Regisztráció Blogot indítok
Adatok
Sebajj Tóbiás

0 bejegyzést írt és 59 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Közgazdászok szerint ha kevesebb embernek lenne saját lakása, akkor jobban élnénk. Hogyan lehet ezt elérni? A németek megmutatják.Korábbi posztjainkban - elérhető itt és itt - bemutattunk olyan kutatási eredményeket, melyek arra a következtetésre jutottak, hogy a magas…..
Sebajj Tóbiás 2014.01.29 00:32:33
@Votee: "Pont az a lényeg, hogy a havi bérleti díj és a hitel törlesztőrészlete nem ugyanakkora."

Ebben az esetben bizony igazad van. De! Mi van ha nem 15 milláért vesz lakást, hanem csak 8 milláért egy panelt vagy 3 milláért egy családi házat falun? Vagy 15 millánál olcsóbb lakásban nem is lehet lakni?
Sebajj Tóbiás 2014.01.29 01:03:54
@Votee: Ha kívánod bármilyen értékű ingatlannal végigfuttatom neked a számokat.

Oké!

Albérlet havi 60 ezer.
Saját tulajdon törlesztő 43 ezer, 4 milla 15 év. (A teljes visszafizetendő kb. 8,5 milla)
Köztudott, hogy a politikában sikeres emberek az esetek elenyésző részében látnak el olyan feladatokat, amelyekhez csak minimálisan értenek. Ezt a képet tovább rontja, amikor a nagyvezír és egy párt döntésjogosultsággal rendelkezői hű csatlósai nem hallgatnak senki szakember…..
Sebajj Tóbiás 2013.10.07 20:54:26
@_most_: úristen, mégis ki az a fogyatékos idióta aki a 21.században azt hiszi, hogy mindenhol lehet fizetni bankkártyával?
A pénznyerő játékautomaták működtetésének teljes megszüntetését javasolja a kormány, holnap már a törvényjavaslat is a parlament elé kerül. Az indok? a korábbi intézkedések csak részben érték el azt a célt, hogy a leghátrányosabb helyzetben élők ne pénznyerő…..
Sebajj Tóbiás 2012.10.01 23:39:47
@Mpatikus Eszetlenellenes: Azért azt még hozzá tenném, hogy a nyerőgép üzemeltetők is megtettek mindent annak érdekében, hogy idáig fajuljon a dolog. Persze lehet, hogy csak nekem szúrt szemet, hogy 1200 cég ruházott be a szerveralapú üzemeltetésbe miközben 2 ezer legálisan működő nyerőgép van az országba.
A Fidesz és az MSZP társadalmi újraelosztást érintő elképzelései ismeretében, nehezítve mindezt az utóbbi párt minap nyilvánosságra került szavazatmaximáló stratégiájával is, súlyosan felmerül a kérdés: mik közül is lehet választani? A kérdésfeltevést itt egy kicsit…..
Sebajj Tóbiás 2012.09.19 22:44:40
@madarasi.abel: Ha az utolsó előtti sort nézzük, akkor is 0,9% a csökkenés úgy, hogy közben volt 1,6% emelés is (7-es sor).
Sebajj Tóbiás 2012.09.19 23:03:57
@voltam nyugdíjas: Bocsi, de nem tudom figyelembe venni. Ugyan is a statisztikákat nem én készítettem, a készítő meg vagy figyelembe vette vagy nem. Az adatok nyilvánosak, érdemes böngészni őket. www.ksh.hu/nyugdij11_tablak
Sebajj Tóbiás 2012.09.19 23:38:46
@Putyilov gyári melós: "És HOL A 90%a?"
Itt megtalálod: www.ksh.hu/stadat_eves_3_7
Miközben kormányzati PR szinten a tyúktartásban látják a mélyszegénység elleni küzdelem egyik lehetséges megoldását, valójában egyre több, évtizedek óta tyúkot tartó vidéki család adja el (vagy eszi meg) az állományt és hagy fel véglegesen a kapirgálók…..
Sebajj Tóbiás 2012.09.17 23:54:44
@Németh András: "vagy talán más a hozzáállás ezért van még állat és ez a hozzáállás az oka a jobb anygi körülményeknek is"

