Regisztráció Blogot indítok
Adatok
Titokzatos510

0 bejegyzést írt és 66 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Színházban voltam a kolléganőmmel. Vígjátéknak ígérték, de néhány kedves helyzetkomikumnál többre nem futotta.  Sőt, keserédes lett a számomra. A válásom története jutott róla eszembe.  Most megpróbálom röviden elmesélni: Április elejét írtak, és a férjem szokás szerint mindent széthányt. A…..
Ma fánkot fogok sütni, ó csak gyorsat, egyszerűt. No és sül a sütim, ha netán nem sikerülne a fánk. Isteni illata van, ide érzem.  Az csak sima kakaós kevert, meggyel megszórva, csak épp rizslisztből. A recept (szerintem elronthatatlan) : 5 dkg (nagyobb diónyi) zsír (ezzel a legfinomabb, de…..
  Reggel korán keltem.  Csirkecombot akartam sütni, és időben indulnom is kellett, mert tanítottam.  Szóval bepácoltam a húst, ahogy a lányomtól tanultam, letusoltam, félig fel is öltöztem. Megpirítottam a húst, felöntöttem vízzel, és rátettem a fedőt.  Befejeztem a készülődést, és mire indultam…..
Titokzatos510 2019.01.13 05:47:48
Titokzatos510 2019.01.14 06:08:15
  Az utolsó napok bent iszonyúak voltak. Dőltek a számlák, és egyikkel több volt a tennivaló, mint a másikkal. Elfáradtam.  Így az idén kevésbé tudtunk egymásra figyelni. Pedig szoktunk. Mindenki szokott készíteni valami kis apróságot. Felköszöntöttük egy kollégánkat. Tegnap volt 60 éves.…..
Folyik az orrom, fáj a torkom, mozdulni is nehezemre esik. Sajnos a lelkem is beteg. A menyem nem akart velem találkozni, így nem láttam az unokáimat.  Ó csak egy kis kinder meglepetést vettem. Olyan jelentéktelen semmiség. Vesztemre ott hagytam Zsófiéknál, hogy majd megkapják. De csak bajt…..
Nagyon fáradt voltam. Mostanában sokat dolgozom, el vagyok havazva. Itthon sincs nyugalom.  Tegnap képzésen voltam. Gyöngyösig én vittem a lányokat. Onnan mentünk mikrobusszal Kecskemétre. Visszafelé jó későn indultunk. Komolyan tartottam tőle, hogy nem érek haza időben. Magdika busza 7 óra után…..
Harmadik napja vagyok itthon. Azt hiszem sokáig ezt nem bírnám ki. Az édesanyám, akit nagyon szeretek, gyakorlatilag már alig mozdul ki itthonról. Abban éli ki magát, hogy elkészíti a reggelimet, ebédemet, tesz vesz a lakásban, mos vasal, takarít. Bár 2 hetente egy délután jön egy takarítónő, és…..
Titokzatos510 2018.10.23 09:14:00
Biztos, hogy olvasni akarsz? 60 év 2018.10.18 22:51:43
Néhány nap, és 60 éves leszek. Tulajdonképpen szeretem a kerek évfordulókat. Ilyenkor elgondolkodom. Felidézem, ami mögöttem van, és arra gondolok, hogy egyre kevesebb vár rám. Ó sokszor gyűlöltem az életet, és kívántam, hogy legyen vége már. Most talán először szeretnék még élni. Úgy érzem még…..
Igen, én kérdeztem, kértem, hogy milyen is az a puliszka. Azaz tudtam milyen, csak hogyan készül.  Ma megtanultam. Túrós puliszkát főzött a kedvemért Attila.  Baby néni pedig kérte menjek, legyek ott kicsit. Sütöttem Spenótos csirkét, most csirkemellből, sokkal szebb lett, ízre azt hiszem majdnem…..
Titokzatos510 2018.09.17 06:47:55
Biztos, hogy olvasni akarsz? 2018.09.16 12:22:48
Ó ez egy régi kép :) Nagyon szeretem. Általában szeretem a szép képeket, de ez nagyon fontos nekem. Úgy emlékszem kaptam, és akkor azt hittem ez nekem készült, az enyém. Ma már teljesen mindegy, hogy így van-e. Nekem örömöt jelent, és melegség tölti el a szívem, ha ránézek. Ma pedig boldog vagyok.…..
Titokzatos510 2018.09.17 06:47:26
Timi beteg lett, lemondta a szegedi kirándulást. Majd legközelebb.  De olyan rossz hangulatom volt, hogy el kellett mennem valahová.  Először Hatvanba gondoltam. Oda már nagyon régen készülök. Gyöngyösre is ideje lenne menni. Apa sírjánál már nagyon régen nem jártam.  Anya mondta nincs kedve…..
Biztos, hogy olvasni akarsz? 2018.09.06 20:45:28
Az utóbbi napokban valóban ragyogtam. Boldog voltam.  Azt hiszem nekem ezt nem szabad. Pedig ma bejöttek a nyugdíjasaink. Olyan jó hangulatban beszélgettünk. Csönd volt és békesség. Bár már akkor kezdődött. Mindenki örömmel mesélte nyári élményeit. Az egyik Szicíliában járt, a másik…..
