Regisztráció Blogot indítok
Adatok
prettybird

0 bejegyzést írt és 2 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
25 éves, főiskolát végzett lány vagyok, Bp-től 60 km-re lakom. Előző munkahelyem februárban veszítettem el, mert " nem tudtam beilleszkedni a munkaközösségbe " = nem lettem a válófélben lévő főnök új barátnője, nem kísérgettem a mondvacsinált tárgyalásaira,…..
prettybird 2010.09.23 17:17:47
@intruderjani:"Egy vidéki (55 km-re pesttől), aki 10 éve "pesten" dolgozik, különböző cégeknél... "

És ezzel a "nyitott" gondolkodással valószínű nem is fogsz sokkal messzebb kerülni "pesttől", de ezzel csak Te veszítesz.

Sokkal többet tanul az ember abból, ha más országokban él, tapasztal, dolgozik, mint egész egyetem alatt.

Nekem összejött külföldön az élet, és vagyunk még egy páran itt ezzel, magyarok. Otthon nem tehetem meg, amit itt megtehetek majd 45-50 évesen, hogy "hátradőlök" és élvezem azt,amiért tisztességesen megdolgoztam.
prettybird 2010.09.23 19:21:56
@Csirke72: Igen, az óriási különbség az, hogy itt, Finnországban nem kell azon gondolkoznom, miből fizetem ki a fűtésszámlát...azon kell gondolkoznom, mikor megyek nyaralni és hova...és van 32 nap szabadságom...

Azzal sem tudok egyet érteni, hogy akinek otthon nem jön össze, annak máshol sem fog,az egyetem után meseszerűen alakult az életem, ami a karriert illeti.De bele is adtam mindent,4 évig tartott.Aztán kivonult a cég M.o-ról.2 év vergődés következett, 6 munkahelyem volt,sehol nem volt olyan munkamorál, hogy egy pillanatig is magaménak tudjam érezni a feladatomat. (korrupció, áskálódás, nyomulós főnök, hazugságok...nem folytatom).

De itt érdekes megtaláltuk a számításunkat, én is, a párom is, és egyre több barátunk van. Ami nagyon jó, hogy megtehetjük,azt, hogy 2-3 havonta találkozzunk az otthoniakkal, mert vagy őket hívjuk meg magunkhoz, vagy mi megyünk haza.

Szerintem aki ilyen modortalan stílusban általánosít, mint itt néhányan, NA, az igazán érezheti csak rosszul magát otthon. Színtiszta irigység, semmi más, mert el szeretne jönni, csak nincs elég bátorsága hozzá.