Meg más a törvény! Az utcába azért kellett levágni a kakasokat, mert ugye a buta állat hajnalban kukorékol. A városból kiköltöző f@szkalap meg feljelentett mindenkit csendháborításért. Senki sem akarta kifizetni az 50 ezres bírságot.
Manapság sokan próbálják a világjobbító szándékú iparmágnás, Henry Ford nyakába varrni az elektromos autózás első, 1890-1910 közötti első térhódítási kísérletének elfojtását, mondván: az általa 1904-ben bevezetett futószalagos rendszerű autógyártás nyomán tett…..
Sebajj Tóbiás 2012.07.28 23:45:19
@hackbard.celine: Arról nem is beszélve, hogy ezeket az akkumulátorokat tölteni is kellene ami csak a személyautók esetén plusz 400 MWh villamos teljesítmény. (Paks most 500 MW-ot ad!)
Sebajj Tóbiás 2012.07.29 00:18:22
@brahamb: Aztán hogyan? 80-ban hogyan kísérleteztek volna nagy kapacitású akkuval amikor 90 környékén jelent meg a piacon? Egyébként fejlesztettek gőzerővel, csak a gagyi akkut benzinmotorral helyettesítették.
Sebajj Tóbiás 2012.07.29 12:50:11
@Donor: Azt azért ugye tudod, hogy nap és szél erőművet nem lehet korlátlanul a hálózatra kapcsolni? Csak annyit amennyi "hagyományos" erőmű van.
Mint az előző posztban ígértem, folytatom a közmunka bemutatását, hisz abban a szerencsében részesülhettem, hogy személyesen is megismerhettem egy ebben a "munkakörben" dolgozót. Köztük is a problémásabb "fajtát", mivel óvodás gyermeke van. Fiatal anyuka, gerincbeteg, ez jutott…..
Sebajj Tóbiás 2012.07.08 00:16:10
@dekás dezső: "nyugi, ha termelés van, előbb-utóbb della is van..."

Meg még jár is... csak nem jut (a melósnak).
Sebajj Tóbiás 2012.07.08 00:30:53
@dekás dezső: "van kiút, csak át kell alakítani a társadalmi értékrendet. és itt jönnek ak épbe a bölcsészek...."

Hogyan? Ők adogatják majd a szerszámot? Szerinted van köztük olyan aki látott már 250-es villáskulcsot? El se bírnák...
Sebajj Tóbiás 2012.07.08 00:44:28
@dekás dezső: "legyen menő ha valaki gépészmérnök, elektromos, vagy kémikus... vagy jól képzett szakmunkás"

Na, pont ez nem menő! A menő az, ha valaki 2 diplomával összeadja a 2+2=5-öt, mert csak egyet hibázott.
Nem szép dolog letépni egy védett virágot, szemetelni a közterületen, tilosban parkolni vagy engedély nélkül horgászni, tüzelőt gyűjteni az erdőben. A bilincselés, motozás, szolgálati kutyák bevetése azonban eltúlzott reakció a kormány részéről. A Pintér Sándor által…..
Sebajj Tóbiás 2012.07.04 23:23:58
@Névtelen betelefonáló: "Legyünk őszinték: rendőrhiány van,"

Hol?? "48 ezerre nőtt a rendőrség létszáma
Az elmúlt időszakban háromezerrel, vagyis 48 ezerre nőtt a rendőrség létszáma, így teljesen fel van töltve az állomány - jelentette be Garamvölgyi László hétfőn Egerben."

2011. november 21., 16:16
Aki még nem olvasta a jövő évi költségvetés tervezetét vagy összefoglalóját, annak annyit mondanék, hogy az irány ugyanaz: meglehetősen ortodox megszorítás és befagyasztanak mindent a dicséretesen kicsi hiánycél érdekében. Azaz csak majdnem mindent... Igen, mert míg a…..
Sebajj Tóbiás 2012.06.16 21:47:46
@Aliem: "Nagyon nagy kérés lenne ha egy évben havi pár ezer forintról lemondanának, az unokáik, gyerekeik javára?"

