Regisztráció Blogot indítok
Adatok
daveC999

0 bejegyzést írt és 28 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Pár hete az egyik zempléni futásomon eszembe jutott, hogy milyen jó lenne kicsit jobban megismertetni a hegység déli részének szép futóútjait a környékbéli és a messzebb élő futótársakkal. A témáról írtam már itt néhány posztot, de egy dolog olvasni valamiről és más…..
daveC999 2012.10.16 13:32:13
A múltkori, kissé provokatív stílusú posztban sokaktól megkaptam, hogy mit osztom én az észt, hogy kell minimálbérből megélni. Próbáljam csak ki egy hónapig, hogy milyen az. Ilyen típusú felszólítások sokszor elhangoznak egyébként politikusok irányába is. Szóval kapva az…..
És szerintetek melyik a leguniverzálisabb, kényelmesebb, praktikusabb, árértékarányosabb mászócipő, amit legtöbbet használtok? Kommentbe bökjétek ide.Nekem a LaSportiva Venom. Egy ideig utáltam, de végül egész jól összenőttünk, annyira, hogy egyszer meg is talpaltattam...
daveC999 2011.12.05 17:01:34
Varánusz Semjén vadászat 2011.09.11 05:34:05
"A kutyától félek, a vértől hányok,Mindig lenéztek engem a lányok.Nem vagyok senki, űzöm a vadat,Másoknak hajtok, mások hajtanak."A kormánycirkusz végighaknizta az országot a héten Lovasberénytől Hajdúszoboszlón keresztül Kötcséig, megörvendeztetett minket tőzsde…..
daveC999 2011.09.12 15:38:28
daveC999 2011.09.12 20:59:00
@Veghely: vitatkozhatunk ha gondolod, nekem ez a szakmám - rád meg rád fér egy kis tanulás meg némi kultúra is :)
a zöldség nem tudom mi, én nem vagyok "zöld", én csupán szeretem és kutatom a természetet, nem vagyok a kultúrált vadászat ellenfele és nem fekszem sínekre sem Paksnál.
A muflon 200 éve él az országban, rövid távú anyagi haszonszerzésért te odadobnád legnagyobb botanikai kincseinket is? Az unokád már csak a lebetonozott vadászház úton közelítse meg a tarvágott, vagy idegenhonos fajokkal betelepített erdőt? Élcelődsz a mészkő-sziklagyepeken ahol évezredek alatt új fajok alakultak ki a speciális mikroklíma miatt, amiket lazán széttapostatnál a muflonokkal - ez kultúrált és jövőbe mutató hozzáállás pár trófeáért. Nem csoda, hogy a jégkorszakok közben/után a sokféle alapkőzeten és biogeográfiai határon fekvő Kárpát-medence Európában egyedülálló diverzitást "fejlesztett ki magának" - persze ennek megismeréséhez le kellene szállni a magas lóról/terepjáróról.
Továbbá érdekes módon, sok hazai emlőst (csaknem mindet) láttam élőben a természetben, csak ezért sokat kell oda járni...aki muflont szeretne, menjen állatkertbe. Ha szeretnél még vitatkozni a hazai flóráról és faunáról, állok elébe ;)
ezen a héten teljesen gagyi az idő ezzel az alighúsz fokkal, de voltak (és remélem, lesznek is) olyan napok, mikor nem is érdemes mást csinálni, mint betenni a fejünkbe a házmestert, kis testünket meg a vízbe, oszt aggyadneki. az "infrastruktúra"  jellege sem mindegy.…..
daveC999 2011.08.08 13:57:55
A minap egy remek országismertetőt olvastam Spanyolországról a Hajónapló blogon. (A linket képtelen vagyok másképp beszúrni: http://www.hajonaplo.eoldal.hu/cikkek/nyitooldal/szubjektiv-orszagismerteto-tovabbgondolasra.html).Az ötlet nagyon jó, ugyanis sok említésre méltó…..
Az öreg autó ciki, megbízhatatlan és állandóan szervizbe kell vinni. Ezt gondolják, akiknek még nem kellett hatvanezer kilométer után kettős tömegű lendkereket cserélni az új autójukon. És akik még nem bírták kiszámolni az értékvesztést. Vélemények az azonos című…..
Éreztétek már magatokat megalázottnak a pékségben vagy a postán, amikor egy marék apróval fizettetek? Gáborral ez történt. Azok kedvéért, akik lusták végigolvasni, a történet röviden: Gábor aprópénzzel fizet, pontosan kiszámolva a jegy árát, mire a sofőr az utasok füle…..
Levélben kaptunk egy kérést, újabb szavazás indítására. Sajnos egy elég gyakori problémáról van szó, a járatok többségén csak hering módjára lehet utazni. Volt itt egy utasszámlálás, ennek ellenére járatmódosításokat csak ez év első felében várhatunk amiről semmi…..
Fordult a kocka, és most a régebbi Durvaság a villamoson című poszt vagy máshol: Megint utasra támadtak a cigó ellenőrök eset ellenkezőleg történt meg. Szerencsére itt sem történt tettlegesség. De az említett utasok, családostól ingyen és bérmentve utazhattak, mármint a…..
Chris Anthony, svéd fotós Firenzében tanulta ki a "szakmát", és jelenleg Los Angelesben él. Arrafelé az elismert művészek között tartják számon, 2007-ben jelölték az American Photo’s Images of the Year nagydíjára is. Munkáit számos, jelentős lap publikálta,…..