Regisztráció Blogot indítok
Adatok
fono

0 bejegyzést írt és 2 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Filmdroid Pingu és A dolog 2012.01.05 10:57:00
Itthon is futott a Pingu svájci animációs sorozat, talán néhányan láttatok belőle egy-egy részt vagy pár másodpercet. Lee Hardcastle fogta Pingut és John Carpenter klasszikusát, aminek ötvözete alább látható.Hardcastle a T is for Toilet rövidfilmjével nyert meg egy versenyt,…..
Mit tehet a kultúrafogyasztó, ha grandiózus díszleteket, élő szobrokat, óriásdrapériát és nagyszabású showműsort ígérnek neki, plusz a leghíresebb filmzeneszerző műveinek nagyzenekari előadását, ehelyett kap kasszacsilingelést meg kütőskalács-szagot, díszlet meg nuku? És…..
fono 2007.08.08 09:54:37
én is ott voltam, és azzal egyetértek, hogy a szervezés hagyott maga után némi kívánnivalót, de azért korántsem éreztem ennyire tragikusnak a dolgot.

egyrészt aki a hirdetett kapunyitás után 10 perccel érkezik egy "érkezésisorrendes" rendezvényre, az még sosem volt ilyenen, de most már valószínű megtanulta, hogy kicsit korábban kell érkezni ahhoz, h ne a legutolsó sorban kelljen ülnie (a büféknél).

az említett élőszobros hiányosságok sem fedik teljes mértékben a valóságot (bár nekem mindig röhögnöm kell amikor ilyen imitátorok jelennek meg, főleg ha nem is igazán hasonlítanak az eredeti szereplőkhöz), de azért fellelhető volt Superman, dementorok + harrypotterszerűség, egy kör erejéig indiana jones lovon(!), és boba fett is előbukkant.

ami viszont teljes mértékben hülyeség, hogy a Budafoki Dohnányi Szimfonikus Zenekarnak "még gyakorolnia kellett volna". a szervezési gyerekbetegségek okozta kellemetlenségeket szerintem pont ők mentették meg, kiválóan visszaadva azt a zenei színvonalat, amit a filmek alatt és a soundtrack-eknél megszoktunk. azért mondom ezt, mert sokkal rosszabbra számítottam, hiszen ilyen széles körben ismert, zeneszámokat kifejezetten rajongóknak előadni nagyon nehéz (több gyatra próbálkozást hallottam már mint jót), de nekik sikerült.

az említett gyerekbetegségek pedig valóban megvoltak: késés, alacsonyra helyezett kivetítők, a feladatra teljes mértékben alkalmatlan "közönségterelgető" (aki mintha két mikfononba szólás között bicskával falatozta volna a szalonnát meg a zsírosdeszkát), és valóban, nem voltak nemtommekkora drapériák (bár a bejáratnál igenis volt egy Williams-t ábrázoló).

amiért jövőre is elmegyek (merthogy elvileg lesz), az az, hogy bízom benne, hogy a szervezők tanulnak a hibáikból, hiszen nem sikerülhet minden elsőre, és úgy éreztem, hogy ettől függetlenül tényleg igyekeztek színvonalas és látványos műsort csinálni. valamint fontos hangsúlyoznom: a zene (amit és _ahogy_ előadtak) azért valamennyire ellensúlyozta a szervezési hiányosságokból adódó kényelmetlenségeket.