Regisztráció Blogot indítok
Adatok
tompus

0 bejegyzést írt és 607 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Amikor a MasterCard megnyitotta a reptéri burzsujváró kapuit a fapados horda előtt - vagyis nemcsak a prémiumkártyásokat, hanem a mezítlábas Wizz hitelkártyásokat is beengedték - várható volt, hogy nem kis számban tűnnek majd fel az ingyen kajára és vodkára éhező, szomjazó ócsójánosok.  Íme hogyan…..
Kipróbáltuk az új londoni flybe járatot, tetszett. A Budapesten nemrég debütált légitársaság heti három járattal tolja Londont és tök olcsón sokkal kényelmesebb eljutást biztosít, mint a két ultrafapados.  A kedvünk az induláskor majdnem elment az egész flybe-tól, mivel a tájékoztatás fogalmazzunk…..
A csirkére hamarosan rátérek, de előbb a jó hír. :) Akik a blog Facebook oldalát követik, már olvashatták a hírt, hogy január 12-én szerencsésen megszületett a kislányunk. Zoé baba azóta szépen fejlődik, eszik-alszik. Nagyon jó baba, még arra is hagy időt anyának, hogy süssön-főzzön, mint…..
Egészen abszurd helyzetet teremtett a Fidesz a választási törvény módosításával, amelynek rendelkezései kizárólag azért születtek, hogy a kormánypárt érdekeit szolgálják az országgyűlési voksolásokon. Mint megszokhattuk, pénz nem számít, csak az a lényeg, hogy a lehető legtöbb akadályt gördítsék az…..
Most hogy papíron itt a tavasz, ideje, hogy ráhangolódjunk a hersegő zöldekre és kipattanó bimbókra. Bárhol járunk, szívesen látogatunk el kertekbe, legyen szó kis városi oázisról vagy botanikus kertről. Jó hír, hogy van élet Versailles-on és Schönbrunnon kívül is. Azt is megmutatjuk, hogy lehet…..
tompus 2018.03.03 21:30:58
@ordasbacsi: Nem, minek? A magyar paraszt a tengerben akar fürdeni, ott meg nem lehet.
A kevés kivétel meg nem tartana el egy járatot.
Régóta mondogatjuk, hogy a fapados és a nem fapados közti különbség akkor a legszembeötlőbb, ha valami baj van: késés, törlés, nem kell hozzá a cég hibája. Ilyenkor van aki segít az utasnak és van aki tesz rá magasról. Pár hete megtapasztaltuk, hogy mekkora különbség van ultra fapados és sima…..
tompus 2018.03.01 19:16:04
@Zsokó: Ez olyan magyaros!
Egyik extremitásból a másikba sikerül esnie a Ryanairnek. Mi sem akartunk elhinni, hogy lényegében üresen reptetik fedélzeti csomagtartókat, de valóban ez a helyzet.  Meglepődtünk, amikor első tapasztalatainkkal ellentétes utasélmények is érkeztek kommentben, de a legutóbbi két ryanaires utunk…..
Velkovics Vilmos a diáktüntetések után Kálló Dánielt, a Független Diákparlament szóvivőjét látta vendégül az EchoTV -n. Kínos és fájdalmas a beszélgetésről készített videó: pökhendi és arrogáns hangvételű alázás folyik a stúdióban, amit a téma iránt érdeklődőként nézni is kényelmetlen. Sokan…..
tompus 2018.02.07 20:26:55
Tessék már nekem segíteni: hogyan lehet ezt a világraszóló sikert mérni? Visszatapsolták a kampányt? Megállt Soros, és csak néz maga elé meredten? Hány embert lehetett ezzel behülyíteni? Hányan nem csapják le a telefont, kapcsolnak el, törnek ki spontán üvöltözésben a szlogen láttán? Vagy hogy? (A…..
tompus 2018.02.06 09:03:44
@BAZINGA2: Ügyfélkapun 2 perc alatt el lehet intézni, hogy ne kapj ilyen levelet.
Korábban már sokan megjósolták, hogy az idei demokratikusnak nevezett országgyűlési választás sokkal inkább hasonlít majd egy nemzeti konzultációhoz, mint pártok vetélkedéséhez. A kormány igyekszik rendkívül magabiztosnak mutatkozni, bár ők is tudják, hogy ha most buknak, az a rendszerváltás óta…..
Őszinte leszek: én sosem jártam Dániában egyetemre. De a tanítványaim nagy része vagy oda készül, vagy onnan jön, és szeretné itthon letenni a nyelvvizsgát. A következő 10 pont az ő reményeik/élményeik alapján íródott.      Ingyenes oktatás Dániában a legtöbb szakon ingyenes a felsőoktatás,…..
  Noha a labdarúgás, mint versenysport nem elsősorban az olimpiáról, és az olimpia nem elsősorban a labdarúgásról szól, tény, hogy a magyar labdarúgósport utolsó komoly sikerét kereken ötven évvel ezelőtt könyvelhette el. A Lakat Károly dr. irányítása alatt pályára lépő olimpiai válogatott…..
