Regisztráció Blogot indítok
Adatok
Jelfeladás

0 bejegyzést írt és 34 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Kedves Donát!A következő történet 2010. szeptember 4-én esett meg velünk Brassó-Budapestviszonylaton, és anyukámmal átléptünk egy bizonyos dimenziót, a MÁV-StartZrt. közreműködésével. Én már nem várok csodát, pláne kártérítést, hiszen csakhaza szerettem volna érni, nem…..
Jelfeladás 2010.10.04 13:45:31
@Ákibard!: Köszi a hosszas leírást, de ez a része érthető volt eddig is. Ami nem érthető, és most sem az: ha az inkriminált szituban az utas nem marad csendben, akkor sem pótdíjazható meg, vagyis a kalauz nem kegyet gyakorol azzal, hogy nem szab ki pótdíjat, hanem kötelességet teljesít. Nehogy már az utasnak kelljen csendben maradnia, csak azért, hogy nehogy rossz szemmel nézzen rá a kalauz.

Hasonló példa a közelmúltból: utaztam egy páros vonaton. Jött a kaller, még a főváros határain belül. Mutatok a BKSZ-bérletemet. Kérdezi, hogy meddig utazom. Mondom, addig, ameddig az érvényes bérletem szól. De hogy az meddig van... Ön a jegyvizsgáló, mondom, jobban kellene tudnia, mint nekem. Azzal eloldalgott, és milyen jól tette. Közben persze rosszallóan nézett, de egy ingyen utazó kalauz ne nézzen rosszallóan rám, fizető utasra, mert az lesz a jutalma, hogy odébb küldöm. :)
Jelfeladás 2010.10.04 13:52:46
@pbence: Azért kellene, mert a nyugdíjas utas kevés. Ezért egyrészt a vontatási költséget nem növelik (a kimutathatósági határon belül marad), és nem is foglalnak annyi ülőhelyet, hogy miattuk plusz kocsi kellene - igaz persze, hogy a start magasról lesz@rja, hogy az emberek nem férnek el a kocsikban. A nyugdíjasok jelenléte tehát a kiadási oldalt nem növeli, és ha valakiknek, akkor nekik igazán megadható az a kedvezmény, hogy a bevételi oldalt se kelljen növelniük. Diákból és vasutasból sok utazik, nekik nem engedhető meg. Az a kevés nyugger viszont a legkevesebbet vonja el a fazékból.
Jelfeladás 2010.10.04 13:53:21
@pbence: Nem. De amikor munkába utazik, igenis kéne.