Regisztráció Blogot indítok
Adatok
sárga nyúl

0 bejegyzést írt és 990 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Mi, itt a Reflektornál – személyes érintettség okán is – a kezdetektől kiemelten foglalkozunk az autizmussal, az autisták és családjaik mindennapos problémáival. Az egyik első interjúnk a korai fejlesztés fontosságáról szólt és az elsők között adtunk hírt az úgy nevezett „csendes órákról”. Utóbbi…..
sárga nyúl 2018.08.14 22:22:58
@maxval balcán bircaman: Az enyhébbeket is zavarhatja, de szoktatással ez jelentősen enyhül, iskolás korban már kevésbé szokott gondot okozni. Amúgy meg van fültok, füldugó, napszemüveg. A dolog jelentősége nem ez, hanem a dolgozók betanítása és a promó, ami jó az autistáknak is és üzletileg előnyös a boltnak.
Ha az ember szívesen kipróbálná magát külföldön, akkor jó választás lehet az önkénteskedés, ami már sokaknak bejött. Persze mint mindig, akad olyan is, akinek nem volt olyan jó élmény. Most egy ilyen beszámoló következik Pétertől, elöljáróban csak annyit hangsúlyoznék, hogy ez egy ember története,…..
sárga nyúl 2018.08.13 22:23:36
@csillagporszem: Szerintem is autista a posztoló és elismerésre méltó, hogy feltalálta magát és végigcsinálta a körülmények ellenére.
sárga nyúl 2018.08.13 23:49:31
@gabors: Nekem ép értelmű, diszes autista gyerekem van. Ha eljut egyszer addig, hogy egyedül képes lesz külföldre menni, nagyon boldog leszek. Hát még ha tud hívni egy taxit külföldön. Nem beszélve arról, hogy egyedül volt kint hónapokig a posztoló.
A tapasztalatait pedig a disz ellenére leírja - úgy, ahogy le tudja, és olyan dolgokat ír le, ami neki fontos, mert nem tudja más szemszögéből nézni a kérdést. (És naivan megosztja egy halom empátiahiányos kommentelővel, de hát pont ez az autizmus egyik lényeges eleme, hogy nem tudja, hogy ezért csak a rugdosás fog járni.)
És hogy miért ment vissza? Több oka is lehet, nem állok neki találgatni, és az autisztikus gondolkodás más, nem biztos, hogy ami nekünk evidens, hogy probléma és megoldható, az neki is az.

(De egyáltalán nem biztos, hogy a posztoló deklaráltan autista, csak az ismétlések mennyiségéből és egyéb jelekből ez látszik. Ha pedig autista, akkor ez bizony igen komoly teljesítmény volt, bármi volt a munkája.)
asikerutjain 19 2018.02.28 16:48:57
Mindig hittem abban,hogy van ebben a világban valami szépség,és egy aluljáróban fogom megtalálni,hogy egy szakadt farmert viselő fiú lesz aki megment a sárkánytól,és akivel hazamegyek,és zuhog ránk az eső,és beleugrunk a pocsolyába,és nevetünk. na igazából egy szórakozóhelyen néztük ki egymást,és…..
sárga nyúl 2018.03.03 19:16:46
@Leylandi: Szerintem füle és farka mindnek van. Nekem úgy tűnik. :)
asikerutjain 20 2018.03.02 12:34:29
A tejespult előtt ismertem meg Bálintot,miután kihevertem Erikkel való szakításom,és Mari azt tanácsolta,hogy próbáljam a klasszikus leejtem a zsebkendőm taktikát. Ehhez persze vászonzsebkendők kellettek volna,én meg papírt használok...így maradt a tejespult,és a gyengének mutatkozás,mert a férfiak…..
sárga nyúl 2018.03.03 19:14:15
:))
A tűzoltó apuka nem bírta és elment. Az anyukának bírnia kell és maradni a kék-zöld foltjaival együtt. A hat éves autista gyermekük pedig mászik és dühöng...
Ez a blog eddig egy történet mesélés volt. A történet folytatódni fog, azonban néha meg kell állni, körülnézni, aktuális dolgokon elmélkedni, vagy éppen véleményt mondani. Gyakran gondolkodok azon, hogy a jelenlegi körülmények között lehetséges-e minőségi munkát végezni. A saját elvárásaimnak sem…..
Ötkor csörög az ébresztő. Bárcsak kinyomhatnám. Felkelek. Férjem odanyöszörgi, hogy fél óra múlva ő is kel. Kisietek, gépiesen keverem az intsant kávét a forró vízbe, leülök. Kezembe veszem az órarendem, átnézem az óráim. Kiválogatom a mai osztályaim. Elmegyek a fürdőszobába, megmosom az…..
sárga nyúl 2017.08.28 22:08:18
@Marvinyo: Valaki írta, hogy ezt egy "láttam"-ozással át lehet hidalni. Nem jó dolog, ha ügyeskedni kell, de ennek tényleg semmi értelme. A füzeteket osztályozni meg szerintem nem kötelező.

