Regisztráció Blogot indítok
Adatok
nemmondom!

0 bejegyzést írt és 3 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
"Pálffy István KDNP-s képviselő nem kötné választói orrára, milyen állami megbízást kapott a neje. " szól a mai hír, és még hozzáteszik: "A politikus családtagja már nem közszereplő, magánügy, hol dolgozik, személyes adat, merre van a munkahelye", ezt…..
nemmondom! 2011.01.26 16:35:45
@sárkányfő: Azon a kérdésen, hogy az egyházakat, KÖZHASZNÚ TEVÉKENYSÉGEIK ELLÁTÁSÁHOZ KAPCSOLÓDÓ KÖLTSÉGEIKBEN (és kizárólag ezekben) támogassa-e az állam vagy sem, lehet vitázni, szerintem igen. Az egyházfinanaszírozás kérdése Magyarországon azért jóval bonyolultabb ennél, mert az előző rendszerhez kapcsolódó államosítás következtében a rendszerváltáskor (elsősorban) a Katolkus Egyháznak hirtelen hatalmas (jogos) követelései támadtak az állammal szemben. Mivel ezek visszafizetését nem bírta volna el az ország, a Katolikus Egyház és az állam megállapodása értelmében az egyház az államtól támogatásra jogosult, különböző tevékenységeknél különböző mértékben. Pontosan ez az a pont, ahol a bejegyzés is hatalmas tárgyi tévedést vét. Semjén nem "további 5 milliárdot" akar az egyháztámogatásra, hanem gyakorlatilag az állam még fennálló "tartozását" csökkenteni ezzel az összeggel. Bár tény hogy tisztább viszonyokat teremtene, tehát van alapja az elgondolásnak, de nem gondolom hogy reális.

Mint ahogy a bejegyzés végén az írója felveti ennek a lehetőségét, valóban néhány pontban egyetértek vele, másokban vitatkozom. Íme egy, amiben szerintem károsan fals képet fest.
Tervezzük a napirendünk, elindulunk munkába, iskolába, tevékenyen vagy kevésbé tevékenyen telik egy napunk. Így van rendjén, mindenki teszi a dolgát. Foglalkozik a saját tennivalójával. A minap egy éjszakai vonatozás alkalmával csak merengtem bele a sötét tájba, én is azon…..
nemmondom! 2010.10.29 10:16:19
Kedves Levitate!

Véleményem szerint merőben rossz oldalról vizsgálod a kérdést. Tudom, hogy nagyon divatos Magyarországon Ady, vagy talán sokkal régebb óta Nekünk Mohács kellezni. Ettől függetlenül a tények nem ismeretére (ne adj Isten rosszándékra) utal az az állítás, hogy előbb felháborodás és egymásra mutogatás, majd összefogás jött.

Az általad is pozítívan értékelt mentési munkálatok, a gáthelyreállítás, az új gát építése, a segélyszervezetek megjelenése, a gyűjtés - tehát az összefogás és közös munka gyümölcsei - mind-mind azonnal megkezdődött, ahogyan erre lehetőség volt, ráadásul az általad "mandzsettával és nyakkendővel felszerelt, öltönyös „úriemberek"-nek tuitulált kormányzati vezetők gyors és határozott intézkedéseinek következtében.

Ezzel párhuzamosan indult meg a felelősök keresése is. Hogy ez bizonyos tekintetben szerencsétlen módon zajlott - rosszabb időket idéz, ha a miniszterelnök az Országházban jelenti be egy magáncég vezetőjének őrizetbevételét - azt hajlandó vagyok elsimerni. De abban értelmes és jótakaró emberek között nem lehet vita, hogy mindig, minden körülmények között kell lennie felelősnek egy ehhez hasonló esetben. Lehet hogy a cégvezér, lehet hogy egy főmérnök, aki egykor kiadta az építési engedélyt. Nem vagyok jogász, a felelős megtalálását a bíróság feladatának tartom, de azt elvárom hogy kiderüljön ki a felelős, és az vállalja a következményeket a hatályos magyar jogszabályok szerint. Nem tartom szerencsésnek, ha valaki ennek az ellenkezőjét, vagy elbagatelizálását sugallja, főleg ha azt ennek:

"REND, érték, szabadság. Avagy követjük az IGAZSÁGOT, védjük a JOGOT, mindenkinek jót akarunk, senkitől sem félünk."

hirdetésével teszi.

Üdvözlettel
Dzsonibá elvileg szereti a buktát – de szerintem nem ilyet szeretett volna október elején szájához kapni. Ami a jutyúbon megjelent róla – illetve elvileg az ő szájából, az maga a tutibukta, talán medgyes, de az biztos, hogy nem mákos. Énnemtom, kinek köszönhetjük az ő…..