Regisztráció Blogot indítok
Adatok
hobbyvasutas

0 bejegyzést írt és 6 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Zoli második élménye, ismét a bűvös Sopron-Bécs-Sopron útvonal a ludas:2007 június: Bezúgunk sopronba, a pénztárhoz (nemzetközi): - Csókolom, a nemsokára induló bécsi vonatra kérek jegyet! - Azt már nem érik el! - Miért????? - Mert addig nem tudom kiállítani a jegyet. - De…..
Új MÁV blog ÖBB akciózik 2007.08.06 09:37:07
Sokszor kapunk leveleket, hogy drága a jegy, miegymás, de végre jött egy tényleg jó javaslat! Holnaptól szavazhattok erre. Kedves Szerkesztő!   A minap utazási irodában a mellékelt brossurát nyomták a kezembe. Áttanulmányoztam, röviden összefoglalva az osztrák vasút…..
hobbyvasutas 2007.08.07 14:46:19
A kommentem lehet hogy egy kicsit reklámszagú, de elsősorban a hazai viszonyokra való figyelemfelkeltés a célom.

A fentieken kívül egyéb kedvezmények is elérhetőek. Pl.: Einfach Raus Ticket 28€ kb 7000 Ft, ezzel 2-5 fős csoport egész nap korlátlan számban utazhat az összes helyi vonaton (regionalzug, regionalexpressz, a bécs környéki gyorsvasutak, élményvonatok). Optimális esetben 1400Ft/fő.

A Vorteilscard nagy előnye, hogy mindenki számára elérhetővé teszi a kedvezményes utazást. (Ha jól tudom környezetvédelmi kártyát jelent az elnevezése.) Van felnőtt, tanuló, nyugdíjas, családi, és speciális változata, ez utóbbi mozgáskorlátozottakra, gyengénlátókra vonatkozik. A kedvezmények igénybevételéhez a kártyát mindenkinek meg kell vennie 20-100€ összegben. Tehát nem alanyi jogon jár a kedvezmény, hanem a kártya függvénye. Már a jegy vásárlásához szükséges a vorteilscard, így gondolom ez alapján kapja meg a vasút az államtól a kieső bevételét.

Egyéb kedvezmények: Szentgotthárdon felszállok a vonatra, és a kalauznál felár nélkül megvásárolt jegy (bár nem olcsó) tartalmazza a Grazi tömegközlekedést is az adott napra. A jegyet természetesen a vállára akasztott gépből adta ki, amiről elvileg bármely vonatra adhat jegyet.

Van még az Österreich card - bár ennek az ára elég húzós kb 420.000 Ft, viszont ezzel egy teljes évig ingyen lehet utazni az összes ÖBB járaton (kb 1.200 Ft/nap). Persze ennek is léteznek egyéb változatai.


Ha még eszembe jut más is azt is megírom.