El lehetne menni továbbképzésre is, utánajárni a kérdéseknek, tanácsokat kérni azoktól, akik az adott terület specialistái... A posztoló azt állítja, hogy a férje multinál van és jól keres. Egy gyerekük van. Lehetséges, hogy anyagilag beleférne az, hogy félévet csak ezzel foglalkozik. Én nem tudnék úgy egy munkaszerződést aláírni, hogy nem rendelkezem azokkal a képességekkel és tudásanyaggal, ami az adott pozíció ellátásához szükséges.
De értem, hogy mire célzol. Valóban nem lesz helyette másik, jobb, tehetségesebb, motiváltabb. Csak én már úgy vagyok vele, hogy ez olyan mértékben káros amit csinálnak, hogy talán ha tényleg elmennének (nem fognak, hova is mennének) és kritikusan lecsökkenne a pedagógusok száma, talán történne valami a fejekben ott, ahol hatással lehetnek a folyamatokra.
Hazaértünk. Még mindig kedd. Hat óra van. A férjem már otthon van. Elrámolta a reggeli romokat. Ez kedves tőle. Hálásan megpuszilom. Kipakolom a füzeteket két stócba a konyhaasztalra; melléjük teszem a témazárókat is. Javított, nem javított. A férjem odalép, kezébe vesz egy füzetet, közben…..
sárga nyúl 2017.08.28 20:07:08
@Mr. Bear: Ezer százalékig biztos voltam benne, hogy ez lesz a válasz, csak eszerint nem a posztertől. :) Nem tartok neked képzést se ingyen, se pénzért. :))) Mégpedig azért, mert nem az én dolgom. Járj utána. Vagy hagyd el a pályát, nekem teljesen mindegy.
sárga nyúl 2017.08.28 20:11:31
@Mr. Bear: Ez gyenge volt. :S Meg aztán úgyse vagy alkalmas semmire nyilván, éhen halni meg gondolom nem akarsz.
sárga nyúl 2017.08.28 20:21:20
@Mr. Bear: Már sikerült megnevettetned. :)
14 gyakorlati tanács olyan pároknak, ahol az egyik partner autizmussal él. Mumbaiból származó Eva A. Mendes autizmus szakember és párterapeuta. Párkapcsolati és életvezetési tanácsokat ad autizmus spektrum zavaros (ASD) személyeknek és társaiknak, akik nem autisták. Életkor nem számít, fiataltól az…..
sárga nyúl 2016.03.23 11:44:50
Az orvosom is bejött minden nap, úgy, hogy addig kétszer adtam neki borítékot, nem valami kiemelkedő tartalommal. Tény, hogy az orvossal nem cseverésztünk, barátok sem leszünk, de nem is ez volt a cél. A miskolci Semmelweis Kórházba született a fiam idén nyáron. A történetünk…..
sárga nyúl 2013.10.09 18:14:14
@Dr.laikus PhD: Örülök, hogy itt vagy. :)
Aznap 40fok volt, már teljesen leizzadtam és otthagytak  2 ÓRÁRA egyedül a folyóson, ahol mindenki megbámult és nézte hogyan szenvedek. Még egy szurit vagy pirulát sem kaptam.  Rosszul lettem  a munkahelyemen. Egy forró nyári délután elkezdett munka közben szúrni az…..
sárga nyúl 2013.09.13 12:06:43
@Bikli néni: Drukkolok a műtéthez és gyors gyógyulást kívánok!
Praxis 150 ezret követelt az orvos 2013.09.08 08:49:12
Odaadtam neki 70 000-et. Megszámolta, felháborodott, mindenféle aljasnak elmondott. Azt is mondta, hogyha bezzeg baleset okozása miatt elvették volna a jogosítványát, akkor arra nem sajnáltam volna a pénzt. Tisztelt Praxis blog!2003-ban a férjem elment tüdőszűrésre.…..
sárga nyúl 2013.09.08 18:29:22
@Chester Gillette: Laikus írta volna ezt? :O Csak nem? Egyébként neki ezt is elnézném... :)
Praxis Pénz beszél, kórház ugat 2013.09.06 08:43:31
Sokan vannak, akik a szülésznőnek szánt 40-50 ezer forintot ki tudják gazdálkodni, de az orvos és  a szülésznő költségei együtt már bőven 250 ezer forintra rúgnak, és még ha tervez is az ember előre a gyerekvállalással, azért annak a 200 ezer forintnak van jobb helye, mint…..
sárga nyúl 2013.09.06 10:18:41
@karcsibácsi: Igen, nekem is ez szokott eszembe jutni mostanában minden posztnál.
Sajnálom egyébként, mert régen érdekes témák (is) merültek fel és értelmes beszélgetések alakultak. Jó kis kocsma volt. :)
Azt ne mondják, hogy kevés a pénz, mert én is az államigazgatásban dolgozom, kevés a fizetésem és attól még nem beszélek így az ügyfelekkel. Kedves Praxis Blog!     A következő történet nem annyira hátborzongató, végtére is semmi borzalmas nem történt…..
sárga nyúl 2013.08.27 22:41:53
@Turchi: Igen, ennél már nincs lejjebb.
sárga nyúl 2013.08.27 22:45:27
@karamellcukorka: Nem vagyunk rokonok Laikussal, de hogy Te milyen síkhülye vagy... Egy igazi gonosz boszorka. Szegény családod. (Egyébként nem kívántam Neked semmit...)
A továbbiakban ne strapáld magad, egyrészt nem érdekel, másrészt úgyis kiszedi a moderátor.
Mégis napokig feleslegesen feküdtem ott, mert nem történt semmi, és az állapotom sem változott, ennek pedig a költségei a kórházat terhelték. Egy hétig iszonyú gyomorfájdalommal és némi hasmenésekkel feküdtem itthon, remélve, elmúlik. Enni nem tudtam, és inni is nehezen ment.…..
Az átlagos NT reakciói kontextusfüggők – mindig arra reagál, amit és ahogy mondanak neki, megfelelő ritmusban, a kontextus figyelembevételével. A kulcs itt a ritmus: a kommunikációs folyamat olyan, mint a tánc – ahol egyszerre kell a zene ütemére ÉS a partnerrel összhangban…..
Nagy megdöbbenésemre a 22 hónapos kislányom ott kószált egyedül, felügyelet nélkül. Épp a lefelé vezető lépcső előtt kaptam el, simán leeshetett volna. Gyermekünk másfél éves volt, mikor feltűnt, hogy a viselkedése valamiért furcsa, valahogy nem olyan, mint a többi gyerek.…..
sárga nyúl 2013.08.08 10:23:06
@pizzaszeletvágó: Nem a posztoló kislányának konkrét problémáját elemeztük. Mésange szerint azelőtt ne diagnosztizáltassunk gyereket, mielőtt közösségbe kerül. Ebből pedig az látszik,hogy totálisan nem ért ehhez a területhez. Ha viszont hozzá akar szólni (tanácsadás jelleggel) egy ilyen témához, akkor olvasson előbb utána, vagy nézzen meg pár riportot Czeizel Barbarával a korai fejlesztés fontosságáról. Ebből a szempontból teljesen mindegy, hogy mi a gyerek problémája. Elég annyi, hogy van valami.

