Regisztráció Blogot indítok
Adatok
mribolya

31 bejegyzést írt és 1 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
2008 május 16-án pénteken este 6 órakor megszünt az eddigi szolgálatom a Mária Rádiónál.Ezt az önkéntes recepció vezetöi szolgálatot én mondtam fel, részben mert úgytűnik, hogy   már nem  tudtam a korábbi, általam , saját magamtól megkövetelt szinvonalon…..
Pünkösd, az egyház meglapításának és a Szentlélek eljövetelének napja. Igy a harmadik legnagyobb egyházi ünnep. Mivel Pünkösd, húsvét után az ötvenedik nap, igy egyben a jelentése is 50., mely görög szóból származik és az 50. görögül Pünkösd. " Amikor…..
Minden év április közepén űnnepli Nagyvárad az egyházmegye alapítását, melyet Szent László Királyunk alapított, és ennek tiszteletére tartják egy héten át a Váradi Napokat. Erdély és Nagyvárad igen nagy tisztelője Sznt Lászlónak, nemcsak azért, mert a katolikus…..
Ma  2 hónapja, hogy   nem irtam a blogomba, ennek nagyon sok oka van, de most erről nem kívánok beszélni. Úgy gondoltam azonban, hogy a Húsvét, mint a legnagyobb ünnepünket  nem hagyhatom ki, különösen akkor amikor még a szüetésnapom is közvetlenül húsvét…..
MR Ibolya Karácsonyom, 2007-ben 2007.12.27 07:16:00
Advent 4. vasárnapján, délelőtt 10 órakir Péterrel elindultunk Ausztriába, Kirchenwirt-be, hogy részben Zsuzsival, ill. Zsuzsi közelében töltsük a karácsonyt, ugynott, ahol többszőr vele is voltunk..Ugy gondoltuk, hogy így könnyebb lesz az…..
  Dr KISS LAJOSNÉ, IBOLYA VAGYOK, A MÁRIA RÁDIÓ RECEPCIÓ VEZETŐJEAKINEK AZ A MEGTISZTELTETÉS JUTOTT, HOGY KÉT ÉV ELMÚLTÁVAL ÚJRA KÖSZÖNTHETEM SZENT KARÁCSONY ÚNNEPÉN A HALLGATÓKAT, AZ ÉTER HULLÁMAIN KERESZTŰL IS, NEMCSAK TELEFONON, MINT NAP MINT NAP TESZEM.ÍGY MINDEN…..
Ma Advent első vasárnapján Károly atya a  reggeli "Lélek ébresztő"-ben megmagyarázta Advent igazi jelentését.  Nemcsak, mint az egyházi év kezdetét, hanem a várakozás és a felkészűlés időszakaként beszélt az eljövendő időről. A várakozás a Jézus…..
1961-ben egy véletlen folytán jártam előszőr Zell am See-ben. Olaszországból utaztunk haza, amikor Kupfsteinben aludva előző este néztük a térképet. Mondom a férjemnek, hogy milyen szép volna végig utazni a Salzach völgyén, Salzburgig, Lajos nagyon felháborodott, hogy mit…..
Kedves Blogom! nagyon elhanyagoltalak, mert több, mint egy hónapja nem írtam semmit, de elő se vettelek, részben azért ,mert elromlott a gépem, aztán meg elvesztek a gyönyörű összegyüjtött képeim. És éppen a mostani címben szereplő napok miatt nem is voltam itt, haza mentem, hogy…..
Juan Diegónak 1531 december 9-én Mexicóban, a Tepeyac dombon megjelent a Szűzanya.Juan megkeresztelt indián volt, aki mindig a Tepeyac dombon közlekedett,hogy útját lerövidítse. Egyszer egy csodálatos enyhe fuvallatból egy Fenségeshölgy jelent meg előtte aki magát Guadalupei…..
Mostani blog bejegyzésem egy kcsit visszatekint az időben, bár úgy gondolon, hogy ez a  téma mindig akuális, különösen azoknak akik vagy a rádióban hallgatták napról napra Jenő atya Legyetek apostolok c. műsorát, vagy elolvasták  a Miért álltok itt tétlanűl c.…..
MR Ibolya Az élet gyöngyei 2007.10.01 19:46:00
Hallottam egy történetet, egyszer egy gazdag ember sétált a tenger parton az esti szürköletben és csodaszép kavicsokat látott, lehajolt és összeszedte őket. különféle mértű és színűek voltak, este kirakta a zsebéből az az asztalra  és reggel, amikor felébredt, akkor…..