A legtöbb nyugdíjas szinte mindenről lemond a gyerekei, unokái számára. Inkább nem váltja ki a gyógyszerét, de az unokának akkor is oda adja!
Nem szívesen kontárkodom olyan témákban, melyek kívül esnek szakterületemen, viszont a Fővárosi Közgyűlés új, de máris sokat vitatott rendelete a kertekkel, utcafrontokkal is kapcsolatos, így bátorkodnék említést tenni róla ezen hasábokon is. Természetesen a közterületi és…..
Sebajj Tóbiás 2012.06.04 21:51:08
@hagyma: Fogalmad sincs a magyarországi helyzetről, felvilágosítalak egy picit, hogyan megy törvényesen.
A ház előtti füvet (ami közterület) le kell nyírni. Ez a szabály. Van ezzel gond? Nincs!
De!
Közterületen munkát végezni az önkormányzat engedélye nélkül nem lehet! Ez egy másik szabály.
Tehát...
1. bemész az önkorihoz kérsz engedélyt közterületen végzendő munka miatt. (kevesen tudják, hogy kellene)
2. A munkaterületet el kell keríteni. (Különben megbírságol a mukaügyi hatóság!)
3. Ha akadályozza a forgalmat (már pedig akadályozza mert MUNKATERÜLET) akkor az utca túlsó oldalára kell terelni a gyalogos forgalmat.
4. Ha forgalmas az utca és veszélyes az átkelés akkor az önkorinál kérvényezned kell a forgalom lassító táblák kihelyezését.
5. Megfelelő személyi védőeszközök beszerzése, munkavédelmi sisak, szemüveg, védőruha, mert MUNKATERÜLET, különben megbírságol a munkaügyi hatóság!
6. Nyírhatod a füvet. Kizárólag olyan berendezéssel, amelynek minden engedélye, minősítési papírja megvan különben megbírságol a munkaügyi hatóság! Benzinmotoros gép, vagy elektromos, agregátorról! Elektromos áramot a házból a telekhatáron kívülre nem vihetsz mert büntet az áramszolgáltató.
7. A keletkezett hulladék (nyesedék) megfelelő hulladék kezelési engedéllyel rendelkező személy általi elszállíttatása. Igazolás szükséges!
És akkor még szerencséd van, hogy ha nem kell építésvezetőt is fogadnod a munkálatokhoz. Ahhoz a fél órához amíg levágod a füvet.
Na ez magyarország ezt übereld amerikával.
Sebajj Tóbiás 2012.06.04 22:26:02
@hagyma: "azutan ha kimegy kulfoldre / kijon amerikaba/ eszs nelkul betartja a torvenyeket"

Azért, mert azok a törvények betarthatók, gondolom egyértelműek is, és főleg nem ellentmondásosak!
Sebajj Tóbiás 2012.06.04 22:46:49
@hagyma: A szigorú de betartható és a szigorú de betarthatatlan szabályok között azért van különbség. Fentebb írják, hogy a büntetés 150 ezer forint is lehet, magyarországon a legális legkisebb munkabér 47 ezer forint, a legkisebb nyugdíj kb. 28 ezer. Szigorú vagy sem a 150 ezres bünti? De szerintem eltértünk a blog témájától...
Androlib blog. Bipp! Adós, fizess 2012.05.18 15:05:00
Egy ideje a levegőben lóg a hívások, sms-ek és mms-ek megadóztatásának tervezete, ami azért kellemetlen, mert a tavaly  kivetett telekom adót még képesek voltak a szolgáltatók benyelni, az idei fekete levest viszont már nekünk kell meginni.     A T most küldött…..
Sebajj Tóbiás 2012.05.18 23:56:41
@NIL7: Ugyebár nem kevesen vagyunk, akik a gyerek mobiltelefonját is - SIM kártyával együtt - a cégünk nevére vettük, így most 2500Ft lesz az adólimit.

Na,íme egy becsületes vállalkozó! Aztán sír, hogy adót emelnek!
M.O. orvosszakértői vizsgálata alapján már napok óta rothadó húst vehetett a Tescóban, minthogy a fagyasztóban a pulykazúza egy kukaccal lett gazdagabb: Múlt pénteken vásároltam a dunaújvárosi tescóban pulykazúzát. Hazaértve landolt a fagyasztóban, mert a négy napos ünnep…..
  Az elmúlt hetek legnagyobb energetikai csatáját, és Bencsik János távozását az energetikai államtitkári posztról, hozta az a furcsa politikusi meglátás, miszerint ami nem látszik, az nincs is, ezért fizetnie sem kell érte a fogyasztónak. Pedig a nem látott dolgok is itt…..
Sebajj Tóbiás 2011.12.14 15:32:42
@Pascal: Ráadásul az az excel hibás is. A 2009-es sor 77297 és nem 76197. Így már a 372km növekedés csak -728km, + a kisfeszültségű hálózaton további -1953km. 75 milliárdért.
Belsőség Adózzon anyátok! 2011.11.15 06:25:00
Az adózás önmagában egy bosszantó valami. De ennél is bosszantóbb, hogy mindenféle kreatív államhivatal – köztük az NKH – és minisztérium sápokat talál ki. Aztán megnézik a következő évi költségvetést, ahol persze mindig akad egy új lyuk, - mit lyuk, lék!…..
A héten Szarvas Ferenc, a MÁV Zrt. elnök-vezérigazgatója is elismerte, hogy a vasút ma drága és hogy majdnem annyiba került egy utazás vonattal, mint kocsival. Ezt az állítást mi is meg tudjuk erősíteni, s akkor fel is tennénk a kérdést: Vajon jó ötlet lenne -e az…..
Sebajj Tóbiás 2011.10.16 21:56:39
@KG2000: "Mások már leírták, hogy a baj ott van, hogy valójában nagyon kevesen fizetik a teljes árat..."

