Regisztráció Blogot indítok
Adatok
zsoldos12

0 bejegyzést írt és 1 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
"Ahogy felszabadítjuk magunkat saját félelmeink alól, a jelenlétünk automatikusan felszabadít másokat." …..
zsoldos12 2010.09.22 11:40:52
Egy két dolgot tisztázni kellene.
1. Ki a konzervatív?
tetoválás története:
Sokáig a legkorábbi példának az i.e. 2000-ből származó egyiptomi női múmiák testén talált tetoválásokat tartották. Ám 1991-ben egy szenzációs lelet, az oszták-olasz határon előkerült Ötzi felülírta ismereteinket. A vizsgálatok bebizonyították, hogy a jégember körülbelül 5300 éves, tehát az ő tetovált teste a legkorábbi ilyen jellegű lelet.
piercing:
Egyiptomban a királynők privilégiuma volt a köldökékszer, az ókori Rómában a férfiasságot jelképezte a mellbimbón átszúrt karika, XIV. Lajos korában a felsőbb osztályok hölgyeinek eleganciáját erősítette a mellékszer, a XX. század elejéig fülbevaló volt szokásos a kézművesek körében.
2.egészség:
Egy amerikai vizsgálat szerint négyszáznegyvenöt, öröklött szívbajban szenvedő ember közül a testékszereket viselőkben négyszer gyakrabban fejlődött ki endokarditisz, vagyis szívbelhártya-gyulladás. A betegséget feltehetőleg a testékszerek miatt készített lyukakon át bejutott baktériumok fertőzése okozta.A hpv és egyéb fertőző betegségek terjedését elősegíti mind a piercing, mind a tetoválás, plusz allergia kialakulása.
A festékek legtöbbje valamilyen fémből származik, ami előrevetíti a potenciális mellékhatások formáit. Mások nem tartalmaznak fémet, mégis okozhatnak allergiás reakciót. Egyébként pedig sajnálom azt, aki csak így tudja magát megvalósítani és kifejezni. Másrészről mindenkinek joga van saját magát tönkre tenni.Ha valaki feltünő tetkót vagy piercinget visel, ne idegesítse, ha megbámulják, hiszen ő akart kitünni! Ez manapság csak divat, amit megint a "művelt" nyugattól vettünk át. Akinek tetszik, szive rajta! Nekem amúgy sem lenne praktikus, mert sportolás közben akadályozna, ugyanis én abban valósítom meg önmagamat.