Regisztráció Blogot indítok
Adatok
Holdtündér16

77 bejegyzést írt és 8 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Azt gondolom, ez is egy állandó téma. Ha az ember önismerettel foglalkozik, talán már megfigyelte, hogy vannak ennek is különböző fázisai. Nem ámítok senkit instant megoldásokkal, mert NINCS! Az út az önelfogadáshoz, önszeretethez elég rögös, kimerítő és fájdalmas tud lenni! Hogy ez rosszul hangzik?…..
A löketet ehhez az íráshoz az adta, hogy gyakorlatilag január közepe óta jönnek szembe az olyan Facebook- és video bejegyzések, hogy "Hogyan legyen tökéletes a Valentin napunk?" vagy "Hogyan hangolódjunk egymásra Valentin napkor?" és "Mivel lepjük meg a párunkat Valentin napra?" Mostanra (február 5.…..
Nektek milyen a viszonyotok a Holddal? Nyilván nem mindenki ilyen "Hold-centrikus" mint én, de mentségemre legyen mondva, ahogy mondani szoktam, "duplán sérült" vagyok, hiszen a Rák csillagjegyemhez Halak aszcendens társul és bizony mindkét jegy (pláne vizes jegyek lévén) erőteljesen függ a Holdtól.…..
Azt gondolom, mindannyian, akik kicsit is igyekszünk tudatosan élni, naponta vívjuk a harcainkat és fejlődünk gőzerővel. Kisgyerekkorunk óta gyűlnek bennünk - többnyire észrevétlenül - a sérelmek, a kellemetlen emlékek és a kellemetlen emberek által okozott negatív hangulat - bár ez utóbbi azért már…..
TE MIVÉ VÁLSZ A NEHÉZSÉGEK SÚLYA ALATT? Valószínűleg ti is voltatok már magatok alatt, törtek össze szerelmi csalódástól, kerültetek padlóra, valami egészen mástól. Én is így voltam ezzel évekig. Persze az ember nem dörgöli mások orra alá fájdalmát, de amikor megtudtam, hogy a férjem megcsalt,…..
Manapság annyi szó esik a pozitív gondolkodásról, és ehhez kapcsolódóan a vonzás törvényéről meg a háláról is. Rengetegen írnak és beszélnek róla, és talán még többen próbálják beiktatni ezeket a mindennapjaikba. A kérdés csak az, hogy milyen formában teszik, tesszük ezt? Valóban tudatosul bennünk…..
Holdtündér TANMESE A SZERETETRŐL 2017.10.05 11:06:19
Ma hoztam Nektek egy tanmesét: Egy asszony kijött a házból, és három hosszú, fehér szakállú öregembert látott üldögélni az udvaron.Nem ismerte őket. Így szólt:- Nem hinném, hogy ismernélek benneteket, de éhesnek látszotok.Kérlek benneteket, gyertek be, és egyetek valamit!- A ház ura itthon van? -…..
Múltkor olvastam egy eléggé vehemens hangvételű cikket arról, hogy márpedig a cikkírónak ne akarják megmagyarázni, hogy jó dolog kilépni a komfortzónából, és ez igazából csak egy túltolt, sznob valami. Igen, azzal a részével egyetértek, hogy az önjelölt guruk meg a túltolás a két kulcsszó abban a…..
A cím alapján rengeteg irányba mehetne ez az írás, az élet bármely területére. Én most a „Test- és lélekfitnesz”-hez kapcsolódóan veszem górcső alá a fenti két fogalmat. És akkor megint témánál vagyunk: Te elfogadod magad? Vagy beletörődsz a helyzetedbe? Nagyon nem ugyanaz! Sokat beszélgettem erről…..
  Azt gondolom, ez egy olyan tulajdonság, vagy inkább képesség, ami folyamatos változásban van. Függ attól, hogy kivel szemben gyakoroljuk (vagy éppen nem), függ a helyzettől és talán leginkább az aktuális lelkiállapotunktól. A türelem véleményem és tapasztalatom szerint egy tudatos döntés – ezt…..
Nemrégiben történt: Ránéztem a naptárban a dátumra: Ma lenne a 10. házassági évfordulóm. Mondjuk inkább úgy, ma 10 éve házasodtam meg (először...csak mert sose lehet tudni...). Nem, nem azért jutott eszembe, mert nosztalgiázom, még ha ez rák csillagjegyűként teljesen helyénvaló is volna. Továbbra…..
A napokban szembejött egy cikk, ami olyasmiről szólt, hogy vajon miért böki a fitnesslady-k szemét, ha valaki jóízűen megeszik egy hamburgert és nem 40 kg, vagy épp fordítva..., és miért piszkáljuk egymást azért, mert valakinek tetoválása van vagy éppen nincs? És tényleg. Miért? Miért érdekli az…..
