Regisztráció Blogot indítok
Adatok
tompus

0 bejegyzést írt és 571 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
asztahűha Magyar ugar 2017.11.18 01:01:00
Avagy: 1814-óta semmi változás?..
tompus 2017.11.19 22:48:28
Még jó öt éve jelentkeztünk egy azóta is vállalható bejegyzéssel a lakástakarék-pénztárakkal kapcsolatban: http://alkibiadesz.blog.hu/2012/04/11/lakastakarek_penztarak_ltp_allamositasarol#more4381787 . A lakástakarék-pénztárak (lényegében csak a Fundamenta) azóta is virágoznak, hitelkihelyezésük is…..
A Montmartre Párizs egyik legforgalmasabb része, az egyik kötelező látnivaló minden turistának. Nappal alig lehet lépni tőlük: végigjárják az Amelie fontosabb pontjait, és megtöltik a teret a hegy tetején. Zsonganak a művészek-, vagy épp a Sacre Coeur körül. Éjjel azonban a hajdani…..
A reggeli a legfontosabb étkezés! Azt hiszem, ha annyi pénzem lenne ahányszor már ezt a kijelentést hallottam, akkor milliomos lennék. Annak ellenére, hogy mennyire fontos, nagyon sok ember hajlamos elfeledkezni róla és kihagyja a reggelit. Bevallom őszintén sajnos velem is elég gyakran…..
tompus 2017.10.31 23:36:56
Kezdő és nem kezdő konyhatündérek és hercegek is néha szembetalálják magukat olyan kérdésekkel, mint hogy mit fagyaszthatok le és mit nem, vagy hogyan mérjem ki a mézet a süteménybe anélkül, hogy a fele a mérőpohárban maradna? Összegyűjtöttünk néhány tippet, ami segít ezekben a helyzetekben...
tompus 2017.10.30 23:47:27
  Még mielőtt bárki megvádolna, hogy kipécéztem magamnak Pál apostolt, sietek leszögezni: egészen a mai napig halvány fogalmam sem volt róla, hogy a címbéli közmondás tőle származik. Nem csupán a thesszalonikaiakhoz írt második levelét, de valójában egyiket sem forgatom sűrűn. Annyit azért tudtam,…..
Volt egy év, amikor az amerikai oldalon lévő Niagara rendszer két vízesése lassan elapadt. A majdnem teljesen kiszáradt mederben alig csordogált némi víz. A sebesen áramló víz helyén teherautók és gépek körül sürgő mérnökök jelentek meg. Kanadából és az Egyesült Államokból csodájára jártak az…..
Csináltunk egy villámkört a Balkánon. Mivel a Wizz némi állami támogatással tuningolva több balkáni városba is repülni kezdett, kipróbáltunk néhányat. Három nap három ország annak érdekében, hogy amelyik tetszik, oda visszamegyünk. Az eredmény háromból egy tuti visszatérés, egyet meglátunk, egy…..
Mielőtt rátérnénk arra, hogyan állíthatjuk meg közösen 2018-ban a kétharmadot, idézzük fel, pontosan miért is lett 2014-ben kétharmados többsége a Fidesznek. Látszólag száraz választási matematika következik, mégis érdemes velünk tartani, és nem csupán azért, mert a lehető legkevesebb számmal…..
Botka László legalább annyit – ha nem többet- árt a mai nyilatkozataival az ellenzéki összefogás sikerének - ahogy mindig fogalmazott az „Orbán rezsim leváltásának” -, mint Gyurcsány Ferenc helye a listán. Ma a következőket nyilatkozta: „Azt sem tudtam, hogy a politikai maffia mennyire behálózta a…..
Sok reptéren jártunk már, sok furcsaságot is láttunk, zongorától kezdve bódé terminálig minden fogadott már bennünket. Volt azonban három olyan reptér, amelyek annyira borzasztóak voltak (nagyon nehéz frissen lakkozott körmökel gépelni), hogy megérdemelnek egy külön posztot. Szerintünk ez a 3…..
Az elmúlt 12 évben 23 alkalommal tettem meg nagy busszal a Budapestet egy francia sítereppel összekötő 16-22 órás útvonalat, és ez alatt az idő alatt kitanultam néhány olyan praktikát, amik nem csak elviselhetővé teszik a hosszú utat, de hiszitek vagy nem, évről évre rendesen várom azt. És nem csak…..
Amikor az utazásról beszélgetünk, az embereknek automatikusan a repülés vagy az autóval való közlekedés ugrik be. Pedig a távoli országok felfedezésére vannak még más lehetőségek is. Ezek közül az egyik igen kedvelt utazási forma a hajózás...
tompus 2017.09.24 10:22:17
Hát ebben a büntetéssztoriban sehogyan sem jön ki a matek: - Az Elvira szerint a Keletiből Tápiószelére a vonatjegy ára 1300 ft,- közalkalmazotti igazolvánnyal 650 ft. - A pótdíjas táblázat alapján a menetjegyen felül fizetendő büntetés 500 forinttól 8000 forintig terjed, attól függően, hogy milyen…..
tompus 2017.09.15 11:11:57
@Terézágyú: Mert korábban 4 napig volt érvényes a retúrjegy, így az ingázók sportot űztek abból, hogy ha nem jött a kaller, akkor napokig ugyanazzal a jeggyel utaztak. Így ahelyett, hogy átvettek volna más országokból jó példákat (pl. állomáson pecsételés) inkább megszüntették a retúrjegyet, illetve csak aznapi érvényességgel lehet venni, ami értelemszerűen már nem jó másnap hajnalban. Persze ettől még megvehették volna elővételben visszafelé a jegyet.
