Regisztráció Blogot indítok
Adatok
RoccoSIffredi

0 bejegyzést írt és 6 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Milyenek voltak a kilencvenes évek az akkor felnőtt nemzedéknek? Milyen volt ez a nemzedék, ha lehet egyáltalán nemzedékről beszélni? Mit gondoltunk a századvég évtizedéről akkor, és mit gondolunk róla most, másfél évtizeddel később? Volt valami, ami maradandó? S ha igen, mi…..
RoccoSIffredi 2014.12.20 13:25:47
@aki mást mond az hazudik:

Hát igen, a '90-es évek a nagy illúziók kora volt. Azt hittük, mi is hamar a Nyugat leszünk. Bejött egy csomó nyugati cucc, ami korábban ritka vagy presztízsárunak számított (Mars csoki, nyugati kocsik, pornókazetták), életformánk külsődlegesen westernizálódott (már nem kellett 5 évig várni, amíg bekötik a telefont, a lakótelepekről az emberek kiköltöztek kertes házakba, second hand angol ruhákba öltöztek).
Minden olyan egyértelműnek tűnt, mi a jó, mi a rossz, hol a jó és hol a rossz. Egyértelmű orientációk voltak.
Átélni érdekes és jó volt, amikor illúziók viszik előre az embereket, az mindig érdekes és felemelő.

Azonban történelmi perspektívában nézve a '90-es évek inkább negatív időszakként fog bevonulni történelmünkbe (a közjogi-formális előrelépések ellenére).
Amikor bezárták a gyárakat, több millió ember lába alól kihúzták a talajt, megszorítások, létbizonytalanság, falupusztulás, demográfiai apály, maffia, olajügyek. Tulajdonképpen Magyarország sorsa már akkor eldőlt, ami most van csak annak a kifutása.
Az aranykor a '80-as években véget ért.
RoccoSIffredi 2014.12.20 13:33:17
@aki mást mond az hazudik:
S hát igen, aki a 90-es években volt gyerek, a 75-85 között született nemzedék az már vesztes (összességében).

A 60-65 körül született nemzedék volt az "aranygeneráció". A Fideszes-nemzedék, akik a rendszerváltáskor voltak huszonévesek.
Ők mindent - állást, egzisztenciát, lakást, képzést, szabadságot - megkaptak, tejben-vajban fürösztötték őket.
Úristen, ha belegondolok, hogy Orbán 89-ben kirakott egy koporsót és azelőtt szónokolt, mondván, hogy a komcsik ellopták az ő nemzedékétől a fiatalságot!!! Tőlük, akik mindent megkaptak!
És a rendszerváltók mit loptak el a 70-es, 80-as években születettektől? Egész Magyarország jövőjét
„Ha tudnád, mily csekélyke ész szükséges a világ kormányzásához!” (Axel Gustafsson Oxenstierna) Nyugodtan hallgathatunk Oxenstierna kancellárra, hiszen rendkívül érdemdús és tapasztalt férfiú volt ő. Meghatározó figurája volt a harmincéves háborúnak, mint Svédország…..
RoccoSIffredi 2014.03.04 09:56:22