Regisztráció Blogot indítok
Adatok
Gabin

0 bejegyzést írt és 29 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Mélyen gyökerező, szép népi hagyomány, hogy a mexikóiak úgy dolgozzák fel, úgy építik be életükbe az elmúlás fogalmát, hogy gúnyt űznek belőle, kinevetik, szórakoznak rajta. La Catrina avagy a halál ugyanakkor a mindennapok része, érdekes módon az élet örömeit is…..
Gabin 2011.10.12 08:34:06
@Tom és Jerry fan: Nem csak rokon nyelvek. Mindkét országban spanyolul beszélnek, bár van különbség szókincsben és kiejtésben is, lévén hogy a spanyol hódítók révén került a nyelv oda jó 500 éve és azóta kicsit másképp fejlődött az óceán másik oldalán. És igen, La Catrina a kigúnyzolt halál saját neve, egyébként ott is 'muerte'.
Én gyanakodva méregetem a magyar bor-sovinisztákat, de tény, hogy ilyen bort külföldön még nem ittam (persze külföldön nem is tudok ilyen mélyre meríteni). Van benne valami olyan bátorság, kompromisszummentes „magamnakcsinálom” mentalitás, mint a konyhaasztalon…..
Gabin 2011.07.25 17:53:29
@BZoltan: A hétvégén nagyobb társasággal kóstoltuk és bár szinte mindenkinek nagyon tetszett, egyesek túl édesnek találták, szerintem nem is alaptalanul. Most utánanéztem és látom, hogy 26 g az már félédes kategória - ezt szándékosan nem tüntettétek fel a palackon? Én úgy tudtam, muszáj ráírni a besorolást, ez mégsem így van? Én mindenesetre örülök, hogy van még két palackom, de ezután egy kicsit hátrébb fogom tenni a kóstolósorban.
Gabin 2011.07.27 17:10:37
@BZoltan: Köszönöm az alapos választ. Remélem, érezted az előző írásomon is, hogy nem kritikaként írtam, inkább a kóstolóból fakadó rácsodálkozásból. A bor nagyon jó és ezek után én is jobban fogom tudni, hova pozícionáljam a jövőben.
Néhány héttel ezelőtt kaptunk egy fotót Ausztráliából, amely rádöbbentett bennünket arra, hogy külföldön élő olvasóink, barátaink miért panaszkodnak a számukra is elérhető magyar borokra. A polcon az Egervin Bikavére és a Kunsági Kadarka mellett a Hungarovin St. Stephan's…..
Gabin 2010.10.21 00:38:18
@Tóth Ferenc: Miért exportálnának, ha otthon is elfogy minden? Semmi nem kényszeríti rá őket, amíg az export csak alacsonyabb árral jár, márpedig a magyar bor általános megítélése miatt nem tudják az otthoni áraikat külföldön is érvényesíteni. Nem védeni akarom őket, de ebben a viselkedésben semmi kivetnivalót nem találok.
Ugyanabban a Pécsi Borozó cikkben, ahol Kiss Gáborról olvashattunk, szerepel Iványi Zsófi is, aki borvidék új generációjának másik, a vájtnyelvűek körében ismert és elismert neve. Ezen információk szerint Zsófi igazi keményvonalas terroirista, a hagyományos borkészítés…..
Nálunk a földrajzi távolság miatt a karácsony szinte kizárólag a szülők térfelén zajlik. Szerencsémre érdeklődő borisszák, és méltányolják a jót. Amióta én elborosodtam, azóta az ajándékok zöme boros tasakban közlekedik oda-vissza, és az ünneplés fontos pillanata a…..
A Művelt Alkoholista Best Buy 2009.12.18 06:00:00
Rendszeresen frissített rovatunkban olyan borokat ajánlunk, amelyek megérik az árukat, viszonylag könnyen beszerezhetőek, és élményt adnak. A számuk szerencsére töretlenül nő, és az általunk felsoroltakon kívül minden bizonnyal akadnak még bőven kellemes meglepetések. Mi azonban…..
Nem vagyok házas, mégis azt hiszem, egy feleség sem kerülhet sokkal többe, mint néhány kóstolótárs. A kóstolótársak fáradhatatlanok és könyörtelenek, izgágán keresik az előzési lehetőségeket: amint pihennénk vagy spórolnánk kicsit, kicseleznek egy gyors gázadással, és…..
Gabin 2009.12.04 15:24:47
@Kóstolómester: Szia, tudnál egy párat nevesíteni a külföldön fellelhető borokból?
Gabin 2009.12.10 11:52:07
@Kóstolómester: Köszi szépen! Igyekezni fogok és ha sikerül, jelzem!
Egy beismerő vallomás az elejére kívánkozik: nekem még nem igazán volt szerencsém Sebestyén Csaba szekszárdi boraival. Igaz, nagyon nem nyüstöltem őket, de egyszer a bikavére, másszor a kékfrankosa kényszerített enyhe fejcsóválásra. Többször kérdeztem már itt is, hogy vajon…..