Biztos, hogy olvasni akarsz? 2018.09.04 21:03:10
Hát legyen itt még egy sugárzó kép. Igen, életem legszebb óráinak egyike volt.  Igen, a fagyi az egyik gyengém ;) Ez meg jóféle konyakmeggyes, tejszínhabos, csokis finomság. Hogy elfelejtettem kicsit a diétát? Így igaz, mégsem lett semmi bajom sem.  Lehet a boldogság csökkenti a szénhidrát…..
Biztos, hogy olvasni akarsz? 2018.09.04 13:49:29
Kis betegem, most haragudhat rám, hiszen nem akarta, hogy ilyen képpel lássák őt. Ó senki sem húzott be neki, csak a bölcsesség foga nőtt rossz helyen, azt kellett kioperálni. Úgy tűnt a férje nem lesz otthon, így nekem kellett menni segíteni. Már szerda este megérkeztem, és csütörtökön volt a…..
Biztos, hogy olvasni akarsz? ... 2018.08.24 05:11:26
Végre péntek van. Rosszul aludtam. Ráadásul arra ébredtem erősen görcsöl a lábam. Ilyenkor magnézium pezsgőtablettát szoktam inni, az segít. Sokszor gondoltam, nem-e csak a placebo hatás?  Most aztán fáradt vagyok rendesen. Bent, bár még elviselhetetlen a meleg, gyűlik a munka. Ha így folytatódik…..
Talán az öhöm volt a legérdekesebb most. Olyan Tünde módra sikerült ez a hosszú hétvége.  Anya testvére volt nálunk vendégségben. Őt vittem ki az állomásra. Nem sokkal később érkeztek Zsófiék. Persze, hogy mentem értük.  Beni imád itt lenni, mindjárt megtalálta a játékokat.  Aztán elmentünk a…..
Egyszer mindennek vége lesz. Szerencsére így van ez a haraggal, vitával, veszekedéssel is. Tegnap isteni szőlőt vettem, és sírt a lelkem, hogyan vigyem haza? Tornászni mentem, és ez ellehetetlenítette a dolgot. Hát persze, hogy Attilát hívtam. Úgy is szerettem volna adni is belőle, hiszen…..
Titokzatos510 2018.08.17 06:35:46
Lehet igaza van Attilának, mocskos volt a kocsim.  Néha szoktam porszívózni, de csak mikor már nagyon idegesít, A szemetet is főleg akkor szedem össze, ha épp Sanyihoz kéne vinnem. Egyszer azt mondta kitakarítja, ha nincs benne papírzsebkendő. Hát mikor valami baja van, akkor tutira kipakolom…..
Biztos, hogy olvasni akarsz? 2018.08.14 19:30:42
Nagyon rosszul indult a nap.  Persze, hogy felhívtam Attilát, ahogyan mindig is szoktam. Azt hiszem mindkettőnk lelkében fájó sebet ütött a tegnap este. Aztán bent is nehezen mentek a dolgok.  Végül dél körül nem bírtam tovább bocsánatot kértem, pedig hiszem, hogy nincs igaza. Csak jobb a…..
Titokzatos510 2018.08.15 08:19:56
Biztos, hogy olvasni akarsz? ... 2018.08.13 22:53:43
Ma 13.-a van. Le akartam írni, hogy kínlódtam a konyhafüggönyömmel, és be kell látnom segítséget kell kérnem.  Lenyelte a blog.  Alig vártam, hogy hívjon Attila. Vágytam a mi meghitt beszélgetésünkre. Hát jó későn hívott és nem is szeretnék emlékezni sem rá.  Soha többé nem fogom leírni, hogy…..
Felébredtem. Volt idő, amikor kétségbeesve magányosan últem itt a gép előtt így hajnalban. Talán  órát is képtelen voltam átaludni egyben.. Ez akkoriban volt, mikor darabokra hullott a kereknek hitt életem. Aztán volt, hogy boldogan üldögéltem a gépem előtt. Fülig szerelmes voltam. Vártam néhány…..
Reggel kezdődött. Úszott a lakás a tegnapi befőzéstől. Hiába, a kicsi lakásban ha felfordul a konyha, szinte minden felfordul vele.  Dolgom van, hát reménykedtem belefog maga a rendrakásba. Annál is inkább, mert úgy sem jó, ahogyan, amit én csinálnék.  Nyertem. Panaszkodott, hogy számított rá,…..
Évek óta van egy tervem.  A nagymamámtól tanultam, hogy kellenek a befőttek télire. Azóta változott a világ.  Amikor menzára jártam, hívhatjuk az éttermeket is úgy, hiszen mindig menüt ettem, egyáltalán nem hiányoztak az eltett finomságok. Előfordult, hogy már a következőt tettük el, és még a…..
Biztos, hogy olvasni akarsz? Timi 2018.08.07 20:03:11
Timi a fogadott lányom.  Nagyon szerettem mindig is, pedig egészen más fából faragták, mint az én gyerekeimet. Természetes volt, hogy jött velünk.  Aztán eltávolodtunk, féltem, hogy örökre.  Majd felkeresett: férjhez készül menni, szeretné, ha elmennék az esküvőjére. Aztán már nem is tudom…..
Amikor szóba jön egy velencei kiruccanás, az esetek nagy részében a következő mondatok hangzanak el: Nagy a tömeg, büdös van, kosz van, szemetesek az utcák, drága... Valószínűleg mindenki hallott (vagy átélt) már hasonló tapasztalatot a Serenissimáról. Ezzel a bejegyzésemmel szeretném az általános…..