Kevesen?? Magyarországon ~10 millióan fizetik a teljes árat.
171 milliárdot évente + 290 milliárd MÁV tartozást.
Sebajj Tóbiás 2011.10.16 22:21:21
@Jozsó_: Ha a BKV és Volán támogatását is hozzáadod akkor 25.000 Ft fejenként/év.
Adhatnék neked hitelt, de nem adok. El is mondom, hogy miért. Fasza kis hitelkonstrukció lenne, nem kamu thm, változó kamat ilyesmi. Törleszthetnéd úgy, hogy nem rokkanna bele a családi kassza. Adhatnék ilyen hitelt, de nem adok és elmondom miért nem. Magyar vagy Csalsz, lopsz, adót…..
Sebajj Tóbiás 2011.10.04 23:04:28
@soproni1: "10 évente van válság, tehát..."

tehát az egyetlen megoldás szerinted, hogy beülünk a sarokba és nem csinálunk semmit, mert bármikor bármi történhet velünk. Minek ÉLNI úgyis meghalunk!
Az elmúlt időszakban számtalan posztot, cikket lehetett olvasni arról, ne adjuk meg adatainkat, kerüljük ki a népszámlálásnál az adat megadást, mert veszélyes lehet! Ez a fajta bizalomvesztés az államban egy olyan bűn, ami az egész magyar politikai osztályt terheli, de kicsit…..
Ha minden igaz, ma fogja aláírni Schmitt Pál a végtörlesztésről szóló törvényt, amiben a jó szándék ellenére sikerült az összes rosszat egyesíteni: kevés emberen segít (a "gazdagokon"), lejáratta Magyarországot, elszabadultak a devizaárfolyamok, perelni készülnek a…..
Sebajj Tóbiás 2011.09.26 22:58:45
@Szél Kállmán: Én meg csak azt nem értem, hogy az autóhitelesek miért vannak mindenből kizárva?

Na, ez egy jó kérdés,ez engem is érdekelne. Sem a kormányzati kommunikáció sem a média nem foglalkozott ezzel a kérdéssel. Csak nem valami paktum a háttérben a bankokkal?(összeesküvés elmélet :-))
Ráadásul a hitelre megvett autó még hoz is a konyhára (reg. adó, súlyadó, üzemanyag).
Sebajj Tóbiás 2011.09.26 23:30:03
@Vondenberg: embereknek kene baromi gyorsan magukba nezni, hogy mikent lehet (ekkora barom kormanyt 2/3-hoz juttatni) sporolni kicsit, lejebb adni az eletszinvonalbol, elkoltozni videkre, elkoltozni kisebb lakasba, tobbet dolgozni, keresni, termelni, stb..

Spórolni??? Ha a hitelt sem tudja fizetni akkor miből tud spórolni?
Életszínvonal?? Ha még nincs a béka segge alatt, akkor esetleg.
Elköltözni? Ez ugye vicc?
Többet dolgozni? Ha van hol.
Többet keresni, termelni? Mintha a munkavállalón múlna...

"Ha megoldast vartok tolem, akkor en az allami ingatlanhasznositot mondom, ami felvasarolja a diszkonton a fedezetet, es allamilag garantalt berleti dijjat szed."

Piaci lakbér cirka 1000-1200 Ft/m2. Ez lesz ám a segítség.
 A Borotvák az űrben című posztban már volt szó a Gillette Techmaticról, mint olyan borotváról, amelyet a hosszabb űrbéli tartózkodások kezdetén számos esetben vittek föl és használtak az amerikai űrhajósok. Ez a modell mára már nem csak ezért ipartörténeti érdekesség, hanem azért is, mert…..
A poszt első felét H küldte, köszönjük!A fővárosi közlekedési anomáliák után nézzünk már körül az ország háza táján is ez ügyben. Tavaly március óta regisztrációs jegyet kell váltani a tömegközlekedési  járműveken. A regisztrációs jegyet azért vezették be,…..
Sebajj Tóbiás 2011.02.19 22:12:50
@Bepes Elek: "Egyet ne felejtsünk el. A kádár rendszerben azért kaptak kedvezményeket a nyugdíjasok, mert igen kevés nyugdíjat kaptak. A '70-es évek elején, az akkori átlagfizetés 1/3-át. Az olyan, mintha ma 40 ezret kapnának. Nos, ebben az esetben nem reklamálnék a kedvezmények ellen."

