Regisztráció Blogot indítok
Adatok
art-atlan

15 bejegyzést írt és 0 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Hosszú kihagyás után ismét jelentkezik az Articsóka Filmklub. 2011. április 27-én, szerdán a Mű-Hellyel együttműködve a Dürer Kertben tartunk vetítést. Ezen különleges alkalommal Ágoston Béla zenél majd DANIELE CIPRÌ & FRANCO MARESCO: A MEMORIA című filmje alá. Április…..
2011. február 19-én, szombaton ismét jelentkezik az Articsóka filmklub. Helyszín a FOLKBEATS fesztivál, Fáklya klub. A MEDIAWAVE fesztivál legjobb filmjei mellett a „NETI SANYI”-t, Szomjas György és Halmos Béla filmjét nézzük meg. A vetítés vendége Halmos Béla lesz.…..
Változás! A vetítések átköltöznek a Folkbeats fesztivál helyszínére, a Fáklya klubba (VI. Csengery u. 68.). Első vetítés 2011. február 5. szombat délután 14:00 – 21:00. A Folkbeats nép- és világzenei tehetségkutató fesztivállal együttműködve új helyszínen lesznek…..
Pápai Gergő és Harsányi Hajni jóvoltából készült egy videó, ami a 2010-ben zajlott vetítések hangulatát próbálja visszaadni...
MEDIAWAVE filmek az Articsóka Filmklubban 2010. január 19. 19:00 A MEDIAWAVE Nemzetközi Film és Zenei Fesztivál olyan alkotók filmjeit mutatja be, akik nem tartoznak a művészeti ágak fő sodrába, alkotásaik eltérnek a megszokottól. A szerdai napon látható filmeket két tényező…..
A december 8-án (szerdán) soron következő vetítés alkalmával ismét a Balázs Béla Stúdió filmjei kerülnek terítékre. Ezt követően a Vanmocselló muzsikál majd.19:00 BBS rövidfilmes válogatásIsmét a Balázs Béla Stúdió filmjeiből vetítünk, és ismét ellátogat hozzánk…..
A múlthét szerdán fantasztikus élménynek voltunk részesei. A Szűkített Kvartett Dziga Vertov Ember a felvevőgéppel cimű 1929-es filmje alá kreáltak filmzenét...
2010. november 24-én szerdán Lichter Péter mesél nekünk az amerikai avantgárdról, majd Sidney Peterson The Cage (1947) című filmje kerül vetítésre, aztán a Szűkített Kvartett fog improvizálni. 19:00 Lichter Péterrel beszélgetünk és a The Cage cimű filmet vetítjük. 21:00…..
Egy kis ízelítő a november 10-ei vetítésből. Ez sajnos egy igen gyenge minőségű felvétel,de mindenkit megnyugtathatok, hogy Pápai Gergő jóvoltából egy sokkal hosszabb és jobb minőségű munka is ki fog kerülni.Sok visszajelzést kaptunk, hogy szívesen néznétek meg ismét…..
November 10-én szerdán a super 8-as technikát felkaroló szegedi Super 8mm Fesztivál díjnyertes filmjeiből vetítünk, látható lesz még Somogyvári Gergő Csempelevél című szemledíjas alkotása. Ezt követően Kontrast, Maks és Zefyr fog filmzenét létrehozni. Super 8Az estét 19:00…..
2010. október 27-én folytatjuk a filmklubot. Ez az alkalom nemcsak azért lesz nagyon különleges, mert a BUSHO fesztivál díjnyertes filmjeit fogjuk megnézni, és utána az AERT ad felejthetetlen koncertet borult filmekre, hanem mert egy születésnapot is ünneplünk. Így a fergeteges…..
Az Artkatakomba felújítása még nem ért végett, így enyhe indusztriális hangulattal megfűszerezve telt az első vetítés. A szép számmal összegyűlt publikum sorai között akadt sok régi ismerős, és nagy örömünkre sok új arc is. Az estét Kodolányi Sebestyén nyitotta meg, aki…..
Az Articsóka Filmklub október 13-án szerdán 19 órától megnyitja kapuit. A nagyszabású megnyitó ünnepségre minden kultúra kedvelő és újdonságra fogékony embert szeretettel várunk. Az Artkatakomba teljesen megújulva, nagyobb termekkel, igényesebb környezettel fogadja be a…..
Október 13. (szerda) 19:00Az első alkalommal Balázs Béla Stúdió korai dokumentum és rövidfilmjeiből csemegézünk, többek között: Gazdag Gyula, Dobai Péter, Schiffer Pál alkotásaiból.A stúdióról bővebben Kodolányi Sebestyén beszél majd nekünk, aki a BBS Alapítvány elnöke.…..
Október 13. szerda 19.00 Balázs Béla Stúdió korai filmjei és T. Bali (N.O.I.) különleges hanginstallációja Október 27. szerda 19.00 BUSHO 2010. díjnyertes filmjei és az AERT improvizációja November 10. szerda 19.00 Super 8mm Fesztivál kisfilmjei és kísérleti techno Kontrast,…..