Regisztráció Blogot indítok
Adatok
M+M

3 bejegyzést írt és 4 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Heaven, Hell or HoUSton Galveston 2011.01.30 22:01:00
Már hetek óta készülünk felrakni a galvestoni kirándulás képeit. A városka egy 32 mérföld hosszú és két és fél mérföld széles szigeten van a szárazföldhöz közel, a Mexikói Öböl szélén. Értelemszerűen 32 mérföldnyi homokos stranddal rendelkezik, és itt található a…..
Már az érkezésünk óta tervezzük, hogy írunk az elképesztő városképről, jó sok fotóval dokumentálva, de mindig csak halogattuk, nincs elég fénykép, nincs idő a babák miatt stb. Úgy döntöttem, ez annyira érdekes és furcsa, hogy több bejegyzés is szólhat erről, fogunk még…..
M+M 2010.12.25 17:06:15
@Housi: egyszer már én is olvastam erről, de még nem láttuk.
Te ki vagy? :) És mióta vagy Houstonban?
Heaven, Hell or HoUSton cicapara 2010.09.21 01:05:00
A legtöbb előzetes aggodalmunk, a koraszülés mellett, Fannihoz kötődött. Oltást kellett neki adni több mint egy hónappal az út előtt, ezerféle papírt kellett kitöltetni kétféle állatorvossal a repülés előtt egy héten (vagy három napon?) belül. Ki kellett deríteni, milyen…..
M+M 2010.11.13 02:50:22
@Panka79: miért kéne doboz a jegyhez?

Nekünk annyi volt, hogy helyet kellett foglalni a cicának is, mert nem lehetnek egy gépen egynél vagy kettőnél többen, szóval volt foglalási kódja neki is és a reptéren az induláskor kellett fizetni érte.

A sokadik call-centeres híváskor derült ki, hogy elvileg előre kell nekik a cica chipjének a sorszáma is, amit bediktáltunk, bár szerintem soha senki nem nézte meg.

Igen, a rácsméret minket is aggasztott, mi egy ilyet szereztünk:

www.petsmart.com/product/index.jsp?productId=2753758

A miénk kb. 60x40x40 centis ("junior"). Lemértem, 1inchx1inch a legnagyobb lyuk mérete, néhány légitársaságnál épp ez a követelmény. Ezen nem fér át a Fanni mancsa egyébként. Viszont a rácson kívül műanyag minden része.

Mi a dobozt az airmax cargo-tól vettük, könnyű megtalálni őket a neten. Még iratmegsemmisítőből származó papírcsíkokat is kaptunk tőlük :), ami állítólag a legjobb "alom" ilyen utakon.

Ja, és persze az állatorvosi dolgokkal is elég nagy kavarás van, azt is mindenki máshogy tudja, hogy milyen papírt és kinek kell kitölteni és kinek mennyi időn belül kell megvizsgálni az állatot. Szükség lesz egy hatósági állatorvosra, és elvileg tájékozódni kell az adott államnál, hogy milyen követelmények vannak.

Arra vigyázzatok, hogy nekünk 1 hónapnál régebbi veszettség elleni oltás kellett, azaz ha egy hónapon belül repültök, és véletlenül nincs meg az oltása, akkor probléma lehet.
Heaven, Hell or HoUSton Duo pack 2010.10.20 04:59:00
- Nem hinném, hogy felkelek ma. - Én se. Léna, a díva. Marcika, a nyugdíjas. Duo pack. "Olyan korban élünk, mikor a szubjektumot felváltja a textualitás..."..
Persze azért magyarok is lesznek.Egyelőre a kórházban vannak, mert még picik, így nyerünk egy kis időt a hiányzó dolgok beszerzésére, takarításra stb. Ráadásul így sokkal több időnk van gyakorolni velük benn, így talán nem borulunk ki annyira, mikor hazajönnek...Ha lesz egy…..