2006 november 19-én, Erzsébet napján,nyitotta meg Erdő Péter bíboros, Magyarország Prímása, a Szent István Bazilikában a Szent Erzsébet évet, születésének 800 éves évfordulóján. Árpádházi  Szent Erzsébet, magyar királylányként született, II.Endre Magyar…..
MR Ibolya A CARMEL ÉKE 2007.09.26 20:14:00
 LISIEUX-iSZENT TERÉZ a francaországi Alenqonban született 1873-ban. 1886 karácsonyán élte át a megtérés kegyelmét, amikor a Szűzanya jelent meg előtte.Eddig is nagyon vallásos volt, de ezt követően életét teljes egészében a Jézus várás, a vele való találkozás…..
REMÉNYT ÉS JÖVÖT ADOK NEKTEK!2007 szeptember 16.és 22.. között egy nemzetközi folyamat részeként  "REMÉNYT ÉS JÖVŐT ADOK NEKTEK" / JER.29,11/ mottóval került sorra a budapesti VÁROSMISSZIÓRA és az Uj Evangelizáció Nemzetközi Kongresszusára. A Kezdeményezés…..
Éppen hatvan évvel ezelőtt, 1947-ben, a Boldogasszony Éve keretében  Mindszenty József hercegprímás hirdette meg és vezette a budapesti hívek zarándoklatát Máriaremetére. Ez a rendszerváltozás óta , időről időre felelevenített hagyomány folytatódott idén a városmisszió…..
2oo7 szeptember 13-án csütörtökön  a Fatimai Jelenések évfordulóján, a  Mária Rádió, önkéntesei Károly és Ipoly atya vezetésével engesztelésre indultak 30-an, egy autóbusszal MÁRIANOSZTRÁRA az egyetlen magyar alapitásu rend a, Pálosok ma is működő…..
A 2007-ben 80 éves XVI.Benedek pápa a német nyelvű  Austriába látogatott, ahol a német pápa,  anyanyelvén köszöntötte az Őt ünneplő híveit, hiszen Austria túlnyomó részt római katolikus, bár ugyanolyan tisztelettel üdvözölték a más történelmi egyházak is,…..
Szeptember első csütörtökjétől kezdődöen minden csütörtökön este 6 órától, a Szent István Bazilika, Szent Jobb Kápolnájában,  Nemzeti ereklyénk mellett Szentmisét mutatott be Károly atya, a Mária Rádióért, Hallgatóiért és Önkénteseinkért, mindenki…..
VERA a Mária Rádió kedves háziiasszonya,szerkesztő-je, a Rádió arca és leginkább a műsorok felelős szer-kesztője. Majdnem egyidőben kerültünk a rádióhoz, s azóta is szoros munkakapcsolat fűz össze bennünket.Sokszor  vagyunk eltérő véleményen, de mivel én csak a…..
Ma délelőtt a 1o órás Szentmise után a Szent IstvánBazilikában Habsburgh Mihály főherceg úr, a Mindszenty Alapítvány Elnöke nyitotta meg, azt a kiállítást, mely Mindszenty biboros, hercegprimás halála óta a legteljesebb kiállítás a világon. A Hercegprímás Úr…..
A Mária Rádió igazgatója egyben a Budai Középső Espereskerület esperes plébánosa. Munkabírása iyen komoly feladatok mellett is bámulatra méltó. ezen is túltesz azonban kedves  megértő és mind a plébánia híveit, mind a rádióhallgatókat megértő és szerető figyelme,…..
MR Ibolya Olvasom a blogomat 2007.08.29 14:04:16
Kapcsolatunk a Nagyváradi Mária Rádióval igen bensőséges. Ehhez nagyban hozzájárúl Selymes atya személye, aki nemcsak gyakori látogatónk hanem minden szerdán Károly atyánk helyett a katekézist is ő tartja illetve erkölcstani előadásokat is tart. Népszerűsége a magyar Mária…..
Mindennap élmény számomra, ha a rádióban szolgálatot teljesíthetek, de különös nap a vasárnap. Nemcsak azért, mert az Úr parancsa, hogy a hetedik napot pedig megszenteld, ez nekem minden vasárnap valósságá válik. Ilyenkor néha nemcsak recepciós feledatokat láthatok el, hanem…..