A tavirózsát, tündérrózsát mindig is kedveltem és csodáltam. A rokona, a lótuszvirág pedig akkor lett nagy szerelem, amikor úgy kb. 3,5 évvel ezelőtt, amikor már volt valami a levegőben, csak még nem tudtam magam sem, hogy mekkora változásokat fogok véghez vinni az életemben, szóval amikor…..
Talán szinte már közhelynek számít, és a pozitív gondolkodás egyik alapja, hogy élvezzük ki az élet apró örömeit is, figyeljünk a részletekre és tényleg, tudjunk örülni úgy igazán mindennek, ami körülvesz minket. Sőt, visszamegyek, az örömködés előtt először is észre kell venni ezeket. Ti…..
Holdtündér KAVICSOK 2017.08.16 10:52:52
 Konkoly Edit csodaszép írását hoztam Nektek.  Egyszer volt, hol nem volt egy hangyakislány, Szirom. Szirmot nem várta az anyukája, mert még ő maga is hangyalány akart volna lenni, de megkérte Hangyapapa feleségül, s Hangyamama igent mondott, mert amúgy vágyott volna sok szeretetre, figyelemre.…..
Manapság az emberek többsége még mindig álarcot visel, sőt mi több, váltogatja azokat... Sokszor talán saját maguk sem tudják már, hogy melyik az igazi énjük. Könnyen belecsúsznak a hazugság csapdájába és még önmaguk előtt sem vállalják, letagadják valódi érzéseiket. Miért van ez így? Nyilván…..
  Azt hiszem, az is nagyon jó mutatója annak, hogy mennyire vagyunk kibékülve  magunkkal, hogy miként reagálunk a felénk áradó bókokra. Van nekem egy nagyon kedves ismerősöm, egy Anyukám korabeli, telt alkatú hölgy, kívül-belül ragyogó egyéniség. Ha őt valaki megícséri, mondjuk, hogy “milyen…..
Ezt a blogot anno a "boldog békeidőkben" kezdtem el, nem véletlenül az idézőjel. A sütés élménye maga rengeteg pluszt adott nekem akkoriban, amit ott, ahonnan vártam volna, nem kaptam meg... Aztán az elmúlt három évben gyökeresen megváltozott az életem, és bár a változás állandó, talán erre az évre…..
Vajon létezik a Földön olyan Nő, aki mindenféle szempontból, 100%-osan szereti és elfogadja önmagát? És itt most egyelőre nem tennék különbséget a külső és a belső közt, egyszerűen csak létezik olyan valaki, aki tudatosan, nap mint nap belenéz a tükörbe és azt mondja: “igen, ez az, így szeretem…..
Úgy döntöttem, felélesztem a blogomat, és bár továbbra is roppant fontosak számomra a korábban érintett témák, sőt, lehet, hogy még elő is fognak kerülni, kicsit másfelé indulok most, hiszen eleve egy egészen más életszakaszban vagyok azóta és rengeteg egyéb dolog foglalkoztat. A címre utalva…..
Sütifalva Almás krémes 2015.10.23 23:21:17
Régóta nem jöttem új recepttel, többek közt mert nem is nagyon sütöttem, ha pedig mégis, nem újdonságot. Egyrészt kevés rá a lehetőségem, időm, másrészt a kreativitásomat kicsit más irányba összpontosítottam :)Ma azonban megszállt az alkotókedv és így most hozok Nektek…..
Ehhez a bejegyzéshez többek közt egy cikk, és annak facebook-os megosztása illetve kommentjei adták az ihletet, valamint egy anyuka bejegyzése egy anyukás-beszélgetős csoportban, ami nem kis lavinát indított el...  Előljáróban annyit szeretnék elmondani, hogy válás óta exemmel…..
Amikor az ember lánya elszánja magát a válásra, akkor egy jó darabig a háta közepére sem kíván egy kapcsolatot. Legalábbis én így voltam vele. Eszembe nem jutott volna, hogy azonnal társkereső oldalakra regisztráljak, vagy ilyesmi. Tudtam, éreztem, hogy nekem most elsősorban…..
Ahogy azt már a Facebook oldalamon néhányan láthattátok, két hete én bizony két napra lementem a térképről. Elutaztam, egyedül, 2 éjszakára, 2 napra. Na nem mondom, hogy ez teljesen a saját fejemből pattant ki - bár gondoltam ilyesmire, szinte biztos vagyok benne, hogy nem tettem…..
Miután azzal indítottam a blogot, hogy a saját döntésemről, válásomról mesélek, talán furcsa lehet ez a cím. De ha emlékeztek rá, akkor is mondtam, hogy ha vannak még érzések és a kölcsönös tisztelet sem sérült, van miért dolgozni rajta, akkor igenis kell. Márpedig szerintem…..