Regisztráció Blogot indítok
Adatok
jó ha figyelünk

0 bejegyzést írt és 4 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Miután beszámoltam a saját bemutatkozó előadásomról, úgy illik, hogy elmondjam tapasztalataimat a jelenlegi polgármester szerda esti bemutatkozó előadásáról is.Már korábban is hangoztattam, hogy egy közszereplőnek, vagy közszereplésre törekvő egyénnek fel kell vállalnia a…..
jó ha figyelünk 2010.10.01 12:57:58
Tördemiciek és Lábdihegyiek!
Mint írtam régebben a stílus maga az ember, de most legnagyobb probléma a tisztesség hiánya. Joó mester múlt szombati teljesítménye (aminek elején a község lakosainak írd és mond alig 4 % volt ott) csak az eddig leírtakat támasztották alá, vagyis az ALKALMATLANSÁGOT. Úgy gondoltam, ezek után fontosabb dolgom is akad, mint joóót kommentálnom. Vitatkozni csak vitaképes emberrel lehet. A képviselők bemutatkozó gyűlése azonban bebizonyította, hogy még az alulmúlhatatlant is képes alulmúlni, ugyanakkor sikerült felvillantani valódi arcát. Mert az most kiderült, hogy a háttér mutyi MÁR MOST beindult! Önálló képviselőjelölt ingyen nem olvas fel egy ilyen hosszú dicshimnuszt egy másik jelöltről, hacsak önző magánérdekből nem. Vagyis, már most kiderült vannak háttéralkuk. Kinek az érdekében? Ugyanis ez a dolog egyre világosabb: a falu, a község, az itt lakók zsebébe akarnak nyúlni bármi áron, a mi kárunkra, a saját hasznukra. Egy tisztességes, becsületes, a közért tenni akaró polgár előbb négy vagy nyolc éven át képviselőként sokat dolgozik,(ne adj Isten ingyen és még külön is) majd azt mondja, itt az ideje, hogy megméressem magam polgármesterként. Most derült égből a villámcsapásként megjelent Joó mester, aki rögtön főállásúként (minden pozitív előzmény nélkül) ülne a stallumba és a falu nyakába. Ígér most fűt-fát, miközben láthatólag már most háttéralkukat köt. Jól tudja a tapolcai önkormányzatban kiművelődve, hogy mennyit lehet megszerezni úgy is, hogy legális- nem etikus, de törvényes. Besöpörve a lépes mézet! Joó ugyanis egy megosztó személyiség, szemtelen és erőszakos, egy pitiáner, rosszindulatú valaki, aki nemtelen módszerekkel él, egyik mondatával meghazudtolja a másikat. És egy ilyen alak kéri számon a demokráciát a mostani polgármesteren. Tessenek bekapcsolni a televíziót és meghallgatni a lecsukás határán álló szocialista politikusokat. Ők beszélnek így, akár Joó mester. Ezeket csak azért írom ide, mert Jó, ha figyelünk! Engem ez a dolog kísértetiesen emlékeztet az elmúlt évtized szocialista kampányára… Ígértek tejben-mézben folyó Kánaánt, majd miután kifosztották az országot továbbálltak, az adósságot a nép nyakán hagyva. Ez a dialektika, ez az össze-vissza ígérgetés jellemzi Joó mestert, miközben annyi tisztesség sincs benne, hogy normálisan beszéljen ellenfeléről, de láthatólag legalább ennyire lenézi a falu lakóit – minket – is, lásd megjegyzésével Horvát Tibiről tett „önmagához képest” riposztja. Választanunk kell, csak kérdés kinek az érdekében. Az állandóság, a stabilitás ebben a bizonytalan időben a legfontosabb és az elkövetkező négy év alatt mindenki bizonyíthat, hogy majd becsülettel megmérethesse magát.
Következő bejegyzése után folytatom.
Jó, ha figyelünk: egy a Badacsonytördemic jövőjéért aggódó öntudatos polgár!
Előző bejegyzésemhez (is) érkezett "komment", amire válaszoltam, de a szóban forgó és a vidékfejlesztéssel kapcsolatos anyagot belinkelni pillanatnyilag csak ide tudom, új bejegyzés keretében.Ez egy főiskolai első évfolyamos dolgozatocska, amolyan házi feladat, amit…..
jó ha figyelünk 2010.09.24 10:26:56
Tördemiciek és Lábdihegyiek!

