Regisztráció Blogot indítok
Adatok
Pelle Kriszta

0 bejegyzést írt és 5 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
    Mivel olvasóim és paleo iránt érdeklődő ismerőseim között is elég sok kisebb, nagyobb gyermekkel rendelkező akad és látom, hallom, hogy problémát okoz a paleo, ezért néhány szót szentelnék a gyerekeknek paleo szemszögből. Kezdjük ott, hogy a gyermekvállalásra…..
Elmentünk a hétvégén a kacifántos nevű Kézműves Magyar Ízek Vására rendezvényre a Millenárisra. Szakértője nem, azonban fogyasztója nagyon is vagyok a magyar mezőgazdasági termékeknek, illetve a magyar konyhának.  A rendezvény minőségi, prémium kategóriás magyar…..
Pelle Kriszta 2012.03.12 10:14:47
A cikket végigolvastam, a kommenteket nem, így elöljáróban.
Tésztás barátaink, akik kiállítók voltak a rendezvényen, a CBA-nak szállítanak. 250 Ft-ért adják át a tésztát, amit 1000 Ft körüli áron tesznek ki a polcokra. Ezért drága a magyar áru. Meg a mindenféle tehertől, ami rajta van. Belegondoltál már, mit jelent a 27% ÁFA? Abból, amit kifizetsz az áruért, kicsit több mint az ötöde megy a NAV-nak, nem pedig a termelőhöz. A nagyobb üzletek 10-20% körüli visszatérítést kérnek, ami azt jelenti, hogy megveszik alacsony áron az árut, de amit kifizetnek, abból az előállítónak 10-20 %-ot vissza kell fizetniük.
Tőlünk a Csillagvárban működő egyik üzlet azt akarta kérni, hogy szálljunk be a reklámújságjának a költségeibe, meg ingyen kóstoltassunk, de emellett adjuk 10-15%-kal olcsóbban a csokoládét, mint amennyi a normál viszonteladói ára. Erre mi nemet mondtunk, mert megtehettük, de nem mindenki teheti/teszi meg.
A KMÍ azért jó, mert teret ad. És jó, hogy a termelőnek nem kellett helypénzt fizetnie, mert így a szervezőnek életbevágó, hogy bevonzza a látogatókat, mert neki csak így lesz bevétele, a vásáros meg szépen árulhatja a portékáját. Sok olyan rendezvény van, ahol 60-300.000 Ft közötti a helypénz, sokszor emellett még a látogatótól is pénzt szednek, de a szervezőt nem érdekli, mi történik, mert neki mindenképpen meglesz a pénze.
Mi is be akartunk kerülni a csokinkkal a Spar-ba, de amíg az ilyen üzletek 2-3-szoros áron akarják eladni a terméket, addig az eladhatatlan lesz, így aztán marad a gagyi.
A múlthéten egy kedves barátnőm insiprálása kapcsán, meglátogattuk a 12. kerületi MoM park felett frissében megnyílott csokizó helyet. Mondhatom, hogy elvárásainkat messze felül múlta. Elsőkörben maga a bolt berendezése és a benne található finomságok, másodsorban a…..
Napi Budapest Csokissimo 2010.04.05 01:00:00
A város egyik legjobb csokoládézója. Nemcsak kiváló kézműves csokoládékat lehet venni (itthon készülteket és külföldi ínyencségeket egyaránt), de még a forró csokijuk is rendkívűl finom...
Pelle Kriszta 2010.04.06 15:31:17
@Gallion: Nagyon szépen köszönjük a sörtrüffelre vonatkozó dícséretet! Kriszta és Gábor (a készítők)