  Legnépszerűbb borvidékünk, Villány szószóló nélkül maradt. A borentellektüelek elpártoltak tőle, és ez hosszú távon nyilván hatással lesz a fogyasztók derékhadára is. Nehéz lenne megmondani, hogy a rokonszenvindex esése összefüggésben áll-e a borok…..
Gabin 2009.02.03 22:38:20
@wudnekl: Meg tudnád írni annak a francia vinotékának az elérhetőségét, ahol a 2003-as Kopárt árulták korábban? Szívesen megnézném a kínálatukat.
Azt már megírtam régen, milyen a viszonyom Gál Tiborék pincészetéhez, és miért olyan, amilyen, nem mélyednék el ismét a történelmi múltban. Legyen elég annyi, szoktam örülni, amikor jó borukkal találkozom. Egerben jártam a minap, családi pihenés keretében, és eszembe jutott,…..
Borkóstolásra invitáltam barátaimat. Nincsenek magasztos célok ilyenkor: jót enni, jót inni; közben megváltjuk a világot. Általában az első két cél szokott is sikerülni, pedig lehet, hogy a harmadikkal több sikerünk lenne, globálisan. Most sem volt ez másként: a megsütött…..
Van egy borvidék Budapesttől 80 kilométerre, ami nincs bent a 22 magyar borvidéket felsoroló kiadványokban. Ahhoz, hogy meglátogassuk az ottani pincéket, át kell kelnünk Szlovákiába. Kürtön, a dél-szlovákiai borvidék egyik regionális központjában készíti borait a Strekov 1075…..
Az iwiw-en nézegettem, kinek küldözgethetnék névnapi- és születésnapi köszöntőket. A mai nap szülötteit is magam elé tártam, mikor egy érdekes dologra bukkantam, ami már régen furdalta az oldalamat.Középiskolás koromban, volt egy pszichológia tanárom, aki négy éven át, heti…..
Hallgassátok a zenét...http://www.youtube.com/watch?v=yL_PrcqKynQ... s közben érezzétek, hogy süt a nap. :)Rohangálás a babakocsival, egy kismotort "üldözve". Sikongatás és széles mosolyok. Hangos éneklés és felnőttmosolyok. Hajlengedezés és lejtőnszaladás a kerület…..
Kóstoltattam a Nyitott Műhelyben megint. Ahogy tavaly is. Idén azt gondoltam, a Fehérországban megfogalmazott állításaimat igyekszem alátámasztani konkrét termékek segítségével. Nem mondom, hogy az ország legjobb fehérborait vásároltam össze – ezt az anyagi keretek mellett…..
Megélhetési kívülállóként a bordeaux-i cirkusz trapézszámain általában csak röhögni szoktam, de a múlt havi brit Decantert olvasva már csípte a szememet az izzadságszag. Steven Spurrier főmunkatárs és párizsi kóstolólegenda azt mondta, mivel a fél világ odavolt 2003-ért,…..
Mától akciózik a földalatti személyszállításról elnevezett áruházlánc, ebből az alkalomból keveredett el hozzánk a cég borkatalógusa, amelynek egyszerű címe van, annyi, hogy Ínyenc. S amely aztán olyan borokat is tartalmaz, mint a Mulatós asztali száraz fehér (229 Ft per két…..
Amikor először akadt az utamba komoly bordeaux-i – történetesen az 1995-ös Cos d'Estournel –, tüstént eldőlt, hogy muszáj szeretnem ezt a borvidéket. Ám az utóbbi években nem értek nagyszabású új impulzusok. Mígnem összejöttem a 2003-as Chateau…..
A Wine Spectator rendszeres olvasójaként többször megfogalmazódott bennem, hogy ez egy reklámújság, a borkonszernek trójai falova, ahol a pontszámokat pénzért adják, és a kóstolási jegyzeteket egy Turing-gépbe kódolt borsznob generálja. Szűkös valutakeretem terhére túl sokszor…..
comment:com Elmebetegek 2007.01.24 17:02:00
Csupa elmebeteg film lesz ma, de legalább válogathatunk. De Niro pszichopata állatot játszik Scorsese filmjében, Nick Noltét akarja elintézni, ugye mennyi jól csengő név? A rettegés foka mindenkinek melegen ajánlott (TV2, 23:40). Persze rohadt későre rakták. Aztán egy…..
A Művelt Alkoholista The Saint 2007.01.22 09:23:00
Lőrincz Györgyről sokat írtunk mostanában, főként azért, mert megérdemli, erről a borról konkrétan szintén, úgyhogy ezt a szöveget nem engedem mostan bő lére. Viszont futtában muszáj megemlítenem, hogy szombaton élmény történt. Valahogyan maradt a legendás…..