Szerencsére a posztoló tudja, mit kell tennie és teszi is.
sárga nyúl 2013.08.08 11:27:24
sárga nyúl 2013.08.13 09:51:19
@karcsibácsi: Az autizmus sokszor együtt jár motoros problémákkal. (Nálunk is kisebb korrekcióra szorul a mozgás, de nem ez a fő gond természetesen.) A pszichiáterek nagyon óvatosan kezelik a korai diagnózist, a teljesen egyértelmű esetek kivételével általában csak valamilyen körülírást alkalmaznak. Viszont azt le szokták írni, hogy fejlesztés szükséges és milyen irányban. Az ilyen kicsiknél általában tornát (TSMT, Ayres, stb.) szoktak javasolni, ami nem autizmus-specifikus, de mindenképpen jó hatású.
További előnye a korai diagnózisnak, hogy megelőzhető számos viselkedésprobléma, pl. ha a szülő a hiányos, vagy teljesen hiányzó kommunikációt vizuális eszközökkel segíti, ill. megtanítja olyan játékokra a kicsit, ami önállóbbá teszi a játékát (ez esetben nem fog folyamatosan anya után ordítani). Ezek nagyon egyszerű technikák, kicsiknél is jól alkalmazhatók és sok hisztit megelőznek.
Viszont ehhez kell a szülő. Önmagában a papír az semmi. Ha a szülő nem megy el szülőképzésre, nem olvas utána, akkor sok értelme nincs a diagnózisnak.
Nagyon sok a "ha", de egy kis odafigyeléssel talán nem rémálomként kéne visszagondolnom az elmúlt pár hónapra. Talán a férjem nem mondta volna, hogy lehet nem szeretne több babát, mert ő idegileg tönkre ment a sok aggódásban,hogy hol a kicsit, hol engem látott a kórházi…..
sárga nyúl 2013.07.27 15:23:12
@IrishOak: Miiilyen szakértő...?

