Regisztráció Blogot indítok
Adatok
Albi1984

0 bejegyzést írt és 3 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Olaszországban volt a magyar láncnélküli kerékpár világpremierje a hét végén. A Schwinn-Csepel a padovai bringavásáron mutatta be a Stringbike-ot, és az azonnal bekerült a világ műszaki sajtójába. A magyar találmány a merevlemez-meghajtók mechanikájától…..
Albi1984 2010.09.22 15:38:15
@Kékdelfin: Húzni is lehet azt! Jobban meg kellene szakértened a működését. Bölcs maradtál volna...
Albi1984 2010.09.22 15:48:25
@molnibalage: Épp a linkelt oldalon találtam: "The rope is not moving relative to the drum, there is no friction." Innentől kezdve kezd izgalmas lenni a történet.
A teljes 360°-os fordulaton fejt ki hajtó erőt és nincs surlódás. Na tényleg jó lenen tudni, hogy mennyi az a mindenki által találgatott hatásfok.
Albi1984 2010.09.22 17:02:01
@zozy79: Ha ez az ötlet korábban eszébe jutott volna valakinek, akkor lenne róla valami az interneten, legalább egy pre-study, vagy konferencia cikk, esetleg skicc (mert a gépészek is járnak konferenciára, hogy bemutassák kutatási eredményeiket). De mivel még senki sem linkelt be egyet sem, ezért feltételezhető, hogy senkinek sem jutott eddig az eszébe. Néha a legegyszerűbb dolgokat a legnehezebb "megtalálni". És akkor amikor valakinek sikerül egy egyszerű, de mégis nagyon jó dolgot kitalálnia, akkor jön a sok ember a hogy ez eddig miért nem jutott eszembe, vagy az ez olyan egyszerű, hogy már biztos kitalálták és el is vetették dolgokkal. Márpedig ez a hajtás nem egy bonyolult dolog és pillanatok alatt meg lehet látni a szépségét. A nehézséget inkább az alkatrészek pontos megtervezése okozhatta. Én például kíváncsian várom, hogy lesz-e belőle siker, vagy sem.