Igen, igen. A Barátok közt ház. 1998 óta minden áldott hétköznap látjuk a sorozat szerinti Mátyás király téri házat, amelyben a történet játszódik, mégis alig tudunk róla valamit. Most azonban összegyűjtöttünk 10 érdekességet az épületről, ami garantáltan újdonság lesz még a legfanatikusabb…..
Ahogy vártuk, a Ryanair szigorítja a kedvező kézipoggyász-szabályzatát, lényegében azt csinálja, amit a Wizz: aki fel akarja vinni a gépre magával a normális méretű kézit, fizetnie kell. Eddig a gurulósokat pécézték ki, a hátizsákok felmehettek a gépre, azok fáztak most rá leginkább, akik…..
ras2 A Momentum igazsága 2017.09.04 21:37:24
Mottó: A morbid anekdota szerint 1938-ban a Bécsbe bevonuló Hitlert ezzel üdvözölték a zsidók: „Heraus mit uns!” (Ki velünk!) Kínos látnom, ahogy baloldali, liberális, „balliberális” ismerőseim Facebook-bejegyzésekben, kommentekben okádnak tüzet-vizet a Momentumra, mondván, a Fidesz-segédcsapata,…..
Jön az ősz, esnek végre keményen a repjegyárak, most már könnyű válogatni a nagyon olcsó ajánlatok között. Bőven több mint 10 útvonalon kukkantottak be a jegyárak 5 ezer forint alá, kis híján 3 ezres jegyekből is össze tudtunk volna gereblyézni egy tízes listát. De inkább legyen 5 ezer a határ, ezen…..
tompus 2017.09.02 19:00:53
@horika: Foglald külön oda-vissza. Ugyanott szállsz ki, ahonnan vissza lehet szállni. Persze szívás így is lehet, ha a népet kiterelik a szabadba/lépcsőházba/stb. és lezárják a beszállást 30 perccel indulás előtt. Inkább foglalj olyan helyre, ahol van pár óra az érkezés és indulás között. Pl. Billundba meg lehet csípni olcsó jegyeket, el lehet sétálni a Loegolandhez a gyerekkel (bemenni persze nem érdemes 2 órára), de a bejáratnál is vannak gyerek által élvezhető dolgok, pl. a kuka, pénztár is legóból van.
A cím nem az enyém – a későbbiek során ez úgyis kiderül – de a véleményem az igen: Tátrai Miklósnak, a Magyar Nemzeti Vagyonkezelő (MNV) egykori vezetőjének – akit az úgynevezett Sukoró-ügy miatt három év letöltendő börtönbüntetésre ítélt a Kúria – szerdán reggel ártatlanul kell/kellett börtönbe…..
Azt hiszed, nehéz kérdés? Nem az. A helyzet mai állása szerint a válasz egyértelmű. Az is tuti, hogy a jövő évi választásnak - hála az ellenzéki pártok önző és minősíthetetlen működésének - egy nagy vesztese lesz: a VÁLASZTÓ! Jelenleg ugyanis a helyzet a következő: van egy olyan új akadálypálya,…..
Hasznos interjút adott Szanyi Tibor. Az MSZP európai parlamenti képviselője azt mondta a Hír TV-nek, nem kell közös lista, csak a 106 egyéni körzetben legyen ellenzéki megállapodás. Ezzel ugyan felrúgja a Botka-doktrínát, de amit javasol, az jogos és ésszerű - mi, a Kávézóban is így látjuk. Végre…..
 Néha a hétköznapi ételek is nagyon jól tudnak esni. Micsoda illatok szállnak a konyhában, ha lecsós májat készítünk! Ezúttal pecsenyelibamájat kaptam (nem hízlalt). A lecsót egy ujjnyi fehér szalonna kiolvasztott zsírjára kockázott hagymával indítottam. A dinsztelés után rákerült a csodás édes…..
Megint levelet kaptam egy séftől, szeretem, ha segíthetek a prábeszéd kialakításában ilyen módon is, hiszen ők interjúkban nem nagyon mondhatják el szabadon a gondolataikat, mindig arra is kell gondolniuk, hogy mit szól hozzá a főnök, a tulajdonos, a potenciális vendég. Akinek ugye mindig igaza van.…..
A BKK-t 2010-ben nagy lelkesedéssel hozta létre Budapest új vezetése. Akkor úgy tűnt, hogy a több éves előkészítés végeredményeként, külföldi példák alapján létrehozott cég végre egy olyan szervezet lehet, amelyben a szakemberek és a politikusok is egyaránt hisznek. Az első évek igazolták is a…..
tompus 2017.08.10 00:09:53
@chrisred: Talán akkor egy gazdaságilag nem elmaradott főváros a saját forrásaiból is építkezhetne. Persze nem a teljesen értelmetlen mobilgátra kellene milliárdokat költeni és az M3-as felújítása is nagyon túl van árazva, ráadásul ahogy az írás is említi, baromságokra költik.