Egyébként tudom, hogy a lojalitás fontos (dicséretesen összetart a staff), de azért...
(De biztos épp nem értek rá... Ilyenkor sok a munka...)
Az orvos emlékszem, feszegette a hüvelyemet, de úgy, hogy megfogta a két oldalát, és csak húzta, húzta, engem meg majd megevett a fene. Egyszer csak a fejemnél termett, "gyengéden" belekönyökölt a hasamba, és megszületett a kislányom. Van egy kisváros az Alföldön. Ennek a…..
sárga nyúl 2013.07.14 21:37:52
@karamellcukorka: Jó pár hipotón gyereket láttam már élőben, egyiknek se vették észre szüléskor. Pedig az egyik barátnőmnek a gyereke csak úgy lógott, semmi tartás nem volt benne és nem vették észre. Lett is kismillió problémájuk, mivel nem Dévényeztek rögtön.

Nem mondtam, hogy bárki tehet az oxigénhiányról. Nem tudhatjuk.
sárga nyúl 2013.07.14 23:45:55
@karamellcukorka: Én meg javaslom Neked a Temple Grandinről szóló filmet és a Cifraárnyak és denevérek című könyvet és az elolvasásuk után beszélgessünk arról, hogy fogyatékosság-e az Asperger szindróma. Egyébként meg ki lehet próbálni: tessen elhaladni mondjuk egy alapítványi iskolába, teli van épértelmű diagnosztizált és diagnosztizálatlan autikkal, ADHD-vel, viselkedészavarossal. Csak 1 napot kell kibírni és rögtön világos lesz, miről van szó: hogy nem poénból bilogoznak.