Megsúgom Neked, de csak Neked, hogy 2011-ben a hivatalos öregségi nyugdíj minimum 29 000 forint. Reklamálhatsz a kedvezmények ellen.
Sebajj Tóbiás 2011.02.20 00:06:37
@tildy:): Ők nem szerepelnek a statisztikákban, Nekik nem kötelező a regisztrációs jegy.
Agyrém! A Kedves Vezér és az Öszödön, pardon, Siófokon alkotmányt rögtönző közvetlen vazallusai most azt találták ki, hogy plusz szavazati jogot adnak a gyermeket nevelő szülőnek. Ami kapásból azt jelenti, hogy vannak első- és másodrangú állampolgárok, mert van, akinek a…..
Sebajj Tóbiás 2011.02.13 00:37:29
@nemstatikus: "legalább 60 fölött 2, 70 fölött 3, 80 fölött meg 4 szavazati joga legyen valakinek."

Ezzel meg az a baj, hogy 70 fölött csak 100 000 ember él az országban, 80 fölött meg csak 37 000.
Így hiába érne többet a szavazata, akkor is lazán leszavazná a többség.
Sebajj Tóbiás 2011.02.13 00:47:36
@Lajos bacsi: A vezető (kis- és közép vezető) állásokban legtöbb esetben nem a tudás számít, hanem az, hogy ki tudja-e hajtani a normát a melósból.
Sebajj Tóbiás 2011.02.13 00:50:20
@nemstatikus: A mai 70 felettieket már szerintem békén kellene hagyni. A mai rohanó életet már úgysem nagyon értik, tisztelet a kivételnek.
Sziasztok!   Van Magyarországon olyan multicég ( Zalában) amely családcentrikusságra hivatkozva bevezette a 12 órás munkaidőt. Reggel 06 - 18 ig tart és 18 -06 ig. Több ezren dolgoznak 12 órát állva. A nagyfőnökök azt mondják, ha nem tetszik, el lehet menni.   Nem…..
Sebajj Tóbiás 2011.02.11 22:13:23
@Animacs (a Tyne folyó déli partja):"buszmegállóba), utána nekiállhat vacsorát főzni, mondjuk. ugyanúgy nem igazán marad ideje, energiája a családra. a 3 nap viszont teljesen szabad, azt egy az egyben rájuk fordíthatja."

Hogyan??

Hétfő, kedd, szerda munka. Csütörtök, péntek, szombat szabad, de csütörtökön és pénteken a család többi tagja dolgozik, hogyan vannak többet együtt? Szombat a családé. Vasárnap, hétfő, kedd munka. Szerda, csütörtök, péntek szabad akkor csak a család többi tagja dolgozik. Gondold tovább, mennyit is van együtt a család? Persze, ha mindenki egy helyen dolgozik az más, úgy jó.

Azért a 12 óra "álldogálást" is ki kellene próbálni mindenkinek, kíváncsi lennék ki, hogy bírja.
 Milyen hatása van az adóterhelésnek a gazdaságra? Az adóterhelés hatásait tanulmányok sokasága kutatja. Kétségtelen, hogy a magasabb jövedelem-elvonásnak is lehetnek pozitív hatásai. Egyes esetekben igazságosabb állapotokat teremthet (a kiugróan magas jövedelmek…..
Sebajj Tóbiás 2010.10.13 23:18:10
@pakesz: "1988 elott nem volt brutto nem volt netto nem volt jarulek sem, vagy tevednek?

de figyu legyen igazad fizettek...
DE MENNYIT???"

Nem mindegy? Akik 88-ban nyugdíjba mentek azoknak a 99% már nem él.
Sebajj Tóbiás 2010.10.13 23:39:47
@pakesz: Semmi jelentősége, ugyanis nem a befizetett járulék után kaptak nyugdíjat, hanem az utolsó 3 év átlagkeresete alapján. És mivel az átlagkereset alacsony volt, így lehetett 40 év munkaviszony után 35 ezres nyugdíj.