédeni a területét. Komolyan gondolod, hogy őt kell hibáztatni, amiért az anyagi lehetőségeinek megfelelő védelmi rendszert létsíttt? (és nem kivilágított sorompót vagy betonfalat???)
Nem gyilkos csapdát állított. Elzárta a saját területét mások elől. Azért, hogy NE menjen be senki.
LapsiNéha az ember (lánya) jó, néha pedig kivédhetetlen rossz híreket kap. Az elmúlt pár nap (szerencsére) egyetlen rossz hírét pénteken kaptam: lapsi javíthatatlan, és most működik ugyan, de mozdíthatatlan, azaz a mobilitás funkcióját teljesen elvesztette (még szerencse,…..
Kezdem a legelején: TARARARAMM, ELJÖTT A PILLANAT, AMIRE OLYAN RÉGÓTA VÁRTAM!!!!! VAN MUNKÁM!!!!!!! VAN MUNKÁM!!!!!!!!!!! HÁROMSZOROS HIP HIP HURRÁÁÁ!!!!!!!!!!! FELVETTEK!!!!!!!!!!!! JUHÉÉÉÉÉÉÉ!!!!!!!!!! VAN MUNKÁM!!!!!!!!!!!!!! HURRÁÁÁ!!!!Kicsit részletesebben akkor:…..
  de rendesen! Rekord hideg ausztriában a hegyekben (-26fok) és rengeteg hó... (ez olyannyira jelentős, hogy tegnap óta minden interjút a szokásos "könnyen idetalált" kérdés helyett az időjárás megbeszélésével kezdtünk... Ezeket a "small talk"-okat…..
PirosEgy korábbi bejegyzéshez utólag megjegyzem: sikerült visszaszereznem a piros memóriakártyát, ugyan a telefonomban lévő kártyát adtam érte cserébe, DE megvan! :) mármint a piros :) Bár most egyáltalán nem tudok zenét hallgatni (a türkiz lejátszó elromlott, és így a…..
Tuti, ha az embert az interjú után 2 órával visszahívják, hogy jöhet a következő körre.Tuti, ha az embert egy fejvadász felhívja, hogy az eddigin túl talált neki még egy érdekes munkát.Tuti, amikor az ember legjobb barátnője a legféltetteb kincsét felajánlja neked -pedig csak…..
Öffener Bücherschrank Ma hazafele találtam rá az egyik legszuperebb dologra, amit valaha láttam! Nyivános könyvespolc a neve, és szabadon ki-be lehet tenni bele a könyveket! Tahát ha olvasnivalót keresel egyszerűen odasétálsz és körülnézel! És persze, nem a legújabb slágerekkel…..
 már ezektől az év végi plakátoktól..."menekülj a hétköznapok...", "pihenj...", "kapcsolódj ki...", "mindennapok fárasztó forgataga..."Szeretek dolgozni. Mindig szerettem dolgozni. Persze van, hogy elfáradok, van, hogy kimerülök és van,…..
cherryblossom 2010.12.09 17:50:45
@metalheart: egészen hibás a gondolkodásod!
Mert: választhatsz: 1:dolgozol és van pénzed, de fel kell kelni reggel, 2:nem dolgozol, húzod a lóbőrt amíg akarod és csóró vagy. DE EZ A TE DÖNTÉSED, úgyhogy ne panaszkodj érte. Valamit valamiért -TE ezt választottad.

ÉS szánalmas, hogy a magad által elcseszett életed miatt leszólsz valakit -aki szeret dolgozni!

Tudod, én is szeretek dolgozni. Szeretem, hogy van értelme a tettemnek, hogy minden nap új kihívás vár, hogy újat tanulhatok, hogy segíthetek, hogy az adómból jut a gyerekednek oktatásra és nagyiknak kórházra. Hülye picsa vagyok én is? Ha téged ez boldoggá tesz, vállalom. DE ENGEM PEDIG AZ TESZ BOLDOGGÁ, HOGY MINDEN REGGEL KISMINKELVE, CSINOSAN DOLGOZNI INDULHATOK.
cherryblossom 2010.12.09 17:57:34
@GoldenApple: Hónapok óta olvaslak, és imádom, amiket írsz :) csak így tovább :))
ui: engem nagyon érdekelne egy "mit tegyünk, hogy télen ne vízihullának nézzünk ki" bejegyzés :)
KarácsonyfaDecember elsején már nem ciki karácsonyról írni, nem? Csak mert nagyon várom -valahogy a havazás meghozta a kedvem! ÉÉÉS!!! ma bedobtak egy kika katalógust, a címlapon nagy karácsonyfavásár-reklámmal, amire PEti azt mondta: ha ennyibe kerül egy fa akkor igazából…..