Te mit vizsgálsz...

@IrishOak: Nézd meg a KSH friss adatait. Összegezd az összes fogyatékost, plusz adj hozzá még 95e-t, mert az autisták hozzátartozói kb. ennyinek titkolták el a diagnózisát. Aztán nézd meg, hogy mennyi az arány az össztársadalomhoz képest. Ölég magas... És ezek megjelennek az oktatási rendszerben is, nevük ez esetben "SNI". Amit következetesen keversz a tartós betegséggel, ami pl. a cukorbetegség, szívritmuszavar, cöliákia, allergia-asztma. A tartós beteg nem SNI.
sárga nyúl 2013.07.15 10:22:41
@Irkutszk: Azt reklamálta, hogy későn jött a mentő és még hazaküldték volna.
De egyébként azért hibáztat bárkit is, mert a gyerek SNI volta miatt még a "gyászfázis" hibáztató szakaszánál tart. Majd elmúlik.
Praxis Az orvosok nem Istenek! 2013.07.09 10:35:55
Amikor bekerültem hozzá, elmondtam miért vagyok ott és kértem, bár nincs rajta a beutalón, nézze meg ezt a csomót is. Ekkor kifakadt, hogy ami nem szerepel a beutalón, azzal nem foglalkozik, különben is SORON KÍVÜL LÁT EL! Kedves Praxisblog,    Az elmúlt két hónapban…..
sárga nyúl 2013.07.10 16:44:34
@Irkutszk: Azt értem, hogy ha már valaki függő, akkor függő. Hogy a rituálétól vagy a hatásától az nagyjából mindegy (bár egyébként olyat már láttam, hogy valaki egyik napról a másikra letette a cigit, alkoholistából viszont olyat még nem láttam, aki magától leszokott volna).
De nekem ez nagyon nincs meg, hogy miért menő dohányozni. És miből adódik, hogy ez "csoporttagságot" eredményez? De ha valóban ez a motiváció, akkor miért függenek ennyire a külső véleményektől és a társaságtól?? Ennyire bizonytalanok? Nincs önbizalmuk? És miért nem érdeklődési kör alapján választanak társaságot? Egy közös addikció már elég?
sárga nyúl 2013.07.10 20:27:02
@Tempus-Anh: Így már kezdem érteni. Engem elég szabadnak és önállónak neveltek, tehát nem volt bennem erős a lázadás, valószínűleg ezért nehéz megértenem.

@VaTi: "Szobatársak óránként egy cigiszünetet tartottak pihenésképpen" a cigi nagyon jó indok a lógásra. Többek közt ezért nem tolerálom.

Arra lennék még kíváncsi, hogy mennyit hoz az államkasszába az új trafikos rendszer és mennyi a dohányzás miatt felmerülő eü. kiadás.
sárga nyúl 2013.07.10 20:57:19
@karcsibácsi: Sejtettem... 80 milliárd forint veszteség. Szép! :(
Nem győzöm hangsúlyozni: nem az elszámoltatás, fenyegetés, az ügy jogi útra terelése a célom, sokkal inkább az elgondolkodtatás. Nyílt levél a Szent Imre Kórház vezetőinek, betegjogi képviselőjének, valamint a Pszichiátriai Osztály vezetőjének és…..
sárga nyúl 2013.06.18 09:21:03
@Dr.laikus PhD: "Ott és akkor egyetemleges a felelősség, hogy egy súlyos beteg elveszett." Nagyon egyetértek.

