Regisztráció Blogot indítok
Adatok
lafite

0 bejegyzést írt és 1 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
A tegnap egy elég érdekes hír jelent meg az Indexen, amelyből a nagyérdemű arról értesülhetett, hogy kemény idők jönnek ám a magyar katonatisztképzés fellegvárának számító Zrínyi Miklós Nemzetvédelmi Egyetem hallgatóira.Foglaljuk tehát össze röviden, miről is beszélt az…..
lafite 2010.09.18 01:52:26
Kedves Tiboru!

Ez a poszt, miközben vitathatatlanul írói munkásságod szerves részévé válik majd valaha, kissé kidolgozatlannak tűnik, s mint olyan - talán - lehet, hogy egészen felesleges időtöltést eredményezett, már mint az elkövetést tekintve. De ezt talán inkább tudjuk be B. Capelluti olvasó kolléga kissé heves (kezdő)lökésének.

Mindenestre - de ez csak az én szerény és kivülálló véleményem - még talán egy ilyen eldugott posztban sem lenne felesleges megadnia a tiszteletet a magyar hadsereg (talán egyetlen) ezredesi rendfokozattal rendelkező női tisztje számára, hamár amúgy a tiszt úrak más esetekben kőkemény könnyeket hullatnak a lovagias (és a töbi, és a többi) erényekben bővelkedő magyar katonatiszti hagyományok oltárán. (Aki amúgy nem szorul rá a védelemre, legalábbis azok szerint, akik munkáját és tevékenységét ismerik.)

Uraim, a kritika és az odavágás ellen senkinek nincs és nem is lehet kifogása - függetlenül attól, hogy az tartalmát tekintve jogos avagy jogtalan -, ám a stílus és a hangnem minősít. Tusko Hopkins ide vagy oda.

P.S.

A helyismereti szakkör tagjai számára egy kis kiegészítő:

Hende Csaba honvédelmi miniszter július 1-jei hatállyal megbízta Deák János nyugállományú vezérezredest, a Honvédelmi Minisztérium miniszteri tanácsadó testületének elnökét a Zrínyi Miklós Nemzetvédelmi Egyetem miniszteri biztosi teendőinek ellátásával. Deák János, a vele készített első médiainterjúban kifejtette, hogy vissza kívánja állítani, és meg fogja követelni a katonás rend betartását a Nemzetvédelmi Egyetemen, amely így a külsőségekben is meg fog mutatkozni. Így többek között el fogja rendelni
- a 0600 órai ébresztőt;
- a napi háromszori étkezés betartását;
- a körletrend ellenőrzését;
- a reggeli torna visszaállítását;
- hogy a hallgatók tisztelegjenek az elöljáróknak.

Ezt kvázi úgy is lehet értelmezni - én persze csak civil vagyok -, hogy parancsot adott mindezek végrehajtására. Hogy mi volt előtte, meg hogyan és miért - mondhatnánk úgyis - nem érdekelte Deák János nyugállományú vezérezredest.