Ha valaki azt gondolná, hogy a jelenlegi polgármester érdekében írok a drága időm rovására, az téved. Sokkal inkább a jelenség ellen. Joó mester egy hirtelen leporolt iskolai dolgozatot vesz elő érvként. Mit jelent ez a legutóbbi ki szösszenetével együtt? Nemcsak egy tisztességes riposztra alkalmatlan, versenyképtelen egyént, hanem inkább újabb önvallomást! Azt írja, hogy nem elég képzett ideológiából, miközben minden szava maga a dialektikus materializmus – mit ne mondjak, a dialektikus tévedések és csúsztatások – jegyében íródik. Felvilágosítanám, alpolgármesternek nem muszáj képviselőnek lennie az új választási törvény kapcsán. Épp ezért ha összefutok Vollmuth Péterrel javaslom is neki dr. Bardócz Zsuzsát újra alpolgármesternek, hogy kérje fel. Van tehát egy önjelölt joóóó polgármester aspiráns, aki tájékozatlan, aki egy biztonságosan működő fejlődésmodellbe piszkítana bele. A község azon kevés önkormányzatok közé tartozik, aki úgy gyarapodik, hogy NINCS TARTOZÁSA. Miközben Joó mester eddig felmutatni egy ALKALMATLAN honlapot, egy ALKALMATLAN pályázatot és egy Nohab alapítványt tud felmutatni, amit a szintén ALKALMATLAN Máv kincse.(gondolok például a Tapolca-Tördemic vonalon rendszeres 15-20 perces késésekre, ami Tapolca, mint kiinduló állomás tekintetében alighanem világrekord ilyen rövid távon) Úgy látom, hogy joóóó ha figyelünk. Javaslom egyébként, hogy új választási plakátján (angol a felirat, hogy Joó mester maga is megértse) változtasson: „I want to belive” áll a plakáton, akár az X. akták Mulder ügynökénél. Azon egy azonosítatlan tárgy képe lebegett egy UFO.
Én javasolom, legyen inkább egy délibáb és alá írva magyarul: „Akarom, hogy higgy”!
Következő bejegyzése után folytatom.
Jó, ha figyelünk: egy a Badacsonytördemic jövőjéért aggódó öntudatos polgár!
Bár igyekszem elkerülni a személyeskedést, némelyik bejegyzésemben talán túlságosan is kivetítettem a mondanivalómat Vollmuth Péter polgármesterre. Úgy gondolom, mi jóban vagyunk és soha nem beszélgettünk egymással indulatosan. Kérek mindenkit, hogy ha valami élceset olvasott…..
jó ha figyelünk 2010.09.23 20:02:59
Jó, ha figyelünk..

Tördemiciek és Lábdihegyiek!

Itt valami nem stimell, mondta Pelikán gátőr a Tanú című filmben. Az eddig csak leszólt és kárhoztatott, majd keresztre feszített Vollmuth Péterrel – jó a viszonyom – most egyszerre ez derül ki Joó mester legújabb odavakkantásából. Mert az a köteles tisztelet Vollmuth Péter esetében – ami érdekes módon Pukliné, Haász Tímea képviselőjelöltnek már nem tűnik fel – akkor csak az életkorát is figyelembe véve – szerintem – az eddigi polgármestert is megilleti. (ilyenkor kiderül, hogy összenő, ami összetartozik…) Furcsa! Ha ismeretlenként olvastam volna eddig joóóó bejegyzéseit arra következtetnék, hogy joóóó blogjában a „Rózsák háborúja” egyik új szereplője írogat, vagy a „Vörös és fekete” esetleg a The Forsyte Saga legújabb folytatása ihlette volna az önjelöltet. Pedig édesanyja dr. Bardócz Zsuzsa jelenlegi és remélhetőleg jövőbeli alpolgármester tiszteletreméltó szerénységgel sokat tett a közért. Ha Ő jelentkezett volna polgármesterjelöltnek, vagy fia annak idején rendszeresen ott van a képviselőtestületi üléseken, netán már maga is képviselő lenne, akkor azt mondanám: helyes, győzzön a jobbik! Ebben az estben azonban a dolog egy kicsi máshogy van. Az eddigi gátlástalan fikázás mellett egy konkrétumot, egy részletesen kidolgozott tanulmányt nem olvashatunk, csak azt, hogy joóóó lenne… No meg a kutyaugatás, Hold, és a villanyfénymentes éjszaka – ami egyébként jó ötlet – csak ehhez nem kell új polgármester. Mert a részletes mikéntről semmit. Egy ilyen közösség életében, mint a mienk a fenntarthatatlan, szabályozatlan fejlődés áldozatává elsősorban az itt lakók válnak. Nézzük a szomszéd Tomaj példáját: több százmilliós hiány és már ügyészségi vizsgálat is fenyegeti a mostani vezetést viselt dolgai miatt az ottani önkormányzatot. Aki olyan „gyors” fejlődést szeretne, költözzön oda. Tény, lehetne gyorsabb is a falusi turizmus felfutása, csak kérdés milyen áron? Ismét csak a Tanú című film jutott az eszembe. Virág elvtárs, alias Péter Gábor volt AVH vezér mondta a tömött villamoson Pelikánnak: „ visszasírnak még maguk engem!” Nos Joó mester, én aligha…