Akkor most szépen felébredünk. Géza még gondolkodik, hogy visszamegy-e inkább szart lapátolni, de fél év letargia után most először láttam egy hangyafasznyival optimistábbnak, mint eddig.  Az elmúlt fél évben az történt, amit vártunk: minden ellenzéki bagázs tolta a maga szekerét, tett nagy ívben…..
Bár a Fehér Ház a leghíresebb épület a washingtoni Pennsylvania Avenue-n, van mellette egy másik, kevésbé ismert kormányzati épület is, amely évtizedek óta fontos szerepet játszik az amerikai diplomáciában és az USA történelmében...
Mostanában is sok helyen olvasni a Jobbiktól a DK-ig tartó technikai koalícióról. Ma például Elek István hvg-s cikkében, és Nagy Attila Tibor mno-s írásában jött szembe velem a furcsa koalíció ötlete, különböző formákban. Először Karácsony Gergely találmánya volt a 2011-ben még nagy fölháborodást…..
Marokkói beszámolónk második részében eláruljuk, hogy tud orbitálisat szívni a magát rendkívül dörzsöltnek gondoló fapados turista. Van rosszabb annál, mint mikor mindenki neked akar „segíteni”. De az biztos, hogy aki eljut Marrákesbe, az Szavírát se hagyja ki. Végül pár fontos jótanács a Marokkóba…..
Meglestük, hogy működik a gyakorlatban a Ryanair új kézicsomag-rendszere, röviden: feleslegesen szigorú. Annyira túlbiztosítják magukat, hogy félig üres a fedélzeten a csomagtartó, egészen kis csomagokat is elvesznek már.  A kérdés az volt, pöccre betartják-e a saját új szabályukat, vagy van valami…..
Miután elmorzsoltunk egy-két könnycseppet amiatt, hogy a Wizz felszámolja Lanzarotéra repülő járatát, az egyik utolsó kanyarra még elmentünk. Gyors kört terveztünk, megmászni mindazt két és fél nap alatt, amit eddig nem másztunk meg, enni ott ahol már ettünk jót és nézni a tájat nyálcsorgatva.…..
tompus 2018.01.30 22:11:20
@Fillérné Alsómocholády Turbulencia: Mert a magyar parasztnak Kanári=Tenerife, esetleg Gran Canaria.
Zord idők No pasaran! 2018.01.23 12:02:41
Mottó: Ne hagyja magát átverni, becsapni és megkárosítani! (Juszt László harcos fogyasztóvédelmi televíziós magazinjának emblematikus zárómondata) Az alap Január 17.-én az egyik helyi ismerősöm, kivel nem kifejezetten állunk azonos oldalon kies világunk állapotának megítélésében, vagy legalábbis…..
Még nincs itt a nyár, de lesz idén is! Sőt, utazni, szállást keresni addig is lehet. Ehhez jöhet jól egy kis Booking.com-os szállásfoglalási okosító. Kedves Tékozló Homár! Idén két baráti családdal foglaltunk szállást a horvát tengerpartra, az Apartments Petricbe. A reklámszöveg:..
tompus 2018.01.21 09:53:53
@Nyers Fa: Ez így ebben a formában nem igaz. Én foglaltam ennyiért, igaz Senj szélén volt, de mivel autóval voltunk, pont lesz.tuk, hogy 10 percet autózni kell a partig, ami a városban amúgy is elég vacak, így átmentünk a szomszédos településre strandolni.
Ha szeretnénk kevés pénzből egzotikus tájakat felfedezni, és bírjuk a gyűrődést, kár kihagyni Marokkót. Az észak-afrikai ország nem kezdő turistáknak való, mert könnyen óriási lehúzás vagy idegösszeomlás lesz a vége, kellő határozottsággal és erősebb gyomorral azonban leküzdhetők az akadályok,…..
Sokat hallhattuk főképpen baloldali megmondó emberektől, bár alkalmanként jobboldaliaktól is, hogy a kormányváltásnak egy receptje lehet... az összefogás. Ugyan abban már több vita volt közöttük, hogy mégis milyen összefogás az amely szükséges ahhoz, hogy megdöntsék az Orbán-rezsimet. Sikerült…..
Mielőtt külföldre utazunk, érdemes lehet megismerni Magyarországot. Gondolok itt a természeti látnivalókra vagy az épített környezetre egyaránt, hiszen rengeteg csodálatos hellyel büszkélkedhetünk magyarként. Most egy 24 helyszínből álló válogatást készítettem azokról a természeti szépségekről,…..
Százból kilencvenkilenc ember minden esetben a lakás árát nézi, amikor otthont vagy befektetést keresgél magának. Bevallom, engem is mindig az ár érdekel először, ha egy eladó ingatlanba botlok. Nem árt ugyanakkor a körülményeket is figyelembe venni, amikor egy ilyen fontos…..
tompus 2018.01.10 15:30:08