Van még egy jellemzője ennek a "virslin meg sörön szocializálódott primitív néprétegnek" amibe tapasztalataim szerint nem csak a képzetlenek/alacsonyan képzettek tartoznak: a felelősséget úgy hárítják, mint egy 2 éves, ahogy Laikus is írta.
A barátnőmön már nem tudok segíteni,mert kiderült,hogy rosszindulatú gyomorrákos lett. Tisztelt Praxis blog!   Szent Imre Kórház Gastroentologia. A barátnőmön már nem tudok segíteni,mert kiderült,hogy rosszindulatú gyomorrákos lett. Körzetileg tartozott ebbe a 11.kerületi…..
sárga nyúl 2013.05.13 22:37:22
@turif: Elolvastam a belinkelt oldalt. Szörnyű történet, részvétem. :(
Nem az orvost hibáztatom, hiszen kedves volt, de nem értem, miért kellett mindenkinek tíz órára mennie. Tisztelt Blog!Elég türelmes ember vagyok, tudtam 9 hónapos terhesen három órát várni ultrahangra heti kétszer, de ami ma történt, az túlment minden határon. Ha nem a…..
sárga nyúl 2013.05.03 22:54:12
@csak néha benézek ha marhaságot látok: Mármint a státuszvizsgálatokon? Szívhallgatás biztos volt, nyirokcsomókat nem emlékszem, hogy nézte-e, lehet. Reflexet mindösszesen talán kétszer néztek, abból is csak a kapaszkodósat meg azt, amikor leengedik a talpára a járni még nem tudó babát, hogy lépked-e. Hangvilla nem volt, a védőnőnél volt az 5 és 6 éves státuszon fejhallgatós hallásvizsgálat. (Meg még a kórházban nézték valahogy, mert ráírták a záróra, hogy hall.) Csípőszűrés UH-val egyszer volt. Fimózist nézték. Torkát nézték, a fogait is, méreteket is és az 5 és 6 évesen volt egyszerűsített látásvizsgálat. Viszont nem vették észre, hogy nincs szemkontaktusa, nem érdekelte őket 1,5 éves koráig, hogy nem rág, nem zavart senkit, hogy nem beszél és az sem tűnt fel, hogy a keze folyamatosan a levegőt markolássza fülmagasságban. Nem vették észre a lúdtalpat sem.
Mikor mondtam, hogy itt valami nem oké (olyan párhavi rendszerességgel), akkor próbáltak lebeszélni mindenféle süket dumával, aztán mikor rájöttem a gyerek 1,5 éves korában, hogy auti, akkor az a szöveg jött, hogy az auti nem így néz ki és különben is, miért jó nekem, ha bélyeget kap, majd összeszedi magát az iskoláig, ha meg nem, akkor megy a logopédiaiba. A valóság viszont az, hogy autit a logopédiai iskolák nem is vehetnek föl. És így lemaradtunk az ingyenes korai fejlesztésről. Ami nem is nagyon létezik egyébként csak pár helyen, mivel a gyerekek töredéke jelenik csak meg a rendszerben és emiatt nincs tömegnyomás- ezért pedig finanszírozás se.
sárga nyúl 2013.05.04 10:11:42
@csak néha benézek ha marhaságot látok: A lúdtalppal kapcsolatban megoszlanak a vélemények. Egy biztos: ha nem sarokdöntött a cipője, akkor félóra alatt megfájdul a lába a rohangálástól.
Szerintem azért ezeket ki lehet szűrni, nálunk biztosan ki lehetett volna. A lúdtalpa nagyon erős, a kommunikációja meg szembetűnően sérült. Utólag elolvastam, hogyan kellett volna szűrniük a kommunikációs fejlődést és már a legelső dolog sem volt meg, nem mutatott egy ujjal. Nagyon nehezen tanítottam meg neki, de akkor is tenyérrel mutatott sokáig. Ha lenne minimális ismeretük az autizmusról, akkor összerakhatták volna a kommunikációs problémákat meg a nem rágást, akkor pedig már elég lett volna néhány célzott kérdés. De lehet egyébként, hogy tudták, csak még mindig úgy vannak vele, hogy jobb az ilyet nem felismerni. Tény, hogy a beiskolázás diagnózissal szinte lehetetlen és az autik egy részének feljön annyira a kommunikációja felnőtt korára, hogy be tud illeszkedni többé-kevésbé a társadalomba. (Viszont a többségnek meg nem, pedig fejlesztéssel lehetne esélyük.) Ha nincs diagnózis, akkor könnyebben talál munkát. Na de a posztban fejlődésneurológiai gondról van szó, ami nem korlátozza a gyereket (talán) a majdani felnőtt életében akkor sem, ha kicsiként tornáztatják (diagnózissal, támogatottan).
Visszatérve a családi barátra: 2-2,5 évesen ki kellett volna, hogy szűrjék a barátod gyerekét is. Ez már beszédfejlődési késés, minimum logopédiai segítség jár ilyen esetben. Szerencse, ha nem marad vissza ebből probléma (ami látszólag a beszéddel nem is függ össze.)
sárga nyúl 2013.05.05 10:14:41
@mldrv: Alapvetően csak autizmusban vagyok otthon, de van pár ismerősöm, akiknél volt beszédfejlődési késés és egy tanulmányt is olvastam a témában. Kapcsolódó lehet (nem teljeskörűen): tanulási akadályozottság/komolyabb értelmi fogyatékosság, diszek (diszlexia, stb.), mozgásfejlődési problémák (főleg finommotorika), viselkedészavarok.
Ha enyhe autizmus érintettsége van a gyereknek, akkor a kommunikációs nehézségeken kívül jellemzőek a szociális nehézségek és a merev gondolkodás. Jelentkezhetnek túlérzékenységek (bármely érzékszerv esetén)és olyan is lehet, hogy túl kevéssé érzékeny. Ebből pedig szintén adódhat sok minden, amire az ember nem is gondolna. Előfordulhat szobatisztasági zavar is.
Rengeteget olvastam a témáról és nem olyan könnyű megszabadulni ettől a sunyi dögtől, főleg, ha az egész szervezetedben szétterjedt. Bármikor, akár egy antibiotikumos kezeléstől is, erőre kaphat a candida pl.:a bélrendszerben és évekig tartó kínzását vérvétellel sem lehet…..
sárga nyúl 2013.04.27 10:09:23
@platelet: Ez most vicc volt, ugye.