Következő bejegyzése után folytatom.
Jó, ha figyelünk: egy a Badacsonytördemic jövőjéért aggódó öntudatos polgár!
Joóóóó reggelt Tördemic! És joóóóó reggelt Badacsonylábdihegy!Remélem, eme filmből vett és aktualizált köszöntésem senkit sem riaszt el blogom olvasásától!Hát igen, idáig is eljutottunk. Egy ezer fő alatti lakosú falu polgármesterjelöltje is blogot nyit. De hát miért is…..
jó ha figyelünk 2010.09.21 20:11:55
A stílus maga az ember!

Tördemiciek és Lábdihegyiek!
Ha szeretnének olyan polgármestert, aki eleve megmásítja a tényeket, tessék! Joó mester bemutatkozó írásában elfelejtette megemlíteni, hogy azért szeretne a főállású stallumhoz jutni, mert kifele áll munkahelyén a szénája Tapolcán. Magyarul: rövidesen kirúgják. Ha olvasom az általa itt bejegyzetteket, hát nem is csodálkozom…
1. Figyelmetlen, mert aki két rövid oldalon hat nyilvánvaló helyesírási hibát vét diplomás létére az nem jó jel. Ez az általánosban 2- alá. Ugyanis a Kiplakátoltam= kiplakátoztam, brossúrában= brosúrában, Badacsonyördemic= Badacsonytördemic, Falhuházba= Faluházban, relytéje= rejtélye, eddigieke= eddigieké. Történetesen egy tízmilliós szerződés előkészítésében három nap hat főbenjáró hibát vét, hát az nem jó. Szorozzuk be egy négy éves ciklusban: =1458 hiba összesen. Szép jövő!
2. Vollmuth Péter fellendülést hozott a falunak, amihez itt élőként maga Joó mester minden rendezvényen hozzájárulhatott volna. Akárcsak önkéntesként az alapítvány munkáinál, ahol énszerintem egy kapavágást sem tett. És most, lám-lám, de a kiadásokat látni akarja… A taktikája világos osztd meg és uralkodj! Szerencsére az itteni lakosok nem ostobák, nem vakok. Mindenki érzi, hogy egy, eddig a közélet iránt passzív személy csak megélhetési polgármester akar lenni, azért kotorászik. Miért? Hát a mostani anyagi tartalékért, amellyel szabadon garázdálkodhatna. Én nem telefonálok majd – gondolom postagalambot használ majd – a XXI. Századba, miközben már a kilencévesek is telefonoznak. A pénzt pedig kiosztja magának, jutalomként vagy a szocialisták által oly bevált visszaosztáshoz folyamodik. Ezért liheg mindenhol hívatlanul megválasztása érdekében. Szép jövő!
3. Ennek a lassan de biztosan fejlődő falunak egy magához hasonló habitusú polgármester úgy hiányzik, mint kutyának a kullancs. Én azt mondom, gondoljon bele mindenki! Lesz egy olyan polgármesterünk, aki már a saját választási blogjában külföldi kifejezéssel villog. Tehát nemcsak nyegle és vádaskodó, lusta és mellébeszélő, hanem nagyképű és tudálékos, olyan, mint a Hupikék Törpikék „Okoskája”. Szép jővő!
Következő bejegyzése után folytatom.
Jó, ha figyelünk: egy a Badacsonytördemic jövőjéért aggódó öntudatos polgár!