Regisztráció Blogot indítok
Adatok
citoplazma

0 bejegyzést írt és 4 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
  Napjainkban a legfőbb természetvédelmi téma a globális felmelegedés. Szinte minden héten hallani vagy olvasni lehet valamilyen hírt ezzel kapcsolatban. Mégis úgy tűnik, hogy az emberek nem veszik elég komolyan. Olyan érzés, mintha csak rémisztgetni akarnának minket, de…..
citoplazma 2010.09.22 14:47:42
Nem a konkrét adatokon és számokon van a hangsúly. Nem azon, hogy ki mennyit mond. Félreérted!
Hanem maguknak a folyamatoknak, összefüggéseknek a helyes értelmezéséről, mert ebben az írásban bizony ezek nem voltak rendben. Tekintsünk el attól, hogy mennyit emelkedik akár a hőmérséklet, vagy akár a tengerek szintje. De értsük meg azt, hogy mik ezeknek az okai, miként megy végbe a változás, hogyan hat ránk, és mit tehetünk. Ezekben a dolgokban adatok nélkül is lehetünk pontosak. Mielőtt tájékoztatást akarunk adni laikusoknak, értsük meg mi magunk is alaposan a témát. Az ilyen célú írás pedig pont attól lesz ha úgy tetszik drámaibb vagy hatásosabb, hogy az emberek életéhez még közelebb hozod. Bizony (bármennyire is fáj) ha csak a végsőkig hangoztatott jegesmedvét és pingvineket tudod az embereknek megmutatni (amit egyébként minden forrásból hallani), attól ők nem biztos hogy felébrednek, mert ilyet bármely bulvár magazinban is olvashatnak. Aztán becsukják az újságot és nem történt semmi...

Az írásodnak olyan "na most tényleg a helyére rakjuk a dolgokat" íze van. Várom-várom, hogy okosabb leszek a végére, de ehhez képest inkább összezavarodom még abban is amit az általános iskolai fizika órán tanultam. :)
...és ez a LÉNYEG: ha alapvető dolgok nincsenek a helyén, akkor hogy várhatjuk el, hogy az emberek tényleg komolyan vegyék a témát?

Mindenesetre kíváncsian várom a legközelebbi írásod is.
Jó munkát, szép napot!