Lisztérzékenységre volt vérvétel? És csatlakozom Braincelle kérdéséhez: tükrözés-biopszia volt? Gombára hatékony gyógyszerek állnak rendelkezésre, azt szedte?
sárga nyúl 2013.04.27 11:46:47
@karcsibácsi: Eszméletlen, hogy miket meg lehet itt csinálni. :(
Persze az első történetben a posztoló ismert személy. Megteheti, hogy posztol a Facebookon.De célravezetőbb lenne, ha a betegjogi képviselő közvetítésével az orvos tudatába is bekerülne ez. Terjedt az a hír a napokban, hogy egy siket lány mellől az audiológiai vizsgálaton…..
sárga nyúl 2013.03.27 18:36:12
@karamellcukorka: Még nem csináltam ilyet és esélyesen nem is fogok. De nagyon szívesen kielemezném a költségvetését. (Bár akkor idő előtt elvinne az agyvérzés...)
sárga nyúl 2013.03.27 19:33:59
@karamellcukorka: Ez milyen kommunikációs akadálymentesítés volt? Hány fős intézményre?
sárga nyúl 2013.03.28 19:44:55
@karcsibácsi: Ismét csak nézek mint kisborjú. Ez már a második eset! :)

@Dr.laikus PhD: Nekem szerencsém van (amennyire lehet az embernek ilyen helyzetben), mert a férjem sokat segít. De az iskolakérdés megoldhatatlan, mi is kényszerpályán leszünk.
Az eü. tapasztalataim egyébként a fogyatékosság kapcsán eddig jók. Ahol jeleztem, hogy auti a gyerek, ott figyelembe is vették. A fiam kifogástalanul viselkedik ilyen helyzetekben, de a beszédértése nagyon alacsony szintű a korához képest, ehhez kell némi tolerancia. A vizuális akadálymentesítést meg magamnál hordom. :)