Minden énem kibontakozása Mások 2010.11.29 22:32:00
Ma egy (azt hiszem) sokunkra jellemző idézetet találtam..."Ha mindig ugyanazokat az embereket látjuk, akkor a végén életünk részéve válnak. És ha az életünk részéve válnak, végül még bele is akarnak szólni az életünkbe. Hogyha pedig nem viselkedünk az elképzeléseik…..
Már rég írtam magamról és a történésekről, úgyhogy most következzen pár szó :) Hozzáállás (imádom ezt a szót!)“Egyikünk élete sem könnyű. És akkor? Legyen bennünk kitartás, és mindenekelőtt bízzunk önmagunkban. Hinnünk kell benne, hogy tehetségesek vagyunk…..
Minden énem kibontakozása Gyász 2010.11.21 21:20:00
"Elcsitul a szív, mely értünk dobogott,pihen a kéz, mely értünk dolgozott,Számunkra Te soha nem leszel halott,ragyogni fogsz, mint égen a csillagok."A halálban az a legfurcsább, és a leginkább felfoghatatlan, hogy a másik egyszer csak "eltűnik". Nincs többé. És…..
Az emberi élet a lélek-zet vételtől addig tart, amíg kileheljük a lelkünk. Milyen szép a magyar nyelv!„Az emberi élet döntések sorozata, igen vagy nem, kint vagy benn, lent vagy fent. Aztán itt vannak azok a döntések, amik számítanak, szeretni vagy gyűlölni, hősnek lenni…..
Van egy imádság arra, hogy Isten adjon erőt azoknak, akik olyan helyzetbe kerülnek, amit nem akarnak elfogadni. Az ima ereje az emberi természet mélységes ismeretéből fakad; mert olyan sokan gyakran olyan hevesen gyűlöljük a kártyát, amit az élet osztott nekünk; mert sokan…..
A hétvégém szuper volt, ez a pénteki nagyon jó kedvemnek volt köszönhető, bár végig furcsa melankóliában telt, majd hétfő estére ez kitört rajtam, nem tudtam függetlenedni a halottak napjától. (természetesen a kövtkező párbeszéd jónéhányszor lezajlott köztünk: "-van…..
Minden énem kibontakozása Gandhi 2010.10.20 00:28:00
Mára pár Ganghi idézettel készültem, hozzá pedig a végén "rövid" életrajz, mintegy érdekességként. Van olyan idézet, amit jótanácsként érdemes megfogadni, van amit pedig érdemes átgondolni, és ehhez alakítani magunkat."Ha igazad van, megengedheted magadnak, hogy…..
cherryblossom 2010.10.31 12:49:38
@tesz-vesz: Gandhi a béke nagyköveteként hitt ebben, és összességében "nem végzett rossz munkát"...
Emellett az én véleményem szerint bűn nem maradhat büntetlenül, és a büntetés mértékének nem csak a bűn méretéhez kell alkalmazkodnia, hanem elrettentő hatásának is kell, hogy legyen (azaz egy szemért bizonyos esetekben a szemen kívül még két kart és lábat, vagy életet is vennék, pl. pedofilok esetén) De ahogy ez az én személyes véleményem, úgy Gandhié más volt. Másképp gondolkodunk. Ettől még tiszetlem és nagyra tartom, és mindenképp elgondolkodom azon, amit mondott.
cherryblossom 2010.10.31 13:01:23
@tesz-vesz: Egyébként örülök, hogy beleolvastál abba, amit írok, és annak is, hogy van véleményed, még ha az ellenvélemény is :) Köszönöm szépen!
De a politikai jellegű kommenteket moderálom. Nem célom az ilyen jellegű állásfoglalás, mert ez nem egyesít, hanem megoszt. Akiket szeretek, politikai nézettől függetlenül szeretem. És a blogomban ezt a mentalitást szeretném követni.
Az első hír: Csoportosan, hivatalos személy ellen elkövetett erőszak miatt 10 hónap - két évre felfüggesztett - börtönbüntetésre és 300 ezer forint pénzbüntetésre ítélte elsőfokú döntésében a Pesti Központi Kerületi Bíróság Samu Tamás Gergő jobbikos országgyűlési…..
Már elég rég írtam "Az élet Bécsben" című bejegyzést, úgyhogy épp itt az ideje, hogy tájékoztassam a nagyvilágot, hogy mi újság erre :) Hideg van. Nagyon. Általában süt a nap, de ettől még ez már nem nekem való hőmérséklet! Tegnap épp ártatlanul sétálgattunk,…..