Regisztráció Blogot indítok
Adatok
ufocsaj

0 bejegyzést írt és 8 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Én is kipróbáltam a Bónusz Brigád egyik kedvezményét: beszereztem a 3200 forintról szóló, 1500 forintba kerülő, ételre váltható kupont, amit a Balettcipőben lehet tápanyagra cserélni. Pontosabban kettőt vettem, hiszen el akartam hívni egy barátomat is, mert egyedül enni…..
ufocsaj 2010.12.15 14:04:25
@ÁkiBáki: ennyi ésszel már rég a sarokba kellett volna dobnod :DD
A Kolontár határában levő egyik zagytároló gátszakadása következtében négy ember meghalt és több mint száz ember megsérült, égési sérüléseket szenvedtek a rájuk zúduló lúg következtében. A tragédia borzalmas, az emberek nagy része nem tud és nem is kíván…..
ufocsaj 2010.10.07 16:07:07
@guerillero: te faszkalap, nem arról szól a bejegyzés, hogy a macskák fontosabbak az embereknél, hanem hogy ők IS áldozatai ennek a katasztrófának.

amúgy halak is pusztulnak ki a folyókból és a fákat is sajnálom, mégsem gondolom azt, hogy fontosabbak az embernél.

ráadásul ez egy macskablog, te segg.
Spiró György regényében, a Feleségversenyben a jövő Magyarországa több értelemben is végleg kettészakad: politikailag, szociálisan és kulturálisan. Leszakadnak a szegények, kiszakadnak a romák és az egész ország elszakad Európától és annak értékrendjétől. Bár a regény sok szempontból egy olyan…..
ufocsaj 2010.09.22 18:27:18
@Kiskertész: de én őszintén nem értem, mi bajod a nácikkal.

én ismerek nácikat, abban, hogy valaki náci lesz benne van a családi háttér, a rossz környezet, amiből nem tud kitörni, a neveltetés, az iskolázatlanság, a szocializáció, a negatív tapasztalatok.

a náci is egyfajta nyomor, mélyszegénység. csak szellemi. tessék szépen őket is tolerálni. hol a következetesség?
ufocsaj 2010.09.28 14:47:54
@Kiskertész: nem arra céloztam, hogy nem kell küzdeni a náci ideológiák ellen, csak arra, hogy felmentéseket mindenre lehet gyártani. ti magatok is elismeritek, hogy a nyomorral együtt jár a bűn, ergo azoknak, akiktől a mélyszegénységben élő cigányok lopnak és akiket megfenyegetnek, ugyanolyan röhejesen hangzanak a szociologizáló felmentés keresések, mintha én egy zsidónak azt bizonygatnám, hogy dehát szegény náci nem tehet róla.

másrészt nem akarok olaszliszkázni, de az "öld meg a magyart!" felkiáltással való lincselés az ugye nácizmusnak/rasszizmusnak számít szerinted is?

harmadrészt: az illyés gyula-idézgetés egy baromi nagy öngól. a fönti idézet egy kontextusából kiragadott szöveg, és az eredeti kontextusban egészen másról szól. ha elolvasod a teljes puszták népét, akkor láthatod, hogy a cigányokkal való párhuzam rettentő erőltetett és hamis. én megértem, hogy a jelenségek értelmezéséhez modelleket meg mintákat keres az ember, de a félreértelmezés nem segíti a megértést.

csak az érdekesség kedvéért egy másik idézet a könyvből:

"Napi munkát, amely reggel két-három órakor kezdődik, és este kilenc-tíz órakor fejeződik be, ember nem negyven, de még négy évig sem bírhat. Munkát, amelyet egyetlen becsületes szabadnap vagy ünnepnap sem szakít meg, mert hisz az állatokat akkor is kell gondozni. Ilyen munkaidő akkor is sok volna, ha csak csőszködéssel, vagy valami más bottámasztó mesterséggel telne el. Elég volna a csendes megőrüléshez, ha egy helyben ülve, akár egy virágos mező közepén kellene eltölteni. De a cselédek munkája nem játék. Vizet húzni, trágyát hordani, szekeret rakni, almozni napi tíz-tizennyolc órán át minden vigasz, izgalom, öröm, minden látható eredmény nélkül esztendőkön át – képzeljék el, ha még nem próbálták. S vegyék hozzá, hogy a pihenő sem pihenő, mert minden pillanatban megzavarhatják."

egyszóval az egykori cselédséget összevetni a cigányság mélyszegénységben élő részével elég nagy baromság. inkább a summások, gányók stb felé kellene keresgélni, de az se az igazi párhuzam. a cigányok azok cigányok, nem kell béna álszociológiai analógiákat keresni, hogy kimagyarázzuk őket.
ufocsaj 2010.10.06 12:34:59
@Kiskertész: ja, hogy ti csak asszociálgattok! azt szabad. a vonáék meg a szúnyogokra asszociáltak a cigányokról. így megy ez az asszociálgatás.

én kérek elnézést, mindig elfelejtem, hogy a tasz a szabad asszociálás jogáért küzd.
Groó Diána rendezőnő idáig két nagyjátékfilmet forgatott, 2004-ben a Csoda Krakkóbant, és idén a Vespát. Jó mókának tűnik ez a rendezősdi. Leszívjuk  nagyrészt az állami csecst, forgatunk valamit, ha bűnrossz, akkor rámondjuk, hogy "művészfilm", azt úgysem…..
A dróton túl Arghandab volgy 2010.09.23 17:37:42
Hat ilyen szerencsetlen logisztikaju embeden meg sose voltam. Majdnem ket hetig tartott kijutni az outpostra. Ez a hely egy kicsit eszakkeletre van attol a kornyektol, ahol a mult heten elkezdtek a hadmuveleteket, vagyis Kandahar varostol eszakra. Itt mar hosszabb ideje vannak amerikaiak meg…..
ufocsaj 2010.09.25 02:26:17
@Vanek B. Eduard: te egy segg vagy